ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

100 γαλοπούλες, πουτίγκα και Dubonnet: Πώς είναι τα Χριστούγεννα στο κάστρο του Ουίνδσορ

Ο προσωπικός σεφ της Ελισάβετ αποκάλυψε τι περιλαμβάνει το γιορτινό μενού στο παλάτι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

100 γαλοπούλες, πουτίγκα και Dubonnet: Πώς είναι τα Χριστούγεννα στο κάστρο του Ουίνδσορ

Αν αναρωτιέστε τι τρώει και τι πίνει όχι μια οποιαδήποτε βασίλισσα αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας τα Χριστούγεννα, σας έχουμε την απάντηση.

O royal σεφ και προσωπικός σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ για 15 χρόνια Ντάρεν Μακ Γκράντι ξέρει τα πάντα για τις γευστικές προτιμήσεις της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία της Αγγλίας.

Ο ίδιος συνόδεψε την Ελισάβετ σε δύο βασιλικές περιοδείες στην Αυστραλία και κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων στο παλάτι, μαγείρεψε συνολικά για πέντε Αμερικανούς Προέδρους.

Ακόμα, ο Μακ Γκράντι εργάστηκε επίσης και για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας - συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και των γιων της Γούιλιαμ και Χάρι.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με το παλάτι, ο ίδιος έχει φροντίσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την πολύτιμη εμπειρία του και φυσικά κάνει χρυσές δουλειές.

Σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο ο διάσημος σεφ παρομοίασε την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου δείπνου στο παλάτι ως μια «στρατιωτική επιχείρηση».

Αυτο το γεύμα των Χριστουγέννων είναι παραδοσιακά το σημαντικό food event της οικογένειας.

Οι βασιλείς τείνουν να είναι παραδοσιακοί τιμώντας τα Χριστούγεννα με κλασική γαλοπούλα και όχι άλλα κρέατα.

«Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο, »έχει πει ο Μακ Γκράντι. «Είναι πραγματικά βαρετό όταν πρόκειται για γιορτές. Δεν ήθελαν ζαμπόν ή κάτι διαφορετικό, απλά παραδοσιακή γαλοπούλα».

«Κάναμε τρεις γαλοπούλες για τη βασίλισσα και την οικογένειά της στην βασιλική τραπεζαρία, μία για τα παιδιά και στη συνέχεια περισσότερες από 100 γαλοπούλες για το προσωπικό, οπότε όλοι απολάμβαναν το χριστουγεννιάτικο γεύμα».

Αποκάλυψε δε ότι ετοίμαζαν ξεχωριστό μενού για τα σκυλιά της βασίλισσας.

Όσον αφορά τη δοκιμή νέων εορταστικών πιάτων, οι βασιλικοί σεφ υπόκεινται σε αυστηρές οδηγίες ώστε να μην χρησιμοποιούν τρόφιμα που προσδίδουν δυνατές γεύσεις, όπως σκόρδο και κρεμμύδι, καθώς στην βασίλισσα Ελισάβετ δεν αρέσουν.

Το επιδόρπιο που σερβίρεται ανήμερα των Χριστουγέννων είναι η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα βουτηγμένη σε κονιάκ, ενώ ο σεφ του ανακτόρου τη μεταφέρει φλεγόμενη στην βασιλική τραπεζαρία.

Αν και λατρεύει τις γιορτές, η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με πληροφορίες του Independent τρώει μικρές μερίδες - ακόμη και τα Χριστούγεννα. Ο Μακ Γκράντι έχει επίσης αποκαλύψει ότι η 94χρονη μονάρχης προτιμά να έχει τέσσερα μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα.

Οσον αφορά το ποτό, είναι γνωστό πως η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμά να πίνει Gin and Dubonnet, ένα ποτό που αποτελείται από δύο μόνο υλικά και φέτα λεμονιού και σαμπάνια.

Όσοι έχουν εργαστεί για το παλάτι αναφέρουν πως εδώ και δεκαετίες η βασίλισσα Ελισάβετ συνηθίζει να πίνει Gin and Dubonnet πριν από το μεσημεριανό της γεύμα, ως απεριτίφ. Ένα μέρος του είναι τζιν Gordon’s –το οποίο διαθέτει τη βρετανική σφραγίδα ως επίσημος προμηθευτής του παλατιού-, δύο μέρη Dubonnet rouge, μία φέτα λεμονιού καθαρισμένη από κουκούτσια και καλής ποιότητας πάγο, όλα σερβιρισμένα στα υπέροχα κρυστάλλινα ποτηράκια του κρασιού, με τα σύμβολα E II R (Elizabeth Regina η δεύτερη) χαραγμένα.

Τι είναι όμως ακριβώς το Dubonnet; Πρόκειται για ένα γαλλικό, γλυκό απεριτίφ με βάση το κρασί, το οποίο ενισχύεται αλκοολικά για να σταματήσει η ζύμωση και έπειτα αρωματίζεται με βότανα και μπαχαρικά, όπως περίπου συμβαίνει και με το βερμούτ.

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".