ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα τακούνια της Ορσαλίας Σαρρή όσο περισσότερες ώρες τα φοράς τόσο σε ξεκουράζουν

Ή πώς μία καθηγήτρια γαλλικών έφτασε να σχεδιάζει τα πιο άνετα παπούτσια της πόλης.

Τα τακούνια της Ορσαλίας Σαρρή όσο περισσότερες ώρες τα φοράς τόσο σε ξεκουράζουν

Τα Orli shoes δεν τα γνώριζα, το ομολογώ. Αλλά για αυτό το λόγο είναι το ίνσταγκραμ εδώ για να με φέρνει αντιμέτωπη με το νέο, το ωραίο, το ποθητό. Έτσι, έπεσα πάνω στον λογαριασμό @orlishoes και κάπως στάθηκα πάνω από μερικές φωτό, κάποια δέκατα του δευτερολέπτου περισσότερο. Μου άρεσαν. Και για κάποιον περίεργο λόγο μου φάνηκαν άνετα αυτά τα παπούτσια με τα ζωηρά χρώματα και την κομψή φόρμα. Χμμμ, ένα ζευγάρι παπούτσια ακόμα, είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα. Κάπως έτσι σκέφτηκα και έψαξα το θέμα λίγο περισσότερο.

Η γυναίκα πίσω από το brand είναι η Ορσαλία Σαρρή. «To brand Οrli ξεκίνησε το 2011. Κάποια χρόνια πρίν,είχα πάρει την απόφαση να φτιάχνω ιδιαίτερα παπούτσι για μένα,τα οποία δε μπορούσα να βρώ στην ελληνική αγορά. Πάντα, όταν ξεκινούσα να σκεφτώ τι θα φορέσω για να βγώ, άρχιζα απο τα παπούτσια. Αφού λοιπόν δε μπορούσα να τα βρώ, έμπαινα στη διαδικασία να τα σχεδιάσω και να αναζητήσω τον άνθρωπο που θα κατασκεύασει την ιδέα μου» λέει η ίδια.

Τα τακούνια της Ορσαλίας Σαρρή όσο περισσότερες ώρες τα φοράς τόσο σε ξεκουράζουν
Η γυναίκα πίσω από το brand είναι η Ορσαλία Σαρρή. «To brand Οrli ξεκίνησε το 2011. Κάποια χρόνια πρίν,είχα πάρει την απόφαση να φτιάχνω ιδιαίτερα παπούτσι για μένα,τα οποία δε μπορούσα να βρώ στην ελληνική αγορά»
«Κάποια στιγμή βρίσκομαι για ψώνια στην αγορά του Πειραία και μια άγνωστη σε μένα κυρία, με σταματά και με ρώταει που βρήκα τα παπούτσια που φοράω. Εκέινη τη στιγμή δεν έκανα δεύτερη σκέψη. Πήρα απλά την απόφαση».

«Στην πορεία, πολλές φίλες μου ζητούσαν από μένα δείχνοντας μου τα ρούχα τους, να τους προτείνω ιδέες για το τι παπούτσια θα ταίριαζαν. Ώσπου, κάποια στιγμή βρίσκομαι για ψώνια στην αγορά του Πειραία και μια άγνωστη σε μένα κυρία, με σταματά και με ρώταει που βρήκα τα παπούτσια που φοράω. Εκέινη τη στιγμή δεν έκανα δεύτερη σκέψη. Πήρα απλά την απόφαση. Αρχίσα να το οργανώνω στο μυαλό μου και να αναζητώ τους κατάλληλους συνργάτες. Κάπως έτσι ετοίμασα τα πρώτα μου σχέδια και ξεκίνησα να δειγματίζω, αρχικά στο κύκλο μου, κατόπιν σε καταστήματα ενώ λίγο αργότερα έφτιαξα το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα απο το οποίο επικοινωνούσα με μία μία της γυναίκες,οι οποίες ήθελαν να φτιάξουν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό για εκείνες. Φυσικά, οι ιδέες μου τότε δε μπορούσαν παρά να αποτυπωθούν με ερασιτεχνικό τρόπο στο χαρτί,αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα την απόφαση να παρακολουθήσω μαθήματα σχεδιασμού και κατασκευής υποδημάτων. Για μένα ήταν πολύ σημαντική και η κατασκευή καθώς άλλος ένας λόγος της δημιουργίας της Οrli ήταν να κατασκευάζει παπούτσια άνετα. Το παπούτσι, φυσικά και είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ μόδας, όμως φτιάχνετε με σκοπό να φορεθεί και να περπατηθεί, πρέπει να νιώθεις καλά μέσα σε αυτό για να μη καταλήξει αξεσουάρ που το κρατάς στο χέρι μέχρι να επιστρέψεις σπίτι και κατόπιν να παραμείνει στο κούτι του μέσα στη ντουλάπα. Ο ''εγωισμός'' του σχεδιαστή δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Σχεδιάζω για να βλέπω τις δημιουργίες μου φορεμένες...» συμπληρώνει.

«Για μένα ήταν πολύ σημαντική και η κατασκευή καθώς άλλος ένας λόγος της δημιουργίας της Οrli ήταν να κατασκευάζει παπούτσια άνετα».
«Το παπούτσι, φυσικά και είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ μόδας, όμως φτιάχνετε με σκοπό να φορεθεί και να περπατηθεί, πρέπει να νιώθεις καλά μέσα σε αυτό για να μη καταλήξει αξεσουάρ που το κρατάς στο χέρι μέχρι να επιστρέψεις σπίτι και κατόπιν να παραμείνει στο κουτί του μέσα στη ντουλάπα»..

Ο Ορσαλία γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. «Όλη μου τη ζωή τη θυμάμαι στον Πειραιά.Το 2001 σπούδασα στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Την απόφαση αυτή την πήρα μόλις απο τα 13 μου χρόνια, μου αρέσε η γαλλική γλώσσα, να την ακούω, να βλέπω γαλλικές ταινίες, ο αέρας των πρωταγωνιστών σε αυτές. Έτσι επέλεξα να μαθητεύσω στην ελληνογαλλική σχολή Πειραιά και κατόπιν να δώσω εξετάσεις για το πανεπιστήμιο στο εν λόγω τμήμα. Εργάστηκα για αρκέτα χρόνια ως καθηγήτρια ώσπου μου ήρθε η ιδέα να ασχοληθώ με τα ''παπούτσια''. Δεν ξέρω αν ήταν ακριβώς μια ιδέα που μου ήρθε ή με οδήγησαν εκεί οι επιλογές μου...Το 2016 -2018 παρακολούθησα ένα πρόγραμμα σπουδών στη σχολή μόδας Athens Fashion Club το οποίο αφορούσε σχεδιασμό και κατασκευή υποδήματος καθώς συμμετείχα με δείγμα της δουλειάς μου στην εβδομάδα μόδας της Athens Exclusive το 2017».

Το ύφος των παπουτσιών της μαξιμαλιστικό, εορταστικό μέσα στην καθημερινή ανάγκη της χρήσης τους. Είτε ψηλοτάκουνα, είτε flat τα Orli κουβαλούν μια φεστιβιτέ, μια εξωστρέφεια και έναν δικό τους χαρακτήρα. Για αυτό και απαιτούν την προσόχή σου τόσο έντονα.
«Φυσικά, πάντα όλες τις εποχές πρέπει να επενδύουμε σε μια basic γόβα passe-partout , η οποία θα μας βγάλει απο τη δύσκολη θέση όταν χάνουμε τη στυλιστική μας έμπνευση».

Το ύφος των παπουτσιών της μαξιμαλιστικό, εορταστικό μέσα στην καθημερινή ανάγκη της χρήσης τους. Είτε ψηλοτάκουνα, είτε flat τα Orli κουβαλούν μια φεστιβιτέ, μια εξωστρέφεια και έναν δικό τους χαρακτήρα. Για αυτό και απαιτούν την προσόχή σου τόσο έντονα.

«Η συλλογή μου έχει παπούτσια που αποτελούν μια all day επιλογή. Μπορούν να φορεθούν απο το πρωί έως και το βράδυ. Απευθύνονται σε εργαζόμενες, σύγχρονες γυναίκες που ξεκινούν τη μέρα τους πηγαίνοντας στη δουλεία και θέλουν να είναι έτοιμες για μια έξοδο μετά το σχολασμά τους. Αυτό βρίσκω οτι είναι η ανάγκη της εποχής μας. Εάν σκεφτούμε πόσες ώρες μέσα στην ημέρα είμαστε στο τρέξιμο για δουλείες και υποχρεώσεις θα καταλαβούμε. Όλες θέλουμε να είμαστε καλοντυμένες και να έχουμε στυλ πάντα. Αυτό το ''πάντα'' λοιπόν είναι η καθημερινότητα μας και όχι ένα κάλεσμα σε γάμο ή μια άλλη κοινωνική περίσταση για να αναζητήσουμε τότε μόνο κάτι καλό με ιδιαίτερο design για να φορέσουμε. Η ζωή είναι αυτό που ζούμε στο τώρα και στη καθημερινότητα...» εξηγεί η Ορσαλία και επιβεβαιώνει την αρχική μου εκτίμηση.

«Έχοντας μια πολυετή πήρα στη custom made κατασκευή γνωρίζω πολύ καλά τις πρακτικές ανάγκες. Να μη σου προκαλείται πόνος από σκληρά δέρματα, να μην πονάνε τα πόδια σου μετά από αρκετές ώρες πάνω σε 10 ή 12 πόντους».
«Ο σχεδιασμός, με τις καμπύλες που έχουν δοθεί, αλλά και η επιλογή των χρωμάτων και των δερμάτων σε μια σικ αλλά ταυτόχρονα girly διάθεση, έχουν επιλεχθεί με αυτό το σκοπό, να τονίσουν τη θηλυκότητα».

-Ποιο είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό στα παπούτσια σας;

«Θεωρώ ότι το πιο βασικό χαρακτηριστικό αυτής της συλλογής είναι ότι κάνει τη γυναίκα που θα τα φορέσει να νιώσει σε χρόνο dt ότι ασχολήθηκε πολύ με την εμφάνιση της και έχει ενα ολοκληρωμένο και προσεγμένο look. Καθώς και ο σχεδιασμός, με τις καμπύλες που έχουν δοθεί, αλλά και η επιλογή των χρωμάτων και των δερμάτων σε μια σικ αλλά ταυτόχρονα girly διάθεση, έχουν επιλεχθεί με αυτό το σκοπό, να τονίσουν τη θηλυκότητα και να αποθεώσουν ακόμα και ενα minimal look. Εξίσου σημαντικό θεωρώ οτι όλα τα υλικά, ακόμα και αυτά που εσείς δε βλέπετε ή δε γνωρίζετε οτι υπάρχουν μέσα σε ένα παπούτσι έχουν χρησιμοποιηθεί με βασικό κριτήριο το σεβασμό στο κάθε πόδι που θα τα βάλει. Έχοντας μια πολυετή πήρα στη custom made κατασκεύη γνωρίζω πολύ καλά τις πρακτικές ανάγκες. Να μη σου προκαλείται πόνος από σκληρά δέρματα, να μην πονάνε τα πόδια σου μετά απο αρκετές ώρες πάνω σε 10 ή 12 πόντους. Όλα αυτά γνωρίζω ποσό ενοχλητικά μπορούν να γίνουν και πόσο εύκολα μπορούν να ισοπεδώσουν ενα look μαζί με τη γυναικεία ψυχολογία. Σαφώς, η άνετη κατασκευή αποτελεί το Α και το Ω σε κάθε μου συλλογή».

«Έχετε ακούσει τη φράση ''η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά''; Ε, αυτή η διαφορά υπάρχει στα mules»
«Έχουν πάντα χαρακτήρα, αποπνέουν ένα sexyness, αφήνοντας ακάλυπτα κομψά σημεία του γυναικείου ποδιού και ταυτόχρονα έχουν έναν αριστοκρατικό αέρα».

-Βλέπω ότι τολμάτε τα ψηλά τακούνια. Ποιο είναι το ιδανικό υψός τακουνιού για μια γυναίκα;

«Πολλές φορές πέφτουμε στη παγίδα "ό,τι πιο ψηλό είναι και πιο σέξι, ενώ ένα μεσαίο ύψος τακυνιού είναι πιο ασφαλές". Δε νομίζω όμως πως υφίσταται κάτι τέτοιο, έτσι ακριβώς τουλάχιστον. Όλα εξαρτώνται απο τη ποιότητα και τη τεχνογνωσία επί της κατασκευής. Θα με ακούσετε πολλές φορές να μιλώ και να δίνω έμφαση στη κατασκευή γιατί είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα αλλά και για κάθε γυναίκα. Ακόμα και όταν δε μπορεί να εξηγήσει τι την ενοχλεί όταν πονάει το πόδι της ή τι της αρέσει όταν νιώθει τόσο άνετα φορώντας ψηλοτάκουνα. Μια σωστά κατασκευασμένη γόβα μπορεί να είναι άνετη ακόμα και στους 12 πόντους ύψος και αντιστρόφως μια γόβα με 6 πόντους τακούνι να σε κάνει να νιώθεις οτι κάτι δε πάει καλά και σε κουράζει. Παρ' όλα αυτά, να πω ότι προσωπική μου άποψη είναι πως η πιο ασφαλής κλίση για το πόδι μας είναι μεταξύ 7,5 και 9,5 πόντων το πολύ. Στο ύψος αυτό θεωρώ μπορείς να συνδυάσεις και το σχεδιαστικό στυλ που θες πάνω σε ένα παπούτσι αλλά και να εξασφαλίσεις άνεση και ασφάλεια στα βήματα σου».

-Φέτος που η μόδα αγαπάει τα sneakers τι γίνεται με τα ψηλοτάκουνα;

«Η ''δουλειά'' της μόδας είναι να αλλάζει και να προτείνει νέα trends. Η ''δουλειά'' της κάθε γυναίκας είναι να είναι πάντα ενημερωμένη γι' αυτά και να τα προσαρμόζει στα δικά της δεδομένα. Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό. Τα sneakers είναι αγαπημένα, ξέρετε γιατί; Γιατί ενώ παλιότερα υπήρχε η εντύπωση πως δε μπορείς να είσαι καλοντυμένη φορώντας τα ή ότι ταιριάζουν μόνο με αθλητικό στυλ, τώρα απενοχοποιήθηκαν. Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να τα υποστηρίξουν και να ολοκληρώσουν ένα look επιλέγοντας τα. Δεν ξέρω όμως πόσες είναι αυτές... Έχω δει γυναίκες που τους πάνε πολύ, έχω δει όμως ακόμα περισσότερες που θα ήταν καλύτερα έαν ήταν ξυπόλυτες! Πολύ σπάνια, όμως ,έχω δει γυναίκα να μην έχει αποθεώσει το σύνολο της με μια γόβα ή ένα πέδιλο. Άρα, για μένα, δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης ή κατάργησης των ψηλοτάκουνων παπουτσιών από τα -ομολογώ συμπαθητικά- sneakers».

«Η πιο ασφαλής κλίση για το πόδι μας είναι μεταξύ 7,5 και 9,5 πόντων το πολύ. Στο ύψος αυτό θεωρώ μπορείς να συνδυάσεις και το σχεδιαστικό στυλ που θες πάνω σε ένα παπούτσι αλλά και να εξασφαλίσεις άνεση και ασφάλεια στα βήματα σου».
«Για μένα, δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης ή κατάργησης των ψηλοτάκουνων παπουτσιών από τα -ομολογώ συμπαθητικά- sneakers».

-Γιατί τα mules είναι τα πιο θηλυκά παπούτσια της εποχής;

«Έχετε ακούσει τη φράση ''η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά''; Ε, αυτή η διαφορά υπάρχει στα mules. Προσωπικά τα υπεραγαπώ και τα εντάσω σχεδόν πάντα στις συλλογές μου. Θεωρώ μπορούν να ολοκληρώσουν οποιοδήποτε styling. Φοριούνται όλες τις εποχές. Έχουν πάντα χαρακτήρα, αποπνέουν ένα sexyness, αφήνοντας ακάλυπτα κομψά σημεία του γυναικείου ποδιού και ταυτόχρονα έχουν έναν αριστοκρατικό αέρα. Τα συνδιάζεις εύκολα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και θεωρώ ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες, αναξαρτήτως του στυλ τους».

-Σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύονται τα flat και σε ποιες τα ψηλά τακούνια;

«''Να πάρεις ένα τακουνάκι να βάλεις για να είσαι καλά ντυμένη στην επίσκεψη!'', μου έλεγε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή. Αυτές οι θεωρίες νομίζω ανήκουν σε αυτή την εποχή... Για να είσαι εντυπωσιακή και να κάνεις αισθητή τη παρουσία σου επικοινωνώντας το μήνυμα που θές με την εμφάνιση σου, βασική προϋπόθεση είναι να νιώθεις άνετα. Κάποιες γυναίκες νιώθουν άνετα μόνο με flat και εγώ νιώθω εντάξει να τις βλέπω έτσι. Ίσως το αντίθετο,η επιλογή δηλαδή ενός ψηλοτάκουνου, να μην είχε τόσο ευχάριστα αποτελέσματα για την εικόνα τους. Η επιλογή των σωστών flat παπουτσιών πιστεύω δεν είναι ποτέ απαγορευτική, εκτός πια, εάν πας κάπου όπου επιβάλετε dress code. Αν είναι κάτι που για μένα είναι απαγορευτικό σε κάποιες περιπτώσεις είναι τα ψηλοτάκουνα. Δε μου αρέσει να βλέπω γυναίκες να ισορροπούν πάνω σε 12πόντα στα πλακόστρωτα σοκάκια ενός νησιού, με ξενίζει επίσης να βλέπω γυναίκες να παραπατάνε ή να ταλαιπωρούν τους εαυτούς τους με ψηλά τακούνια που δε μπορούν να περπατήσουν. Στην περίπτωση αυτή ακόμα και το πιο όμορφο ρούχο να φοράς μοιάζει σαν να μην σου πάει καθόλου. Οποιοδήποτε στυλ παπουτσιού και να φοράς αν δε μπορείς να το περπατήσεις, σε πονάει, σε ενοχλεί, δε σου αρέσει, καλύτερα να το αφαιρείς από τη γκαρνταρόμπα σου».

-Ποιο είναι το ιδανικό στυλ παπουτσιού για το καλοκαίρι και ποιο για το χειμώνα;

«Μules, mules. mules. Είναι ότι πιο κατάλληλο για το καλοκαίρι. Επιλέγοντας ένα ψηλοτάκουνο ή ένα medium ύψους mule με ιδιαίτερο σχεδιασμό και σε μια καλή ποιότητα μπορείς να βγάλεις όλη τη καλοκαιρινή σεζόν. Βάζοντας στη βαλίτσα σου ένα τέτοιο mule και ένα με δύο ζευγάρια σανδάλια δε θα χρειαστείς τίποτα άλλο για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Για χειμώνα πιστεύω πως ένα κομψό μποτάκι σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Φυσικά, πάντα όλες τις εποχές πρέπει να επενδύουμε σε μια basic γόβα passe-partout , η οποία θα μας βγάλει απο τη δύσκολη θέση όταν χάνουμε τη στυλιστική μας έμπνευση».

Η εμπειρία των Orli Shoes:

«Δε μου αρέσει να βλέπω γυναίκες να ισορροπούν πάνω σε 12πόντα στα πλακόστρωτα σοκάκια ενός νησιού, με ξενίζει επίσης να βλέπω γυναίκες να παραπατάνε ή να ταλαιπωρούν τους εαυτούς τους με ψηλά τακούνια που δε μπορούν να περπατήσουν».
«Η επιλογή των σωστών flat παπουτσιών πιστεύω δεν είναι ποτέ απαγορευτική, εκτός πια, εάν πας κάπου όπου επιβάλετε dress code».
«Κάποιες γυναίκες νιώθουν άνετα μόνο με flat και εγώ νιώθω εντάξει να τις βλέπω έτσι. Ίσως το αντίθετο,η επιλογή δηλαδή ενός ψηλοτάκουνου, να μην είχε τόσο ευχάριστα αποτελέσματα για την εικόνα τους».
«Επιλέγοντας ένα ψηλοτάκουνο ή ένα medium ύψους mule με ιδιαίτερο σχεδιασμό και σε μια καλή ποιότητα μπορείς να βγάλεις όλη τη καλοκαιρινή σεζόν».

Μπορείτε να δείτε online τα παπούτσια Orli εδώ

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.