Το Hudson Yards έχει σκοπό να γίνει το πολιτιστικό κέντρο του νέου West Side του Μανχάταν. Πρότυπο για το μέλλον των πόλεων, αυτή η νέα γειτονιά όχι μόνο αλλάζει τον τρόπο που βλέπει η Νέα Υόρκη στον κόσμο, αλλά τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος τη Νέα Υόρκη. 

Το Hudson Yards έχει σκοπό να γίνει το πολιτιστικό κέντρο του νέου West Side του Μανχάταν.

Αυτή η ολοκαίνουργια γειτονιά στη Νέα Υόρκη, άνοιξεεπισήμως τις πύλες της καλωσορίζοντας για πρώτη φορά πολίτες και επισκέπτες -πάνω από 1.000 άνθρωποι έσπευσαν. Το Hudson Yards εκτείνεται σε 14 στρέμματα και περιλαμβάνει τεράστια πεζοδρόμια, κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, υπερπολυτελή διαμερίσματα, ενώ στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένο το Vessel, το εντυπωσιακό κτίριο-γλυπτό, που μοιάζει με τεράστια κυψέλη και αποτελείται από 154 σκάλες με συνολικά 2.500 σκαλοπάτια, προσφέροντας μοναδική θέα.  

Στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένο το Vessel, το εντυπωσιακό κτίριο-γλυπτό, που μοιάζει με τεράστια κυψέλη και αποτελείται από 154 σκάλες με συνολικά 2.500 σκαλοπάτια,
Το Hudson Yards εκτείνεται σε 14 στρέμματα και περιλαμβάνει τεράστια πεζοδρόμια, κήπους, άλση, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, υπερπολυτελή διαμερίσματα.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι ο εξωτερικός χώρος, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων, θα φιλοξενεί περισσότερα από 28.000 φυτά και 200 μεγάλα δέντρα.  

Εάν το Vessel δε μοιάζει με την Ζάιον, την πόλη της ταινίας Matrix, τότε με τι μοιάζει; 

Το Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση σε ανοικοδόμηση στην ιστορία των ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη, μετά το κέντρο Ροκφέλερ και σκοπεύει να αλλάξει τη ζωή στην πόλη, διαμορφώντας μία άλλη πόλη μέσα στη Νέα Υόρκη. 

Μετά από αυτό πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι πιο κοντά από ποτέ. Για την ακρίβεια, το μέλλον είναι εδώ. Εάν το Vessel δε μοιάζει με την Ζάιον, την πόλη της ταινίας Matrix, τότε με τι μοιάζει; 

Δείτε ένα βίντεο με το Hudson Yards:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS