Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος να απαγορεύεται ένα διαφημιστικό σποτ για σουπερμάρκετ γιατί θεωρείται υπερβολικά «πολιτικό». Όμως αυτό συνέβη με τη διαφήμιση της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Iceland για τα Χριστούγεννα, ένα animation μικρού μήκους που γυρίστηκε σε συνεργασία με την Greenpeace, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο LBC.

Με πρωταγωνιστή ένα κοριτσάκι, που όπως σχολιάζει βρίσκεται ξαφνικά με «έναν ουρακοτάγκο στο δωμάτιό μου», επισημαίνει την καταστροφή των τροπικών δασών από τους παραγωγούς φοινικέλαιου. Η αρμόδια αρχή, Clearcast, έκρινε ότι το ταινιάκι παραβιάζει τους κανονισμούς διαφήμισης που θεσπίστηκαν το 2003.

Το σενάριο δεν είναι τυχαίο, αφού η Iceland έγινε φέτος η πρώτη μεγάλη αλυσίδα βρετανικών σουπερμάρκετ που ανακοίνωσε ότι απομακρύνει το φοινικέλαιο από όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Malcolm Walker, δήλωσε: «Είναι μια ταινία που γύρισε η Greenpeace με τη φωνή της Έμα Τόμπσον. Πήραμε άδεια να τη χρησιμοποιήσουμε, αφαιρώντας το λογότυπο της Greenpeace, ως τη χριστουγεννιάτικη διαφήμισή μας. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική».

Περισσότεροι από 890.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια εκστρατεία που ζητά την προβολή του σποτ στην τηλεόραση. Στο μεταξύ, δείτε το παρακάτω. Είναι αληθινά ανατριχιαστικό.

Δείτε το απαγορευμένο σποτ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS