Όταν κάποιος παίρνει στα χέρια του το Sandra Loves δεν παίρνει ένα βιβλίο μαγειρικής, αλλά μια προσωπική μικρή βίβλο, ένα ημερολόγιο μιας γυναίκας που τιμά τα πράγματα που αγαπά.
Η Σάντρα Χωρέμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σπούδασε γραφιστική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων αλλά το πάθος της ήταν η μαγειρική. Και όταν αναρωτήθηκε «Τι είναι αυτό που αγαπάς τόσο και θέλεις να κάνεις με πάθος;» άρχισε να σκαλίζει τις συνταγές της, περισσότερες από 500, που είχε μαζέψει με προσοχή και αγάπη.
«Σε μια στροφή της ζωής μου», λέει η Σάντρα, «όπου έπρεπε να αποφασίσω εάν θα σταθώ να παρακολουθώ το χρόνο να κυλάει ή εάν θα κάνω κάτι με όλες αυτές τις ιδέες που γέμιζαν το μυαλό μου, ανέτρεξα στις σημειώσεις και τις αναμνήσεις μου, οπλίστηκα με αγάπη και συνέλεξα τα αγαπημένα μου: τις συνταγές που με έκαναν να αγαπήσω περισσότερο τη Μεσόγειο, τα υλικά της ευτυχίας που πρόσφερα στα δυο μου αγόρια μεγαλώνοντάς τα, την έκφραση της προσωπικής μου δημιουργικότητας μές από γεύσεις και χρώματα, το ενδιαφέρον δίπολο της προσωπικότητάς μου, με μια ανατροφή διεθνή αλλά με βαθιές ελληνικές ρίζες»
Σε έναν από τους πιο καλαίσθητους τόμους μαγειρικής που μπορείτε να βρείτε, στο Sandra Loves, υπάρχει περίσσεια από μεράκι. Σε συνεργασία με τον Creative Director Σταύρο Παπαγιάννη και τον ταλαντούχο νέο φωτογράφο Nicky Οικονόμου, σε 400 σχεδόν σελίδες ξεδιπλώνεται ένα φωτογραφικό πανόραμα συνταγών, μυστικών και μοναδικής παρουσίασης μιας κουζίνας ελληνικής, ευρηματικής και κυρίως πολύ νόστιμης.
«Για να το ετοιμάσω», λέει η Σάντρα , «διάλεξα τα αγαπημένα μου υλικά, τα δούλεψα με τα χέρια μου και τα προσφέρω με αγάπη. Εύχομαι να τη γευτείτεκαι να απολαύσετε το ταξίδι σας μέσα στις σελίδες του».
Στον καλαίσθητο τόμο υπάρχουν απλές συμβουλές για μια κουζίνα «εν τάξει» με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μυρωδικά που νοστιμίζουν και πλάθουν τα υλικά, μια σειρά συνταγών για όλες τις εποχές του χρόνου και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς της Μεσογειακής παραγωγής. Η παρουσίαση και η εκτέλεση μοιάζουν με δημιουργικό παιχνίδι.