ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αρμονικό προφίλ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ο τρόπος να αποκτήσεις μια ιδανική για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική μύτη

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Προκειμένου μια ρινοπλαστική να είναι επιτυχημένη, το αποτέλεσμα κρίνεται στις γραμμές και τις φωτοσκιάσεις της μύτης επάνω στη ράχη, την κορυφή και τη βάση της. Η μύτη αναλύεται σε αισθητικές μονάδες με την έννοια των γεωμετρικών πολυγώνων, ώστε να αναγνωριστούν τα επιμέρους προβλήματα στην εικόνα της. Η εξειδίκευση του ρινοπλαστικού τον βοηθάει να γνωρίζει ποια ανατομικά στοιχεία αντιστοιχούν στο κάθε πολύγωνο και πώς θα τα τροποποιήσει, καταστρώνοντας έτσι το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο για την κάθε μοναδική περίπτωση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και η μύτη να είναι πλήρως λειτουργική.

Ανατομικά στοιχεία

Η ράχη: Στο ανφάς δύο κοίλες γραμμές εκτείνονται από το έσω άκρο του φρυδιού, περνούν το ριζορρίνιο και εκτείνονται μέχρι τη ρινική κορυφή. Αυτές οι νοητές γραμμές καθορίζουν τη ράχη της μύτης, δημιουργούν άριστες φωτοσκιάσεις και πρέπει να είναι συνεχείς, χωρίς λακκούβες ή ασυμμετρίες. Η χρήση ενός εξειδικευμένου εργαλείου, του πιεζοτόμου, που

δονείται μεταφέροντας ενέργεια υπερήχων, ώστε να σμιλεύσει ή να κόψει τα οστά με τεράστια ακρίβεια και σεβασμό στους παρακείμενους ιστούς, έχει βοηθήσει πολύ στην επίτευξη των σωστών αισθητικών γραμμών των οστών της μύτης.

Τα πλάγια: Οι αισθητικές γραμμές στα πλάγια δημιουργούνται σε συνδυασμό με τα πλάγια άκρα των ρινικών οστών, τους άνω και τους κάτω πλάγιους χόνδρους της μύτης. Η σημασία των πλάγιων σχηματισμών είναι μεγάλη, καθώς προσδίδουν την τριγωνικότητα στη μύτη και την ξεχωρίζουν από το επίπεδο του ζυγωματικού. Επίσης, πρέπει να δένουν και να επικαλύπτονται μεταξύ τους, ώστε να μπορεί το άτομο να αναπνέει ελεύθερα. Οι άσκοπες αφαιρέσεις χόνδρων δημιουργούν στη μύτη βαθουλώματα στα πλάγια τοιχώματα και δυσχεραίνουν την αναπνοή.

Η κορυφή: Η σμίλευση του ακρορρινίου, δηλαδή της κορυφής της μύτης, είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι της σύγχρονης ρινοπλαστικής. Η κορυφή δεν επιτρέπεται να είναι ογκώδης και τετράγωνη, ούτε να έχει παραμορφώσεις σαν "παρένθεση" στα πλάγια. Ειδικές τεχνικές συρραφής, που απαιτούν μακροχρόνια εκπαίδευση αλλά και χειρουργική δεινότητα, φέρνουν

τους χόνδρους σε ιδανικό τριγωνικό σχηματισμό, σε κατάλληλο επίπεδο και με κλίση ως προς την υπόλοιπη μύτη, ώστε να δημιουργηθούν οι ιδανικές φυσικές γραμμές του ακρορρινίου. Ο καθορισμός της ρινικής κορυφής έχει τα πιο πολύπλοκα βήματα, καθώς πρόκειται για τρισδιάστατο σχηματισμό με διαφορετική μορφολογία κάθε φορά, που απαιτεί πολλές τεχνικές συρραφής, ώστε να επιτευχθεί ένα άριστο γλυπτικό αποτέλεσμα, αλλά συχνά και τη χρήση λεπτών σχεδιασμένων μοσχευμάτων χόνδρου που ενισχύουν τις αδυναμίες ή τις παράδοξες κυρτότητες των εκάστοτε ρινικών πτερυγιαίων χόνδρων. Γενικά, η ρινοπλαστική είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και ταλέντο από πλευράς χειρουργού.

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό-ΩΡΛ, Diplomat Πλαστικής και

Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός Νοσοκομείου "Μητέρα" - Όμιλος Υγεία

(faceanatomy.gr).

Read Next

09 Μαρ 2024

Η PCT στηρίζει τις γυναίκες να επιδιώξουν τον καλύτερο εαυτό τους

Μια διαφορετική προσέγγιση στο τι σημαίνει "επένδυση στις Γυναίκες".

06 Μαρ 2024

100 χρόνια μαζί: Γιορτάζουμε ακόμα μία Καθαρά Δευτέρα με τον Μακεδονικό Χαλβά

Μία οικογενειακή παράδοση που θα μείνει αναλλοίωτη - για πάντα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

01 Μαρ 2024

Cosmoestetica: Δύο ημέρες αφιερωμένες στην ομορφιά

Στις 2 και 3 Μαρτίου οι ειδικοί της ομορφιάς δίνουν ραντεβού στην 47η Cosmoestetica στο Πανελλήνιο Συνέδριο – Έκθεση Αισθητικής Κοσμητολογίας

16 Φεβ 2024

Malia & band στο Half Note Jazz Club

"Α sensational Jazz vocalist, who gives... Soul to the Blues"

14 Φεβ 2024

Move Up: Πώς να κάνεις το χρόνο σου πιο απολαυστικό

To 24ωρο μίας fashion lover είναι γεμάτο με μικρές "στάσεις μόδας" αλλά και stylish δράσεις που το καθιστούν μοναδικό.

21 Ιουν 2023

Ανάλαφρη και ευδιάθετη κάθε μέρα: Πώς βρήκα τη λύση στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας

Μετά από αρκετή έρευνα, βρήκα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης της δυσκοιλιότητας.

29 Μαϊ 2023

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

24 Μαϊ 2023

Νέο flagship store Camel Active στην Γλυφάδα

Το νέο κατάστημα προσφέρει και τη δυνατότητα online αγορών εντός του καταστήματος με next day delivery σε όλη την Ελλάδα.

19 Μαϊ 2023

Τα πιο άνετα ανδρικά εσώρουχα για το καλοκαίρι

Αίσθηση δροσιάς; Τσεκ! Ανάλαφρα; Τσεκ! Στιλάτα; Τσεκ! Ανακάλυψέ τα όλα εδώ.

20 Φεβ 2023

Κάνε αυτές τις αλλαγές το 2023 και νιώσε την αλλαγή

Νέα χρονιά, νέα "dos" για να αναβαθμίσεις την καθημερινότητά σου.

15 Φεβ 2023

Τι είναι το Brazilian Butt Lift

Μία επέμβαση "2 σε 1".

15 Φεβ 2023

Συνεργασία Ομίλου Katikies και Travelworks Public Relations

Στην Travelworks ανέθεσε ο Όμιλος ξενοδοχείων Katikies την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις και τη διαχείριση του Γραφείου Τύπου του για την ελληνική αγορά.