ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Στο παρελθόν οι ενδορρινικές επεμβάσεις ήταν καθαρά αφαιρετικές και, επειδή δεν είχαν ιδανική προσέγγιση στην ανατομία, η μύτη έδειχνε πιεσμένη και πτωτική λόγω της υπερβολικής εξαγωγής οστών και χόνδρων. Στις μέρες μας προτεραιότητα της εξελιγμένης ρινοπλαστικής είναι να διαπλάσει και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον χόνδρινο και τον οστέινο σκελετό της "νέας" μύτης, ώστε τα λειτουργικά και τα αισθητικά αποτελέσματα να είναι μόνιμα.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ένας έμπειρος χειρουργός, εκτός από την αισθητική κρίση του, θα στηριχτεί και στο ανάλογο εξατομικευμένο πρωτόκολλο για μια άρτια εκτελεσμένη επέμβαση με άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα. Η διαδικασία μιας επανορθωτικής ρινοπλαστικής ξεκινά με την προεγχειρητική μελέτη και ενδοσκόπηση της μύτης (δοκιμασία Cottle). Κατόπιν το διάφραγμα ευθειάζεται με μετάθεση και αντικατάσταση των χόνδρων – χωρίς αφαιρέσεις, όπως στην παλιά μέθοδο. Επίσης, οι ρινικές κόγχες δεν αφαιρούνται ούτε καυτηριάζονται, ενώ για τη διόρθωση των ρινικών βαλβίδων χρησιμοποιούνται χόνδρινα μοσχεύματα από τον ίδιο ασθενή (πλευρικού ή ωτικού χόνδρου), τα οποία αξιοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες στήριξης ή διάπλασης του σχήματος και του περιγράμματος της μύτης: η διαμόρφωση του προφίλ ώστε να είναι αριστοκρατικό, το en face ώστε να είναι συμμετρικό αλλά και η σωστή προβολή και κλίση του ακρορρινίου αποτελούν βασικούς πυλώνες μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής.


ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το πολύ καλό νέο είναι ότι οι σύγχρονες επεμβάσεις διαφράγματος και ρινοπλαστικής είναι κατά κανόνα ανώδυνες, δε δημιουργούν μεγάλα οιδήματα, ενώ γάζες και ταμπόν εσωτερικά δεν είναι απαραίτητα. Απλώς στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται ταινίες και ένας θερμοπλαστικός νάρθηκας επάνω στη μύτη, ο οποίος αφαιρείται σε περίπου μία εβδομάδα. Για το ίδιο χρονικό διάστημα χορηγείται προφυλακτική αντιβίωση από το στόμα, ενώ συνιστάται αποφυγή φυσικής άσκησης για έξι εβδομάδες καθώς και μείωση της πρόσληψης αλατιού ώστε να μειωθεί το μετεγχειρητικό οίδημα. Σε γενικές γραμμές, 15 ημέρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους με μια νέα, καλλίγραμμη και απόλυτα λειτουργική μύτη


Ευχαριστούμε τη δρα Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό ΩΡΛ, Diplomat Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια του Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του Νοσοκομείου "Μητέρα". (faceanatomy.gr)

Read Next

22 Σεπ 2023

Το Inclusivity Lounge του Women On Top επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών

18 Σεπ 2023

Μπομπ Ρος: Πίνακάς του από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του πωλείται 9,8 εκ. δολάρια

Ο πίνακας ζωγραφικής με τίτλο "A Walk in the Woods", δημιουργήθηκε το 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη.

Περισσότερα από

Life

17 Σεπ 2023

Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν με Αλμοδόβαρ και την πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς

Ένα σπαρακτικό φιλμ συνοδεία της μικρού μήκους ενός σπουδαίου σκηνοθέτη κηρύσσουν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

16 Σεπ 2023

Μαρία Μενούνος: Η κόρη της έγινε τριών μηνών και το γιόρτασε με ένα άλμπουμ φωτογραφιών

"Ο χρόνος κυλά αλλά εμείς απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο με την Αθηνά. Τι ευλογία!!!!", γράφει στην λεζάντα της τρυφερής ανάρτησης.

15 Σεπ 2023

Life’s Good: Η LG χαμογελάει στον κόσμο παρουσιάζοντας τη νέα της ταυτότητα

Η νέα παγκόσμια καμπάνια της LG μας εμπνέει να προσεγγίσουμε τη ζωή με αισιόδοξη στάση.

15 Σεπ 2023

TiNY LOVE | Το brand κοσμημάτων που υμνεί την αγάπη

Η TiNY LOVE γεννήθηκε μέσα από μία βαθιά εκτίμηση για τον εξαιρετικό τρόπο κατασκευής κοσμημάτων.

15 Σεπ 2023

"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού": Η παράσταση-φαινόμενο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά

Το έργο του Ντάριο Φο,​ που έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια με τον Πάνο Βλάχο ως "Γελωτοποιό", προκαλεί για τρίτη χρονιά το κοινό να αντιμετωπίσει άβολες αλήθειες.

14 Σεπ 2023

To πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τα θρυλικά super models των 90`s φιλοδοξεί να αποκαλύψει τις σχέσεις, την προσωπικότητα και την επίδραση τους στη μόδα

Nαόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Λίντα Ευαγγελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον ένωσαν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά.

14 Σεπ 2023

Το "Πίσω από τις Θημωνιές" προτείνει για τα Όσκαρ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου συστήνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

13 Σεπ 2023

"The Artist's Way": Η νέα συλλογή της KOURBELA για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2023- 24

Από τον χειμώνα του 23-24 το brand αποκτά ένα οικουμενικό χαρακτήρα υπό την νέα ονομασία KOURBELA.

13 Σεπ 2023

Ντόλι Πάρτον: " Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγούδησε κομμάτι μου στην Πρισίλα, όταν πήραν διαζύγιο"

Η αποκάλυψη για την σχέση του βασιλιά του Rock’n’roll με το κλασσικό κομμάτι της κάντρι σταρ.