ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η PCT στηρίζει τις γυναίκες να επιδιώξουν τον καλύτερο εαυτό τους

Μια διαφορετική προσέγγιση στο τι σημαίνει "επένδυση στις Γυναίκες".

PCT

Η PCT- Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά—συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα του ΟΗΕ "Invest in Women" για τη φετινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με μια διαφορετική προσέγγιση στο τι σημαίνει "επένδυση στις Γυναίκες".

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες της PCT δεν είναι μόνο εργαζόμενες αλλά φορείς πολλών, διαφορετικών ρόλων στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά. Αυτόν τον πολλαπλό και σύνθετο "κοινωνικό εαυτό" της κάθε γυναίκας φιλοδοξεί να στηρίξει η εταιρεία. Ξεκινώντας από μια δράση με την οποία δηλώνει την εμπιστοσύνη της στη δύναμη των γυναικών να αναπτύξουν τις πνευματικές και ψυχικές τους δυνατότητες. Να αποκαλύψουν και να εξελίξουν πτυχές της προσωπικότητάς τους οι οποίες μπορεί να είναι επιμελώς ή αθέλητα κρυμμένες.

Η PCT στηρίζει τις γυναίκες να επιδιώξουν τον καλύτερο εαυτό τους

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, και κεντρικό σύνθημα "Invest in YOURSELF”, η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) διοργάνωσε για όλες τις εργαζόμενές της ένα διαδραστικό σεμινάριο στο οποίο είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με πρακτικούς κανόνες και απλές μεθόδους που θα τις βοηθήσουν να υιοθετήσουν αλλαγές.

Ο σκοπός εδώ είναι διπλός: από τη μία, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους και, από την άλλη, να επανακαθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τον εαυτό τους σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα. Με λίγα λόγια, να επιδιώξουν μέσα από μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη, η οποία θα αντανακλάται σε όλα τα πεδία της ζωής τους.

PCT

Εμπνεόμενοι από αυτό το πρόγραμμα, οι άνθρωποι της PCT ήδη σχεδιάζουν για το 2024 μία ολόκληρη σειρά ομαδικών δράσεων με τις οποίες οι εργαζόμενες στην εταιρεία θα αποκτήσουν περισσότερα "εργαλεία" τα οποία θα τις βοηθήσουν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να απελευθερώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

PCT

Πλάι στην εμπιστοσύνη της στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των γυναικών, η PCT επιδιώκει να αναγνωρίζει την αξία της γυναικείας προσφοράς στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς η αναγνώριση μιας γυναίκας ως ισότιμου, δημιουργικού μέλους μιας ομάδας συνεργατών μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και προσωπικής της ζωής. Με οδηγό αυτή την αντίληψη, η Διοίκηση της PCT και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Captain Wang Jihang, με μια ευχαριστήρια προσωπική για κάθε αποδέκτρια, επιστολή τίμησε τη συμβολή των γυναικών εργαζομένων στην εταιρεία.

PCT

"Θέλαμε να γιορτάσουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με μια εναλλακτική δράση η οποία υπερβαίνει το στενό εταιρικό πλαίσιο και η οποία αντιλαμβάνεται τις εργαζόμενές μας όχι ως παραγωγικό συντελεστή προορισμένο να υπηρετεί όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά εταιρικούς στόχους, αλλά ως πολύπλευρες προσωπικότητες που αξίζουν και πρέπει να μπορούν να επιδιώξουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Αυτό σημαίνει για εμάς στην PCT "επένδυση στις γυναίκες”", δήλωσε ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός