ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mini face lift προσώπου και λαιμού με νήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αναίμακτη νίκη ενάντια στο χρόνο.

Ο χρόνος περνά αφήνοντας πίσω του κούραση και λύπη, όπως αποτυπώνονται απο τη χαλάρωση και τις μικρές ρυτίδες στο πρόσωπο… Ή μήπως όχι; Τα "λάθη" του χρόνου δεν χρειάζονται πλέον αποκλειστικά το χειρουργικό νυστέρι για να διορθωθούν.

Στη facemed clinic εφαρμόζονται νέες αναίμακτες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως το mini lift προσώπου και λαιμού με νήματα, γνωστό και ως threading.

Διπλή δράση κατά της γήρανσης

Το mini lift προσώπου πραγματοποιείται με νήματα, το μη χειρουργικό lift, όπως αποκαλείται, μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, χωρίς τομες με άμεσα αποτελέσματα. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα, ενώ ο αριθμός τους εξαρτάται από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και αποφασίζεται από τον γιατρό.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία αντί να αφαιρείται χειρουργικά το χαλαρό δέρμα, "διορθώνεται" ράβοντας κάποια τμήματα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το "τράβηγμα" του δέρματος ελαφρά προς τα πίσω και κατά συνέπεια την ανύψωση και τη σύσφιξη του προσώπου. Παράλληλα τα νήματα αντιμετωπίζουν τα σημάδια της γήρανσης με έναν ακόμη τρόπο: Προκαλούν τον οργανισμό να παράγει μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα του mini lift με νήματα είναι η ανύψωση του προσώπου κατά μερικά χιλιοστά και χαρακτηρίζεται σίγουρα πιο λεπτό και πιο φυσικό σε σχέση με τηv κλασική χειρουργική επέμβαση face lift,.

Το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται, γίνεται πιο σφριγηλό και αποκτά μια πιο νεανική όψη. Η χρονική του διάρκεια κυμαίνεται σε περίπου 2-4 χρόνια.

Μία εναλλακτική της χειρουργικής επέμβασης

Ιδανικού υποψήφιοι για mini lift προσώπου και λαιμού είναι άτομα που βρίσκονται στο τέλος των 30s έως τις αρχές των 50s. Ηλικίες άνω των 55 έχουν να ωφεληθούν περισσότερο από το χειορυργικό face lift. Επίσης το mini lift με νήματα αποτελεί σημαντική εναλλακτική επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν ήπια έως μέτρια και όχι σοβαρή χαλάρωση δέρματος.

"Lunchtime Lift”

Η διαδικασία του mini lift με νήματα είναι σύντομη, διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά, γι΄αυτό και αποκαλείται και "lunchtime lift". Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι η αναισθησία, η οποία είναι τοπική. Ακολουθεί το πέρασμα των νημάτων, όπου δεν υπάρχουν τομές παρά μόνο σημεία εισόδου του υλικού. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σταδιακά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς πρέπει να φροντίσετε την περιοχή, στην οποία μπορεί να παρουσιαστούν ερυθρότητα, ελαφρύ πρήξιμο και λίγος πόνος, τα οποία ελέγχονται συνήθως με τοπική θεραπεία.

Τύποι Νημάτων

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) χρησιμοποιούνται 30 και πλέον χρόνια σε πολλούς κλάδους της χειρουργικής ως υποδόρια και δερματικά ράμματα. Χαρακτηρίζονται από υψηλό προφίλ ασφάλειας, πλήρη απορροφητικότητα και ελάχιστη αντίδραση στους ιστούς, γεγονός που τα αναδεικνύει ως κορυφαίες επιλογές σε αισθητικές θεραπείες στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα

Νήματα COG

Τα νήματα COG αποτελούνται επίσης από 100% πολυδιοξανόνη υλικό βιοσυμβατό και βιοαπορροφήσιμο. Είναι ιδανικά για τη διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, καθώς και για την ανύψωση των φρυδιών.

Πλεονέκτημα της διαδικασίας και με τους δύο τύπους νημάτων αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να συνδυαστούν με άλλες αισθητικές θεραπείες αναζωογόνησης, όπως λέιζερ, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη καλύτερο.

Ιδανική επιλογή για πολυάσχολους

Η αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης και το μικρότερο χρονικό διάστημα αποκατάστασης θεωρείται από τους περισσότερους το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του mini lift με νήματα. Οι experts της facemed clinic προτείνουν το mini lift με νήματα ως ιδανική επιλογή για άτομα με απαιτητικές επαγγελματικές και αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Read Next

29 Ιουλ 2022

Πώς μπορείς να αυξήσεις την ερωτική απόλαυση το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση με υαλουρονικό που θα αλλάξει την ερωτική σου ζωή.

06 Ιουλ 2022

Kayak: Το παγωτό που λιώνει για εμάς και εμείς για αυτό

Φέτος το παγωτό Kayak γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής με δύο νέες, εντελώς ανατρεπτικές γεύσεις εμπνευσμένες από το ελληνικό καλοκαίρι και τα παραμύθια της Ανατολής.

Περισσότερα από

Ομορφιά

28 Ιουν 2022

Τα notos καλωσόρισαν το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή εμπειρία shopping

Ένα μοναδικό event στα πολυκαταστήματα notos.

27 Ιουν 2022

Η mat.fashion διακρίνεται σε Plus Size Brand της χρονιάς από το Best in Fashion

Απευθυνόμενη στις καθημερινές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και με κεντρικό σύνθημα το body positivity, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

26 Μαϊ 2022

Ποια φορέματα κολακεύουν τις γυναίκες με καμπύλες; 3 ιδέες για κάθε σωματότυπο

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φορέματα αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας. Γιατί να επιλέξετε ενδύματα με ζώνη.

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!