ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στηρίζουμε το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ

Για να ενισχυθεί η μετακίνηση σε μόνιμο χώρο, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ.

Στηρίζουμε το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ

Από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, ανακοίνωσε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, προσπαθώντας να εξοικονομίσει χρήματα ώστε να καταφέρει να βρει μόνιμη στέγη.

Την προσφορά ανακοίνωσε, μέσω της σελίδας στο φέισμπουκ. Σύμφωνα με την ανάρτηση, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, «προσφορά που ελπίζουμε να καλύψει τις ανάγκες για τη μετακίνηση στο μόνιμο χώρο» έγραψε.

Αυτή τη στιγμή το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132. Η ιστορία του ξεκινάει από τον Λεωνίδα Κουρσούμη, ο οποίος εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε χωρίς δουλειά και, μη μπορώντας να συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη, βρέθηκε και χωρίς στέγη για 8 μήνες.

Ο κύριος Λεωνίδας είναι 68 χρονών και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, ξεκίνησε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ, ενώ στη συνέχεια έστεισε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και άλλα μικροαντικείμενα.

Η συλλογή των βιβλίων του παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους -όταν ο κ. Κουρσούμης ξεκινούσε είχε στη διάθεσή του μόλις 2.500 βιβλία.

Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 ευρώ.

Δείτε ένα βίντεο με τον Λεωνίδα Κουρσούμη:

Φωτό: από το video

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Οκτ 2026

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ηρώδειο

Το σπάνιο στιγμιότυπο με αφορμή την ιστορική συναυλία της Νανάς Μούσχουρη στο Ηρώδειο.

23 Οκτ 2026

Η πραγματική ιστορία του "Κεμάλ", όπως την αφηγήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις

"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα".

Περισσότερα από

Stories

23 Οκτ 2026

Μάνος Χατζιδάκις - Βιογραφικό σε πρώτο πρόσωπο: "Περιφρονώ κάθε ηλίθιο του καιρού μου"

Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐας της Ελλάδα υπογράφει ένα απόλυτα σύγχρονο κείμενο δημοσιεύτηκε στο φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού, στη Μελβούρνη, το 1980.

23 Οκτ 2026

Πανσέληνος στον Ταύρο στις 26/10: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η πανσέληνος αυτή σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και φέρνει αποκαλύψεις, ξεκαθαρίσματα και τελικές αποφάσεις.

22 Οκτ 2026

Ένα αναγεννησιακό palazzo του 15ου αιώνα μας δείχνει την Φλωρεντία αλλιώς

Ένα αναγεννησιακό palazzo του 15ου αιώνα στην καρδιά του Ολτράρνο μεταμορφώνεται σε έναν μοναδικό χώρο φιλοξενίας όπου η ιστορία της Φλωρεντίας συναντά τη σύγχρονη ιταλική κομψότητα.

22 Οκτ 2026

Κατρίν Ντενέβ: O Yves Saint Laurent, το Playboy και οι αμβλώσεις

Η Κατρίν Ντενέβ αντιπροσωπεύει αυτό που ο κινηματογράφος δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να είναι: άπιαστος, τολμηρός, ασεβής.

22 Οκτ 2026

Οι 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το κρύωμα

Από τα εσπεριδοειδή μέχρι το γιαούρτι, αυτές οι πέντε τροφές αξίζει να έχουν θέση στο φθινοπωρινό και χειμερινό σου μενού.

22 Οκτ 2026

Ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό από 24/10 έως 15/11 - Πώς θα σε επηρεάσει;

Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια ή ανάδρομη πορεία του Ερμή;

21 Οκτ 2026

Οι Φίλοι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μπήκαν στα λατομεία που τροφοδοτούν την αναστήλωση του Παρθενώνα

Στα Λατομεία Διονύσου μια ξενάγηση με το ατελιέ OnEntropy ακολούθησε την πορεία του μαρμάρου, από την εξόρυξη στην επεξεργασία του.

21 Οκτ 2026

Ένα spirit, έξι µπαρ, µία σκηνή

To premium ελληνικό gin Mataroa, ένα από τα κορυφαία spirits της χώρας, συγκεντρώνει τα καλύτερα µπαρ αυτής, σε µια σύµπραξη µε κοινό παρονοµαστή την αριστεία αλλά και το µέλλον µια σκηνής που δεν σταµατά στιγµή να εξελίσσεται.

21 Οκτ 2026

Νίκος Εγγονόπουλος: Ο σπουδαίος υπερρεαλιστής που αμφισβητήθηκε, πολεμήθηκε και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ελληνική τέχνη

Με αφορμή την επέτειο της γέννησής του, στις 21 Οκτωβρίου 1907, θυμόμαστε τη ζωή και το έργο του ζωγράφου και ποιητή που τόλμησε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.