ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πάργα: Ενα απίθανο «νησί» για να πας με αυτοκίνητο το ΣΚ

Με το γραφικό της λιμανάκι και τις εντυπωσιακές της παραλίες, η Πάργα μοιάζει σαν να βρίσκεται καταμεσής του πελάγους και όμως είναι δίπλα μας

Πάργα: Ενα απίθανο «νησί» για να πας με αυτοκίνητο το ΣΚ

Αν το Ιόνιο και τα νησιά του με τα απίθανα νερά σας συναρπάζουν, αλλά το πλοίο ή το αεροπλάνο δεν σας συγκινεί ιδιαίτερα, στην Πάργα θα βιώσετε τις εικόνες, τις μυρωδιές και τις θάλασσες ενός νησιού του Ιονίου, αλλά θα φτάσετε πολύ άνετα και με ασφάλεια, με το αυτοκίνητό σας.

Πάργα: Ενα απίθανο «νησί» για να πας με αυτοκίνητο το ΣΚ
Κάπως ετσι μπορείτε να ξυπνήσετε στην Πάργα το επόμενο Σαββατοκύριακο

Δεν το πιστεύετε; Ούτε εμείς αρχικά. Για αυτό αποφασίσαμε να το ελέγξουμε. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα στις 08:00. Λίγο αργότερα περνούσαμε τη εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, μπαίναμε στην Ιονία οδό και στις 12:30 το μεσημέρι κάναμε τη πρώτη μας βουτιά στα απίθανα νερά της Πάργας.

Απολαυστική οδήγηση με το Jeep Compass χωρίς άγχος για το δρόμο ή το χρόνο.

Το ταξίδι ήταν ξεκούραστο και ασφαλές αλλά και γεμάτο εικόνες από τα ιδιαίτερα μέρη που διασχίζει η Ιονία οδός.

Ίσως μάλιστα να ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που η κυρία της παρέας προτίμησε να πάρει η ίδια το τιμόνι για να απολαύσει οδήγηση χωρίς άγχος σε έναν δρόμο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει όχι απλά ένα γρήγορο, αλλά παράλληλα, ένα απολαυστικό και ξεκούραστο ταξίδι με τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του στο επίκεντρο.

Με πάρκινγκ και τουαλέτες με όλες τις ανέσεις και απόλυτη (εννοούμε, απόλυτη) καθαριότητα, μεγάλους σταθμούς εξυπηρέτησης και ανοιχτό τοπίο, η αίσθηση ήταν εξόχως ευρωπαϊκή και μπορεί αυτό να μπέρδεψε την οδηγό η οποία πάτησε το γκάζι πιο βαθιά στο πάτωμα.

Δεν θα χρειάζεται να τρέχετε! Θα φτάσετε γρήγορα ακολουθώντας τα όρια ταχύτητας

Η απόδειξη, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, ότι όχι μόνο ο δρόμος αλλά και η αστυνόμευση είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, ανέκοψε την γρήγορη πορεία η οποία ούτως δεν είναι απαραίτητη σε έναν αυτοκινητόδρομο που δεν θα συναντήσεις ποτέ κίνηση. Με το cruise control συντονισμένο στα 110-130 χ.α.ω., ανάλογα με την περιοχή, οδηγός και επιβάτες είχαν την άνεση να απολαμβάνουν και τα τοπία γύρω τους.

Φτάνοντας στην Πάργα, η πολύχρωμη "έκρηξη" στις ακτές της Ηπείρου, μοιάζει σαν να έχει ζωγραφιστεί από κάποιον μεγάλο «καλλιτέχνη».

Μαγική εικόνα

Απίθανη θέα και χρώμα όπου και αν κοιτάξεις

Ίσως γι’αυτό, μείναμε με το στόμα ανοιχτό φτάνοντας με το αυτοκίνητό μας στην πόλη. Νιώσαμε σαν να είχαμε μεταφερθεί μαγικά σε ένα νησί και το ίδιο και δεκάδες άλλοι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι που κατηφόριζαν μαζί μας τα στενά σοκάκια της Πάργας προς τη θάλασσα. Μαζί με τη γραφικότητα της περιοχής, μας εντυπωσίασε και το πλήθος του κόσμου που σε τίποτα δεν θύμιζε μέσα Σεπτεμβρίου.

Στην Πάργα, σήμερα, είναι ακόμα καλοκαίρι και το αποδεικνύουν οι χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και τις γύρω χώρες.

Μέσα Σεπτεμβρίου και όμως ο κόσμος στην Πάργα θυμίζει Αύγουστο

Φτάνοντας στο λιμανάκι, η πρώτη εικόνα που μαγεύει, είναι το ενετικό κάστρο που βρίσκεται ψηλά στον τεράστιο βράχο ο οποίος διαφεντεύει τον κόλπο της Πάργας αλλά και το νησάκι του Αγίου Αθανασίου που καθρεφτίζεται στα καταγάλανα νερά. Για όσους εμπνέονται από τα κάστρα, λίγο πιο έξω από την Πάργα, στην Ανθούσα, υπάρχει και το πιο μεγάλο κάστρο του Αλή Πασά.

Διαλέγοντας ουζερί ή ταβέρνα στην Πάργα: Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές

Αφού απολαύσετε έναν μικρό μεζέ στα παραδοσιακά ψαγμένα εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια που εκτείνονται κατά μήκος του κόλπου, μπορείτε να αναζητήσετε την παραλία που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Και πίστεψέ μας, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

Η οργανωμένη παραλία του Βάλτου

Από την κοντινή, μεγάλη και με υπέροχη άμμο, οργανωμένη παραλία του Βάλτου με θέα την πίσω πλευρά του Κάστρου και το απέραντο μπλε του Ιονίου, μέχρι τις άλλες λιγότερο ή περισσότερο γνωστές παραλίες της περιοχής, όπως το Κρυονέρι, το Αλωνάκι, τον Λίχνο, το Σαρακήνικο, τη μικρή Πογωνιά και τον Άσπρο Γκρεμό, ο επισκέπτης της Πάργας μπορεί να μείνει «ακίνητος» στην πόλη και να ξεκουραστεί ή να οργώσει την γύρω περιοχή και μαζί τις παραλίες της.

Η φανταστική θέα πίσω από το κάστρο στο οποίο αν ανεβείτε θα απολαύσετε μία εμπειρία 360 μοιρών

Ανεβείτε στο κάστρο και απολαύστε την ρομαντική θέα, ιδιαίτερα το βράδυ ή το σούρουπο. Επισκεφθείτε το παλιό ελαιοτριβείο και ελαιουργείο που λειτουργούσε από το 1927 μέχρι το 1984 και έχει μετατραπεί σε μουσείο και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον ποταμό Αχέροντα που απέχει μόλις μισή ώρα από την Πάργα και παρότι στα αρχαία χρόνια εθεωρείτο η πύλη του Αδη, σήμερα προσφέρει μία υπέροχη αίσθηση που καμία σχέση δεν έχει με αυτή την ιστορία.

Ο Αχέροντας είναι κοντά στην Πάργα και προσφέρει μία υπέροχη εναλλακτική εμπειρία

Και αφού είστε στην περιοχή, μην ξεχάσετε να πάτε και μία βόλτα στα όμορφα Σύβοτα με τα καταγάλανα τυρκουάζ νερά.

Περνώντας μόλις ένα Σαββατοκύριακο στην Πάργα, οι μπαταρίες σας θα έχουν φορτίσει τόσο πολύ, που θα ξεκινήσετε αμέσως να σχεδιάζετε την επόμενη απόδρασή σας χρησιμοποιώντας την Ιονία Οδό.

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.