ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Μία σπάνια φωτογραφία του Φαίδωνα Γεωργίτση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 1977, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον Έλληνα ζεν πρεμιέ, με μια από τις πιο εμβληματικές πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, τη Ρίτα Χέιγουορθ.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης:

"Τον Σεπτέμβριο του 1977 καταφθάνει στην συμπρωτεύουσα η μεγάλη Ντίβα του παγκόσμιου κιν/φου Ρίτα Χέιγουορθ στα πλαίσια του 18ου Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης αποτελώντας και το καλλιτεχνικό γεγονός της εκδήλωσης. Όλα τα πρωτοσέλιδα του τύπου και τα φλας των φωτογράφων είναι στραμμένα πάνω της και στην δεξίωση που θα γίνει προς τιμήν της στο "Ηλέκτρα Παλλάς" θα λάβει τιμητικό βραβείο με αντίγραφο της προτομής της Θεάς Ήρας και βραβείο για την συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους της δεξίωσης και ο γοητευτικός ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης (φώτο) ο οποίος φωτογραφίζεται μαζί της εκφράζοντας τον θαυμασμό στο πρόσωπο της. Η ίδια εντυπωσιασμένη από την παραμονή της στην Ελλάδα δηλώνει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της στη χώρα με την μεγαλύτερη πολιτιστική ιστορία.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κιν/φου την κατατάσσει ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη με την ίδια να απολαμβάνει όπως και το κοινό της τον τίτλο "Αμερικανίδα Θεά του έρωτα" που θα της δώσει ο συγγραφέας Γουίνθροπ Σάρτζεντ του περιοδικού LIFE εμπνευσμένος από την λαμπερή προσωπικότητά της. Η καριέρα της θα απογειωθεί τις δεκαετίες του '40 και του '50 με συμμετοχή σε περισσότερες από 40 ταινίες και ρόλο "σταθμό" στην θρυλική "Τζίλντα" το '46 όπου με ένα μαύρο σατέν φόρεμα (φώτο δεξιά) και ερμηνεύοντας το ""Put the Blame on Mame" αφήνει εποχή με το αισθησιακό στριπτίζ βγάζοντας μόνο το ένα από τα γάντια της. Η ζωή της βγαλμένη κυριολεκτικά από μυθιστόρημα γεμάτη δόξα, παγκόσμιες επιτυχίες και πέντε γάμους ένας εκ των οποίων με τον πρίγκηπα Αλί Χαν αποτελώντας και την πρώτη σταρ του Χόλιγουντ που γίνεται πριγκίπισσα.

Στην παρουσία της στο Φεστιβάλ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ από την οποία θα "φύγει" δέκα χρόνια μετά σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Από τις ωραιότερες και διασημότερες μορφές του Χόλιγουντ με μια ασύλληπτη και διαχρονική ομορφιά που θαυμάστηκε και λατρεύτηκε όσο λίγες στην ιστορία της παγκόσμιας έβδομης τέχνης".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.