ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη

Άφησε τη δημοσιογραφία της Αθήνας για να γίνει ερασιτέχνης σεφ στην Αυστραλία. Τα φαγητά της Νέλλυς είναι τόσο όμορφα, εκτός από υγιεινά, που το πάει για sous chef.

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ και το υπέροχο ζωάκι της Αυστραλίας, το κοάλα

Η Νέλλυ Σκουφάτογλου είναι ένα φρέσκο κορίτσι, με «πνευματώδη» αισθητική. Αν θέλει μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μακριά, πανέμορφα μαλλιά και να εξαφανιστεί. Αντί για αυτό, η Νέλλυ επέλεξε να κάνει μπέρτα τα μαλλιά της και σαν super woman να πετάξει μέχρι τη Μελβούρνη. Και να ζήσει εκεί αφήνοντας πίσω της το επάγγελμα της δημοσιογράφου που είχε επιλέξει και προσπαθήσει να διεκδικήσει στην Αθήνα. «Γεννήθηκα με Αυστραλιανό διαβατήριο, λόγω της μαμάς μου, και όταν η κατάσταση για μένα δυσκόλεψε πολύ στην Ελλάδα αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο δεύτερο σπίτι μου» εξηγεί, για να μην παρεξηγηθεί ότι ήταν από αυτούς που έσπευσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εύκολα.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πόσο εύκολα άφησες την Αθήνα;

Όταν έφυγα από την Αθήνα, ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί της αλλά ένιωθα να «εξαφανίζομαι» όλο και περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια η πίεση από το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μου, ενώ όλες οι υποχρεώσεις μου έτρεχαν, με είχε γονατίσει. Συνέτρεξαν και κάποιοι άλλοι λόγοι οικογενειακοί και προσωπικοί και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στη Μελβούρνη. Τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκα πάρα πολύ -αν και πολίτης της χώρας- και κουράστηκα όσο ποτέ. Απέδωσε όμως.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πως είναι η ζωή στη Μελβούρνη σε σχέση με αυτή της Αθήνας;

Η ζωή στη Μελβούρνη είναι πολύ διαφορετική. Τα Χριστούγεννα ήρθα για τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και άλλαξαν πολλές απόψεις μου. Ίσως επειδή είχα την τύχη να ζήσω την Αθήνα στα καλά της, την είχα στο μυαλό μου σε βάθρο, εξιδανικευμένη. Μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που λείπω, έχει περάσει πολλά. Είδα τον κόσμο πιο πεσμένο ψυχολογικά και όλα μου φάνηκαν πιο σκοτεινά. Απόλυτα δικαιολογημένο. Στη Μελβούρνη, δεν θα δεις σκουπίδια. Δεν θα δεις κόσμο αγενή, χωρίς αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Είναι μια πόλη φωτεινή, ακόμη και στα σκοτεινά της σημεία, γεμάτη θερμούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Μια πόλη προσεγμένη, όμορφη, γεμάτη πράσινο. Βρίσκεις ό,τι είδους κουζίνα θέλεις, και όποιο προϊόν φανταστείς. Η ποιότητα του φαγητού είναι ασυναγώνιστη, όπως και του καφέ. Υπάρχουν αμέτρητα μπαρ, κλαμπ, παμπ, χώροι για λάϊβ, εκθέσεις κλπ. Ολόκληρες περιοχές που στους κεντρικούς δρόμους παρατάσσονται τα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο. Μαγαζιά για όλα τα γούστα. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Είναι οργανωμένη, ασφαλής και φροντίζει τους κατοίκους της. Παρ' όλα αυτά, έχει τα αρνητικά της. Οι αποστάσεις καμιά φορά μπορεί να γίνουν κουραστικές, όπως ο καιρός της που αλλάζει τρεις με τέσσερις φορές της μέρα πολλές φορές και με διαφορές 20-25 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες. Τα περισσότερα καφέ κλείνουν 3:00 με 4:00 το απόγευμα και τα εστιατόρια 10:00 το βράδυ. Τις καθημερινές πολύ δύσκολα θα βγεις από το σπίτι στη 1:00 το βράδυ για να πιεις ένα ποτό στην Καρύτση. Επίσης το ένα ποτό, ισούται με ένα σφηνάκι κι αυτό τσιμπημένο. Να σημειωθεί πως το Αυστραλιανό όνειρο είναι για λίγους. Η πλειοψηφία πληρώνεται με χαμηλούς για τα δεδομένα της χώρας μισθούς και η ζωή είναι ακριβή. Αν δουλέψεις σκληρά όμως, ανταμείβεσαι.

Αυτό το τελευταίο με τσακίζει. Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή. Κράτος δικαίου και άλλα δεδομένα, τα οποία φαντάζουν μακρινά από την Ελλάδα. Τόσο μακρινά όσο η Μελβούρνη: 14.966 χιλιόμετρα. Αλλάζω θέμα για ευνόητους λόγους. Ας στραφούμε στο τι κάνει η Νέλλυ εκεί, με τι καταπιάνεται.

-Είδα ότι ανεβάζεις συγκλονιστικές φωτογραφίες φαγητών. Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;

Συγκλονιστικές δε θα τις έλεγα τις φωτογραφίες μου. Κάπως βαριά λέξη. Ελκυστικές μπορεί. Για μένα το φαγητό είναι ίσως η μεγαλύτερη ηδονή. Ακόμη κι αν έχω σκάσει από το πολύ φαΐ, κάπως θα βρω τρόπο να χωρέσω λίγο ακόμη αν δω κάτι που μου ανοίξει την όρεξη.

-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φαγητών που ανεβάζεις εκτός από το υπέροχο food styling;

Αντιμετώπισα σχετικά πρόσφατα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και ύστερα από μία περιπέτεια με λάθος φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός μου δεν επεξεργαζόταν πολλές τροφές. Αναγκάστηκα να κάνω πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και φυσικά σχεδόν απέκλεισα οτιδήποτε περιττό ή βλαβερό. Προσπαθώ να μαγειρεύω χωρίς συνθετικές ύλες, επεξεργασμένα τρόφιμα και έλαια, ζάχαρη και γλουτένη, ενώ έχω αντικαταστήσει τα γαλακτοκομικά με άλλες πηγές ασβεστίου. Τόσο η υγεία μου όσο και η εμφάνισή μου έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Τα φαγητά μου, λοιπόν, εκτός από όμορφα στο μάτι είναι ως επί το πλείστον υγιεινά.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου αυστραλιανό σνακ;

Το αγαπημένο μου αυστραλιανό σνακ είναι τo ricotta hot cake αλλά συναγωνίζεται τα chia puddings.

-Και πιο το αγαπημένο σου ελληνικό σνακ;

Αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι και μόνο σουβλάκι. Πίτα λαδωμένη με υπερβολική δόση κρεμμυδιού και πάπρικας.

Souvlaki rules! Το μόνο που της λείπει από την Ελλάδα.
Chia pudding
Red velvet ricotta hot cake

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.