ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είμαστε όμορφοι με τον δικό μας τρόπο»: Πρωταθλήτρια ενόργανης με σύνδρομο Down γίνεται μοντέλο

Ευτυχώς ο κόσμος αλλάζει, το ίδιο και τα πρότυπα της ομορφιάς. Η υπέροχη ιστορία της Chelsea Werner.

«Είμαστε όμορφοι με τον δικό μας τρόπο»: Πρωταθλήτρια ενόργανης με σύνδρομο Down γίνεται μοντέλο

Η Chelsea Werner γεννήθηκε διαφορετική. Αυτό δε σταμάτησε ούτε αυτή, ούτε τους γονείς της που την στήριξαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν και να πιστεύουν σε αυτήν, από την πρώτη στιγμή. Η Chelsea γεννήθηκε διαφορετική αλλά απέδειξε ότι η διαφορετικότητα έχει ισάξια θέση σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Η Chelsea Werner από το Danville της Καλιφόρνια γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Ξεκίνησε την ενόργανη στην ηλικία των 4 για να ενδυναμώσει τους μύες της. Φάνηκε όμως από νωρίς ότι είχε μεγάλο ταλέντο κι αυτό την οδήγησε στο να κερδίσει δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερις παρολυμπιακούς αγώνες.

Σήμερα, η Chelsea, έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Είναι μοντέλο του διεθνούς πρακτορείου μόδας WeSpeak, το οποίο έχει σπάσει τα καλούπια της κλασικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγαπούν τον εαυτό τους και το σώμα τους. Η Chelsea πιστεύει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε πολλούς τομείς, και η μόδα είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Η ίδια εξηγεί ότι τα επιτεύγματα των ατόμων με σύνδρομο Down θα έπρεπε να εμπνέουν τον κόσμο της μόδας. Έτσι, αφού κατέκτησε τον χώρο του αθλητισμού αποφάσισε να περάσει και στη μόδα.

«Κάνω ενόργανη όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου. Νιώθω σαν να ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου, νομίζω ότι η γυμναστική με εκπαίδευσε να είμαι πειθαρχημένη και να δουλεύω σκληρά. Στην ενόργανη, κάθε νέα επιδεξιότητα χρειάζεται χρόνο -κάποιες φορές και χρόνια. Νομίζω ότι μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν» εξηγεί.

Κάθε φορά, όμως, που έκανε αίτηση σε κάποιο πρακτορείο μοντέλων, η απάντηση ήταν πάντα αρνητική αφού η μόδα δεν έμοιαζε -τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια λίγα χρόνια- να έχει χώρο για ανθρώπους με διαφορετική ομορφιά. Παρ' όλα αυτά η ίδια και οι γονείς της δεν το έβαλαν κάτω.

Η Chelsea περπάτησε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, πρωταγωνίστησε στην καμπάνια των H&M και έγινε εξώφυλλο στην Teen Vogue. Έχει πάνω από 160.000 ακόλουθους στο ίνσταγκραμ και θέλει η καριέρα της στο μόντελινγκ να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αυτός είναι ο στόχος της.

«Είμαστε όμορφοι με τον δικό μας τρόπο. Η αποστολή μου είναι να εμπνεύσω τους άλλους να είναι ατρόμητοι και να αλλάξω κάποιες από τις ξεπερασμένες παρανοήσεις που υπάρχουν για τους ανθρώπους με αναπηρίες» συμπληρώνει.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της Chelsea Werner:

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.