ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άννα Γουίντουρ: Η ανεπίσημη βιογραφία της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας

Η βιογραφία γράφτηκε χωρίς την Άννα Γουίντουρ

Άννα Γουίντουρ: Η βιογραφία της γράφτηκε χωρίς εκείνη

"Το εκπληκτικό με την την Άννα είναι ότι ο μέσος άνθρωπος ξέρει ποια είναι", λέει ο σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ στη δημοσιογράφο μόδας Amy Odell στις πρώτες σελίδες του "Anna". Πρόκειται για μια βιογραγία της Σιδηράς Κυρίας της μόδας που γράφτηκε χωρίς την έγκρισή της.

Όταν το 2018, η Amy Odell ξεκίνησε να την γράφει οι αντιδράσεις ήταν πολλες και ανάμικτες. "Μερικοί άνθρωποι μου είπαν: "Δεν θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό", θυμάται. "Το Condé Nast θα σε κλείσει." Αλλά άλλοι είπαν: "Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει. μην ανησυχείς." Ήταν ενδιαφέρον να αποκτήσω και τις δύο αυτές προοπτικές νωρίς στο παιχνίδι".

Τελικά, αυτό που συνέβη ήταν κάτι στο ενδιάμεσο. Η Wintour απέρριψε πολλαπλά αιτήματα για συνέντευξη, αλλά φάνηκε να δίνει την ευλογία της σε όσους ανήκουν στον στενό της κύκλο να συμμετάσχουν - το επόμενο καλύτερο πράγμα για ένα A.W.O.K. (που σημαίνει "Άννα Γουίντουρ εντάξει", μια σφραγίδα έγκρισης για τη δουλειά των στελεχών).

Άννα Γουίντουρ: Η ανεπίσημη βιογραφία της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας

Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά εμπεριστατωμένο, ισορροπημένο, εξανθρωπιστικό πορτρέτο της πιο ισχυρής γυναίκας της μόδας. Στο ανθρώπινο αυτό πορτρέτο η δημοσιογράφος καταγράφει τις πιο ευαίσθητες πτυχές της: Τις φορές που έχει κλάψει, έχει εξοργιστεί για την συμπάθειά της για τον Μπιλ Γκέιτς. Για το ότι απολύθηκε περισσότερες από μία φορές. Για το μονομανιακό καθημερινό της γε΄υμα που περιλαμβάνει μια σαλάτα Caprese χωρίς ντομάτες. Η για το ότι απαγόρευσε το σχοινόπρασο από το μενού του δείπνου στο Met Gala. Και για την επιλογή της να κάνει τη Μαντόνα εξώφυλλο, όταν κάποιος τυχαίος τύπος που γνώρισε σε ένα αεροπλάνο της είπε ότι ένα περιοδικό "δεν θα το έκανε ποτέ".

Εν ολίγοις, το Anna: The Biography παρέχει στους αναγνώστες την απόλυτη πρόσβαση στο απαιτητικό μυαλό της γυναίκας-θρύλου. Σρο βιβλίο της Odell, καταγράφεται με λεπτομέρειες η καριέρά της που ξεκίνησε από το Λονδίνο στη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα. Για να προσπαθήσει να δώσει μια πλήρη εικόνα, η Odell πήρε συνέντευξη από περισσότερες από 250 πηγές και έκανε έρευνα σε εκατοντάδες αρχεία.

Οι λεπτομέρειες που ανακάλυψε είναι άκρως εδιαφέρουσες. Μιλάει για όταν ο Μπράντλεϊ Κούπερ ζήτησε τη συμβουλή της για το ποιον να επιλέξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του "A Star Is Born", αλλά και για άγνωστες πτυχές της νεανικής της ζωής.

Τι μάθαμε από τη βιογραφία της Άννα Γουίντουρ

Είναι στην ηγεσία της Vogue για 34 χρόνια, νούμερο ρεκόρ.

Είναι εξαιρετικά πειθαρχημένο άτομο. Ξυπνάει στις 5:00 το πρωί, γυμνάζεται μεταξύ 5:30 με 6:00, στη συνέχεια τη χτενίζουν και τη μακιγιάρουν επαγγελματίες του είδους για ένα μισάωρο. Φτάνει στον εργασιακό της χώρο με τη λιμουζίνα πριν από οποιονδήποτε συνεργάτη της, κάνει ένα μόνο διάλειμμα για το μεσημεριανό της.

Έχει τρεις προσωπικές βοηθούς. Μία φροντίζει να την περιμένει στο γραφείο το πρωί ένας καφές λάτε στη σωστή θερμοκρασία και ένα μάφιν βατόμουρο. Μια άλλη κουβαλάει τις τσάντες και τη χαρτούρα από τη λιμουζίνα στο γραφείο. Γενικώς, οι βοηθοί ασχολούνται με τα μικρά καθημερινά, ώστε η Άννα να αφοσιωθεί στα μεγάλα της δουλειάς της.

Όταν αποφάσισε να μετακομίσει από το Λονδίνο στην Αμερική, είχε στόχο να πάει στο Σαν Φρανσίσκο. Φαντάζεστε πόσο διαφορετική θα ήταν η μόδα και τα περιοδικά αν είχε πάει στην Καλιφόρνια αντί για τη Νέα Υόρκη;

Απολύθηκε τουλάχιστον μία φορά, από το Harper’s Bazaar, γιατί ήταν "ξεροκέφαλη"

Κάποτε ένας συνάδελφός της τη ρώτησε: "Πώς μπορείς και φοράς ψηλοτάκουνα κάθε μέρα;". Εκείνη απάντησε: "Δεν είναι μεγάλη η απόσταση από την πόρτα μέχρι τη λιμουζίνα".

Όταν ένας οίκος έψαχνε για σχεδιαστή, τη συμβουλευόταν, και εκείνη είχε έτοιμες λίστες με ονόματα δημιουργικών ανθρώπων.

Απαγόρευσε να υπάρχει σχοινόπρασο στο μενού του MET Gala, γιατί κάνει την αναπνοή των καλεσμένων να μυρίζει άσχημα.

Είναι απίστευτη στις συμβουλές καριέρας; Όταν η Σερένα Γουίλιαμς αγωνιζόταν να πλασαριστεί στους κορυφαίους του τένις, μίλησε με τη Γουίντουρ, άκουσε τις συμβουλές της και κέρδισε το Γουίμπλετον.

Λατρεύει την Τέχνη. Παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας της τέχνης, επισκέπτεται εκθέσεις και μουσεία, συλλέγει καταλόγους εκθέσεων τέχνης.

Είναι οπαδός του μότο "καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε αγαπούν". Την τρέμουν οι πάντες, κυρίως το προσωπικό της. Δεν ταξιδεύουν μαζί της, δεν μπαίνουν στο ασανσέρ μαζί της, δεν την κοιτούν στα μάτια.

Έχει απολύσει τον Ρίτσαρντ Άβεντον, γιατί "τα εξώφυλλά του ήταν όλα ίδια", σταμάτησε να προβάλει τον Τζόρτζιο Αρμάνι στις σελίδες του περιοδικού παρά το γεγονός ότι ήταν διαφημιζόμενος, επειδή τον θεώρησε "ξεπερασμένο".

Κεντρική φωτογραφία:Splash News/ Ideal Image

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

Περισσότερα από

Stories

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".