ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 υπέροχες πόλεις στην Ευρώπη που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείς

Τα πιο όμορφα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς πριν γίνουν κι αυτά πολύ τουριστικά.

15 υπέροχες πόλεις στην Ευρώπη που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείς

Μπριζ, Βέλγιο

15 υπέροχες πόλεις στην Ευρώπη που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείς
Υπέροχα σπίτια, ρομαντικά δρομάκια που συνδέονται από γέφυρες και το επεκτεινόμενο δίκτυο καναλιών είναι όλα όσα κάνουν τη Μπριζ τη "Βενετία του Βορρά". Πολλοί τη θεωρούν ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και εμείς συμφωνούμε μαζί τους.

Μπέργκαμο, Ιταλία

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Μπέργκαμο είναι ότι μπορείς να περάσεις ατελείωτες ώρες εξερευνώντας τους στενούς αρχαίους δρόμους της. Αφού περιηγηθείς με τις ώρες, μετά πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς ένα από τα τοπικά εστιατόρια...έχουν 250 διαφορετικά είδη πίτσας να διαλέξεις!

Ανεσί, Γαλλία

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε αυτή τη μικρή πόλη που βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης.Θα κάνεις τις βόλτες σου στην πόλη και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το παλιό κάστρο.

Mπλεντ, Σλοβενία

Το Μπλεντ βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων, στις όχθες μιας από τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου. Θα σας μαγέψει το τοπίο και το υπέροχο σκηνικό με τα βουνά να αντανακλώνται στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Ρόντα, Ισπανία

Αυτή η μοναδική πόλη φαίνεται να αιωρείται πάνω από τον γκρεμό.Θα περιπλανηθείς στους παλιούς δρόμους της πόλης, απολαμβάνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα.

Γκντανσκ, Πολωνία

Αυτή η παλιά πόλη βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας και έχει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς δεκάδες καφενεία, πολλά μουσεία και εκθέσεις και ο καθένας θα βρει κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό του εδώ.

Μπράσοβ, Ρουμανία

Το Μπράσοβ δεν αποκαλείται τυχαία "Το Μαργαριτάρι της Τρανσυλβανίας". Κρυμμένο σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε χιονισμένα βουνά είναι ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να ανακαλύπτουν τα μυστικά αρχαίων πόλεων. Το Μπράσοβ μοιάζει σα πόλη που έχει μείνει στη μεσαιωνική εποχή. Φρούρια αιώνων, παλιά σπίτια με κεραμίδια και το παλιό ρολόι που χτυπάει κάθε ώρα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας.

Νόβι Σαντ, Σερβία

Γνωστή για τα πολυάριθμα μουσεία, τις γκαλερί και τα μνημεία της, δεν είναι να απορεί κανείς που το Νόβι Σαντ θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Σερβίας. Το σύμβολο του Νόβι Σαντ είναι το Φρούριο Petrovaradin, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα πάνω από την πόλη και το Δούναβη. Δεν θα το μετανιώσεις αν αποφασίσεις να επισκεφθείς αυτή τη γοητευτική πόλη με τα πολύχρωμα σπίτια.

Κόμαν, Αλβανία

Αυτή την πόλη αξίζει να την επισκεφθείς μόνο και μόνο για να δεις τη φυσική ομορφιά της λίμνης Komani. Γαλάζια νερά και γραφικές ακτές που καλύπτονται με πράσινο - δεν θα βρεις πιο εκπληκτικό μέρος!

Μόσταρ, Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Η παλιά γέφυρα ήταν η κατασκευή που χώριζε την πόλη σε δύο μέρη - τη Βοσνία και την Κροατία. Τώρα το Μόσταρ είναι ένα μοναδικό μέρος όπου συναντιέται ο ανατολικός με τον δυτικό πολιτισμό. Αυτό είναι αισθητό όχι μόνο στην αρχιτεκτονική αλλά και στην εθνική κουζίνα και τις τοπικές παραδόσεις.

Πόρτο, Πορτογαλία

Η ζωντανή και χαρούμενη ατμόσφαιρα της πρώην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας θα σε γεμίσει με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που τη χαρακτηρίζει. Αν σας αρέσει η φασαρία των μεγάλων πόλεων, αυτό το μέρος είναι ιδανικό για σας.

Μπορντώ, Γαλλία

Αυτή η μαγευτική πόλη θα σε κάνει να απολαύσεις την ήρεμη ατμόσφαιρα που την χαρακτηρίζει. Πίνοντας ένα ποτήρι καλό κρασί, θα μάθεις πώς να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου.

Αλμπαρασίν, Ισπανία

Αυτή η ροζ πόλη μοιάζει με ένα βασίλειο βγαλμένο από παραμύθι. Επισκεφθείτε το Αλμπαρασίν και χαθείτε στα στενά δρομάκια του, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία.

Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία

Γεμάτη υπέροχους δρόμους και γέφυρες, όμορφα σπίτια και φιλόξενους ανθρώπους, είναι λογικό που αυτή η γοητευτική μικρή πόλη αιχμαλωτίζει τις καρδιές μεγάλης πλειοψηφία των επισκεπτών της.

Σίντρα, Πορτογαλία

Εκπληκτικά φωτεινή και ασυνήθιστη, η Sintra θα σε κάνει να πιστέψει ότι έχεις μπει σε ένα παραμύθι. Με πομπώδη πολύχρωμα κάστρα και εξωτικούς κήπους, αυτή η πόλη είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις.

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.