ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν ο Άλ Καπόνε έμεινε στο στοιχειωμένο δωμάτιο 311

Ο Ιταλοαμερικάνος γκάνγκστερ και λαθρέμπορος πήρε την γενναία απόφαση να μείνει στο στοιχειωμένο δωμάτιο της φρικτά δολοφονημένης Άνναλισα Νέδερλι.

Πολλοί άνδρες δεν κοιμούνται καλά στο δωμάτιο 311 στο ξενοδοχείο "Read House", ειδικά όσοι είναι καπνιστές. Ο Αλ Καπόνε, ωστόσο, το επέλεξε για την διαμονή του κατά την διάρκεια της πολύκροτης δίκης του στο Σικάγο.

Στις 16 Ιουνίου το 1931, στο Ομοσπονδιακό Κτήριο του Σικάγο ο Αλ Καπόνε ομολόγησε την ενοχή του για φοροδιαφυγή εισοδήματος και για τις 5.000 παραβιάσεις του νόμου. Η δίκη του λαθρέμπορου είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο, αλλά εξίσου πολλοί είχαν σχολιάσει την επιλογή του να μείνει στο στοιχειωμένο δωμάτιο 311 του ξενοδοχείου "Red House".

Η τραγική ιστορία της Ανναλίσα Νέδερλι στο δωμάτιο 311

Η Ανναλίσα Νέδερλι είναι η "μόνιμη" κάτοικος του δωματίου 311, όπου διέμενε για λίγο καιρό ο Αλ Καπόνε το 1931. Όσοι έχουν μείνει στο δωμάτιο 311 έχουν αναφέρει επίσημα παράπονα ότι αργά την νύχτα διαισθάνονται ένα περίεργο συναίσθημα στο δωμάτιο και ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Ο διευθυντής του ακινήτου θυμάται την μαρτυρία ενός παλιού ένοικου όπου"το τηλέφωνο δεν σταματούσε να χτυπάει και κανείς δεν ήταν στην άλλη γραμμή".

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, ο εραστής της Ανναλίσα - ο οποίος ήταν φανατικός καπνιστής- την έφερε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο "Read House" κάπου στη δεκαετία του 1920. Μερικοί πιστεύουν ότι η νεαρή ήταν πόρνη και τα έφτιαξε με έναν άλλο άντρα, λίγο μετά την άφιξή τους στο δωμάτιο. Ο τότε σύντροφός της δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό του και εκδικήθηκε την γυναίκα με τον χειρότερο τρόπο.

Μπορείτε να φανταστείτε τον τρόμο που ένιωσε το προσωπικό, όταν πήγαν στο δωμάτιο της Ανναλίσα μια μέρα και τη βρήκαν νεκρή στην μπανιέρα, με το λαιμό της κομμένο και το κεφάλι της σχεδόν αποκομμένο από το σώμα της. Η ζήλια, ή ίσως η εκδίκηση, ήταν η ρίζα της δολοφονίας της.

Η εναλλακτική ιστορία για το στοιχειωμένο δωμάτιο 311

Άλλοι, ωστόσο, δεν πιστεύουν αυτή τη φρικτή ιστορία και αντίθετα πιστεύουν ότι η Ανναλίσα και ο μνηστήρας της έζησαν για λίγο διάστημα στο ξενοδοχείο "Read House". Για ένα διάστημα ήταν χαρούμενοι. Μέχρι που ήταν ο μνηστήρας της στράφηκε σε άλλες γυναίκες και εγκατέλειψε την Ανναλίσα στο ξενοδοχείο. Σε αυτή την εκδοχή του παραμυθιού, η φτωχή γυναίκα πέθανε από ραγισμένη καρδιά στο δωμάτιο 311.

Το 2004, η καθημερινή εφημερίδα "The Tennessean" ανέφερε ότι οι επισκέπτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο Read House "ορκίζονται ότι έχουν νιώσει την παρουσία της και κάποιοι λένε ότι την έχουν δει. Όσοι έχουν μείνει στο δωμάτιο 311 έχουν αναφερθεί στο γραφείο του ξενοδοχείου και παραπονιούνται για δυνατούς θορύβους".

Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο και στις δύο ιστορίες: το φάντασμα της Ανναλίσα Νέδερλι εξακολουθεί να στοιχειώνει το δωμάτιο 311 και έχει μια ιδιαίτερη αντιπάθεια προς τους άνδρες, ειδικά αυτούς που καπνίζουν.

H αποτυχημένη ανακαίνιση στο δωμάτιο 311

Όταν τα δωμάτια καταστράφηκαν το 2013, ξεκίνησε μια ανακαίνιση αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως η πόρτα στο δωμάτιο 311 δεν άνοιγε. "Καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πριόνι και κόψαμε την πόρτα στη μέση", δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Χτισμένο το 1926, το γνωστό ξενοδοχείο με τα 242 δωμάτια αποτελείται από δύο κτήρια, το "Read House" και το "Manor House". Η πρώτη φάση των ανακαινίσεων σε στυλ Gatsby ολοκληρώθηκε αμέσως, ενώ η ανακαίνιση στο "Manor House", το οποίο περιλαμβάνει το δωμάτιο 311, άργησε λίγο παραπάνω. Ενώ άλλα δωμάτια απέκτησαν ένα κομψό ντιζάιν και μοντέρνα προνόμια, όπως Wi-Fi και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, το δωμάτιο 311 δεν έχει τηλεόραση ή ηλεκτρονικά είδη και οι κρατήσεις γίνονται κατόπιν αιτήματος και μόνο μέσω τηλεφώνου.

*Ο διαβόητος μαφιόζος Άλφονς Γκαμπριέλ Καπόουν, γνωστότερος ως Αλ Καπόνε (Al Capone), γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στο Μπρούκλιν

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

Περισσότερα από

Stories

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".