ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tι θα είχε γίνει αν: H Μαράια Κάρεϊ παραδέχθηκε ότι κυκλοφόρησε κρυφά ροκ δίσκο το 1995

Τότε που η τραγουδίστρια καλόβλεπε την άγρια γοητεία της Kόρτνεϊ Λοβ, αλλά τελικά φοβήθηκε να κάνει την «στροφή».Πώς θα είχε εξελιχθεί η ζωή της αν το είχε τολμήσει;

Tι θα είχε γίνει αν: H Μαράια Κάρεϊ παραδέχθηκε ότι κυκλοφόρησε κρυφά ροκ δίσκο το 1995

Έχει ανακηρυχθεί η πιο εμπορική καλλιτέχνιδα της δεκαετίας του '90 από τα Παγκόσμια Μουσικά Βραβεία, το Billboard την έχει αναδείξει την πιο πετυχημένη τραγουδίστρια εκείνης της δεκαετίας και όμως η Μαράια Κάρεϊ στα μέσα των 90s είχε άλλα πράγματα στο μυαλό της. Συγκεκριμένα μια αλλαγή μουσικής κατεύθυνσης τόσο ριζική που ακόμα και 25 χρόνια μετά ακούγεται σαν φάρσα.

Το ημερολόγιο λοιπόν γράφει 1995 και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια βρίσκεται στο απόγειο της πορείας της. Όπως άλλωστε και το alternative rock, το οποίο με όπλο την μαζική αποδοχή του grunge ιδιώματος σπάει ταμεία και γεννά εκατοντάδες κιθαριστικά σχήματα, με όνειρο να γίνουν οι επόμενοι Nirvana ή Pearl Jam. Η αποδοχή του εν λόγω ήχου ήταν τόσο ευρεία που κίνησε το ενδιαφέρον του «αηδονιού της ποπ». Η ίδια η Κάρεϊ αποκάλυψε στο Τουίτερ, ύστερα από 2,5 δεκαετίες, πως συμμετείχε σε ένα τέτοιο γκρουπ.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας της βιογραφίας της “The meaning of Mariah Carey” η ποπ σταρ ανέφερε σε τουίτ την συμμετοχή της σε ένα alternative rock δίσκο, και αναφέρει ονομαστικά την φίλη της Κλαρίσα. Δηλαδή την τότε συγκάτοικό της Κλαρίσα Ντέιν, που ήταν τραγουδίστρια στο συγκρότημα Chick. Ένα γκρουπ που κυκλοφόρησε ένα δίσκο όλο και όλο, το Someone’s Ugly Daughter.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1995, από την Sony Music (την ίδια έταιρία στην οποία δισκογραφούσε και η Κάρεϊ τότε) και είχε ένα μυστικό μέλος, η ταυτότητα του οποίου αν ήταν γνωστή θα είχε σίγουρα οδηγήσει σε πολύ περισσότερες πωλήσεις για την μπάντα.

Παράλληλα λοιπόν με τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο της Daydream, που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, η τότε 25χρονη Κάρεϊ δούλευε και επάνω στο Someone’s Ugly Daughter. Μπορεί στα credits του άλμπουμ να μην αναφέρεται πουθενά το όνομα της, ωστόσο όπως διαβεβαιώνει εκπρόσωπος της στο έγκριτο μουσικό σάιτ Pitchfork, η ίδια έγραψε τραγούδια, έκανε παραγωγη στο LP, ενώ ήταν υπεύθυνη και για τα backing vocals.

Στις σελίδες της πολυαναμενόμενης βιογραφίας της η Κάρεϊ γράφει αναλυτικά, για την περίοδο που συμμετείχε στο συγκρότημα:

«Έφερνα στο γκρουπ ένα μικρό δείγμα alt-rock τραγουδιού, συνοδεία ενός ανόητου κιθαριστικού riff. Οι υπόλοιποι το αναλάμβαναν και το ηχογραφούσαμε άμεσα. Τα τραγούδια ήταν ωμά, όμως άρχισα να τα αγαπώ.

Έπαιζα με το στυλ των grunge και ελαφρώς punk τραγουδιστριών που ήταν δημοφιλείς εκείνη την εποχή. Ήθελα να αφεθώ ελεύθερη, να χαλαρώσω και να εκφράσω την δυστυχία μου, αλλά ήθελα και να γελάσω. Ανυπομονούσα απόλυτα για τις πρόβες με την alter ego μπάντα μου, μετά τις ηχογραφήσεις για το Daydream, κάθε βράδυ».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το “άγριο και αμαρτωλό” παρελθόν της Μαράια Κάρεϊ στο βιβλίο της “The meaning of Mariah Carey”, που κυκλοφορεί αύριο 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".