ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πέρασα τυχαία να πάρω τη μαστογραφία. Λέει μέσα: Υπάρχει κάτι που πρέπει να ελεγχθεί με εγχείρηση»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη αποκαλύπτει την τυχαία διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού και μοιράζεται την εμπειρία της με τον, επίσης παθόντα, Στέφανο Κορκολή.

«Πέρασα τυχαία να πάρω τη μαστογραφία. Λέει μέσα: Υπάρχει κάτι που πρέπει να ελεγχθεί με εγχείρηση»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Στέφανος Κορκολής σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή τους στην ΕΡΤ μοιράστηκαν ο καθένας τη δική του εμπειρία από τον καρκίνο. Όλα άρχισαν από μια διστακτική, στην αρχή, ερώτηση, της Ρουγγέρη, που οδήγησε σε μια προσωπική της αποκάλυψη που μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές. Ο Κορκολής αφηγήθηκε και τη δική του εμπειρία από τον καρκίνο, για την οποία ωστόσο έχει ξαναμιλήσει στο παρελθόν.

«Έχει γεμίσει ο κόσμος με αυτή την αρρώστια, τον καρκίνο» σχολίασε η Ρουγγέρη. «Μη φοβάστε να το λέτε! Είναι καλό» την ενθάρρυνε ο Κορκολής. «Εσύ τα κατάφερες, δόξα τω Θεώ» του είπε, για να απαντήσει εκείνος: «Τα καταφέρνω. Σ’ εμένα, έρχεται, φεύγει. Είναι μια διαρκής μάχη. Το βασικό θεωρώ ότι είναι να κάνουμε όλοι προληπτικό έλεγχο. Μπορεί να σωθείς, να προλάβεις. Είναι μια αρρώστια που χτυπάει ανεξαιρέτως, ξαφνικά, και αλλάζει τη ζωή σου. Αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει να κατεβάσεις τα χέρια κάτω και να το δέχεσαι. Θέλει μια διαρκή μάχη, μια διαρκή ενημέρωση».

«Είναι μια αρρώστια που χτυπάει ανεξαιρέτως, ξαφνικά, και αλλάζει τη ζωή σου. Αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει να κατεβάσεις τα χέρια κάτω και να το δέχεσαι»

Ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής συνέχισε λέγοντας:

«Και εμείς γενικά πρέπει να μάθουμε να ακούμε τον γιατρό μας και να τον πιέζουμε να μας λέει, καμιά, φορά, τα πράγματα, όσο και αν είναι δυσάρεστα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράει καμία ωραιοποίηση, πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχουν περιπτώσεις πάρα πολύ βαριές, εκεί πραγματικά οι άνθρωποι περνάν τα πάνδεινα. Εγώ όταν πήγα να κάνω τις πρώτες μου θεραπείες και έβλεπα άλλους ανθρώπους σε πολύ χειρότερη κατάσταση, έλεγα, δεν έχω τίποτα μπροστά σε αυτούς. Αλλά πρέπει να σταματήσουμε πια να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας».

«Όταν πήγα να κάνω τις πρώτες μου θεραπείες και έβλεπα άλλους ανθρώπους σε πολύ χειρότερη κατάσταση, έλεγα, δεν έχω τίποτα μπροστά σε αυτούς»

Αυτή η αφήγηση έγινε αφορμή για να μοιραστεί και η Ρουγγέρη τη δική της εμπειρία:

«Εγώ είμαι της πρόληψης, πολύ και έκανα μια μαστογραφία. Δεν με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι κάτι συμβαίνει και άργησα να πάρω τα αποτελέσματα». Τελικά, πήγε να τα πάρει «μια μέρα, περνώντας από εκεί με τον χορογράφο μου, παρεμπιπτόντως. Λέει μέσα, υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί με εγχείρηση. Τα παρατάω όλα, τρέχω επάνω στη γιατρό και λέω, τι σημαίνει αυτό; Μου λέει, πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε κάτι, υπάρχει κάτι ύποπτο, και να κάνουμε τη βιοψία. Πότε μπορείτε; Και τώρα, της λέω. Το κάνει λοιπόν, ήταν σαν τη μύτη της καρφίτσας και αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος, αλλά δεν είχε προλάβει να γίνει διηθητικός. Το προλάβαμε και ήταν όλα καλά. Μου λέει, μόνο, κάθε έξι μήνες θα κάνετε έλεγχο. Και το κάνω αυτό γιατί έτσι πρέπει, λέω σε όλο τον κόσμο να μην αναβάλλει».

«Ήταν σαν τη μύτη της καρφίτσας και αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος, αλλά δεν είχε προλάβει να γίνει διηθητικός. Το προλάβαμε και ήταν όλα καλά»

«Η αναβολή, δυστυχώς, είναι και απόρροια φόβου» προσθέτει ο Κορκολής και καταλήγει: «Εγώ μπήκα σε πάρα πολλές διαδικασίες [μετά τη διάγνωση]. Έκανα πια πολύ αυστηρές επιλογές στο τι θέλω να έχω δίπλα μου. Πέταξα πάρα πολλή σαβούρα, με συγχωρείτε για την έκφραση, τοξικούς ανθρώπους. Καταλαβαίνεις την αξία του τι έχεις, χαμηλώνεις τον πήχυ. Γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος, κρατώντας τα καλά».

Δείτε το απόσπασμα της συζήτησής τους:

«Πέρασα τυχαία να πάρω τη μαστογραφία. Λέει μέσα: Υπάρχει κάτι που πρέπει να ελεγχθεί με εγχείρηση»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".