ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φαίνεται να μην άντεξε την ένταση των τελευταίων 24ωρων και κατέρρευσε.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Υγεία» έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο υπέστη. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του και περίπου στις 17:30 έχασε τις αισθήσεις του, με τη σύζυγό του να τον μεταφέρει στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου και παρέμεινε και τη νύχτα. Το επεισόδιο φέρεται να προκλήθηκε μετά από υψηλή πίεση και τη μεγάλη ένταση των τελευταίων ημερών.

Ενώ το νοσοκομείο δεν εξέδωσε κάποιο ανακοινωθέν για την υγεία του, η οικογένειά του έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης «εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου».

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει τα εξής:

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς και θα αναμένουμε τη γνωμάτευσή τους. Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και τις ευχές που δεχόμαστε».

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς και θα αναμένουμε τη γνωμάτευσή τους»

Το εξώδικο του Πέτρου Φιλιππίδη στα ΜΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι, παρόλο που δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες και καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού, εκείνος το βράδυ της Δευτέρας έστειλε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του εξώδικο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το οποίο απαγόρευε την οποιαδήποτε αναφορά στο άτομό του τις επόμενες ημέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αρνείται να «κατακρεουργηθεί σε τηλεοπτικά παράθυρα» και ζητώντας να γίνουν σεβαστά το παιδί και η σύζυγός του.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έριξε λάδι στη φωτιά, ενώ υπήρξαν και συνάδελφοί του οι οποίοι μετά από αυτή την κίνηση του ηθοποιού -μέσω αναρτήσεών τους- έκαναν λόγο για «αυτογκόλ», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στο όνομά του.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έριξε λάδι στη φωτιά, ενώ υπήρξαν και συνάδελφοί του οι οποίοι μετά από αυτή την κίνηση του ηθοποιού -μέσω αναρτήσεών τους- έκαναν λόγο για «αυτογκόλ», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στο όνομά του.

Η ανακοίνωση του Πέτρου Φιλιππίδη:

«Πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους, ότι τα τελευταία 24ωρα συζητείται το όνομά μου ως εμπλεκόμενου σε περιστατικά που αγνοώ. Με την παρούσα καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρήση, αναπαραγωγή, ή αναφορά του ονόματός μου, της εικόνας μου και της φωνής μου σε σχέση με περιστατικά που είναι δεκτικά προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής διαδρομής μου, πριν αυτά καταγγελθούν σε αρμόδιες αρχές, ώστε να μου δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να απαντήσω σε αυτές.

»Mε λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

«Τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή»

»Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εθισμός στην κατάρρευση, που απειλεί να ακυρώσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα είδος μιθριδατισμού: μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, όμως την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σε προδώσει.

«Η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης»

»Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα.

»Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου.

»Πέτρος Φιλιππίδης, διά των πληρεξουσίων Δικηγόρων του».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP, Θέατρο Μουσούρη, πρεμιέρα παράστασης «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην»

Read Next

15 Αυγ 2024

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

13 Αυγ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

Περισσότερα από

News

20 Ιουλ 2024

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

16 Ιουλ 2024

Αντζέλικα Χιούστον: Η υπεργυναίκα που έκλαιγε 3 ολόκληρες μέρες για τον Τζακ Νίκολσον

"Αν είχες τα κότσια θα με παντρευόσουν", του είχε πει κάποτε για να πάρει την κυνική απάντηση: "Να σε παντρευτώ; Αστειεύεσαι;".

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Απρ 2024

O άλλος Ουίλιαμ. Ο άγνωστος, playboy πρίγκιπας της Αγγλίας που ερωτεύτηκε κάποια σαν τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ του Κλούτσεστερ ήταν 4ος στη σειρά διαδοχής, αγάπησε με πάθος ένα διαζευγμένο μοντέλο και πέθανε με μυστηριώδη τρόπο σε αεροπορικό δυστύχημα.

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.