
Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Μάκης Παπαδημητρίου, πρωταγωνιστής αυτή την περίοδο στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Σχεδόν Ενήλικες», μίλησε στην εκπομπή για την έλλειψη ελευθερίας που πιστεύει ότι υπάρχει σήμερα, αλλά και για το λόγο που δεν τον ενδιαφέρει να δίνει συχνά συνεντεύξεις.
Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το πώς μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα, απάντησε: «Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Και επίσης θεωρώ ότι η έλλειψη ελευθερίας της σύγχρονης εποχής είναι κάτι το οποίο πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί πάρα πολύ. Το πώς είμαστε δέσμιοι μιας κατάστασης όπου νομίζουμε ότι έχουμε το πάνω χέρι και τελικά δεν το έχουμε. Υπάρχουν ψευδείς ανάγκες που δημιουργούνται από την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η κοινωνία, η τεχνολογία. Φτάνεις σε σημείο να νομίζεις ότι μπορείς να ελέγχεις, να σταματήσεις αυτό που γίνεται, από την υπερπληροφόρηση, από τη σαπίλα κ.λπ. και στην ουσία καταλήγεις δέσμιος ενός συστήματος, ενός μηχανισμού, που ενώ λες ότι εγώ ανά πάσα στιγμή μπορώ να το κλείσω, δεν μπορείς.
«Φτάνεις σε σημείο να νομίζεις ότι μπορείς να ελέγχεις, να σταματήσεις αυτό που γίνεται, από την υπερπληροφόρηση, από τη σαπίλα κ.λπ. και στην ουσία καταλήγεις δέσμιος ενός συστήματος»
»Τα κοινωνικά δίκτυα, ας πούμε. Που υπάρχουν και πολύ ορθές χρήσεις τους. Έχει αποδειχθεί ότι σε αρκετά μεγάλο βαθμό στις νεαρές ηλικίες αν κάνεις ένα ποστάρισμα και δεν πάρεις τα like που θα ήθελες, αυτό τους δημιουργεί θλίψη. Λες, μπορώ να το κλείσω. Δεν μπορείς, γιατί σου έχουν δημιουργήσει αυτή την ανάγκη. Και αυτό έχει και μια συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι την πληροφορία».
Για την επιλογή του να μη δίνει πολλές συνεντεύξεις, εξήγησε τα εξής: «Αν δεν με ρωτάς για τη δουλειά μου, δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. […] Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου. Να λέω, τι; Πόσο γαμάτος είμαι; Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Τι, σε ποιον; Προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει. Υπάρχουν μερικοί που κάνουν μια ψυχοθεραπεία [μέσα από τις συνεντεύξεις]. Εντάξει, δεν το έχω τόσο πολλή ανάγκη».
«Αν δεν με ρωτάς για τη δουλειά μου, δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. […] Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου. Να λέω, τι; Πόσο γαμάτος είμαι; Δεν έχω να αποδείξω κάτι»
Περιγράφει, πάντως, στον Αρναούτογλου πώς ξεκίνησε η διαδρομή του στην υποκριτική. «Σπούδαζα στο Τμήμα Φυσικής και η φίλη μου η Δήμητρα, που μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, ήταν σε μια θεατρική ομάδα στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού και πήγα και ήταν ένα περιβάλλον το οποίο δεν ήξερα. Γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους, ακομπλεξάριστους, με χιούμορ και πολύ διαφορετική αισθητική από ό,τι είχα συνηθίσει. Και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι πηγαίνω περισσότερο στις πρόβες και λιγότερο στο πανεπιστήμιο. Το πτυχίο δεν το πήρα, γιατί έδωσα εξετάσεις, πέρασα στο Εθνικό και τα πράγματα πήραν τον δρόμο που πήραν».
«Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι πηγαίνω περισσότερο στις πρόβες και λιγότερο στο πανεπιστήμιο. Το πτυχίο δεν το πήρα, γιατί έδωσα εξετάσεις, πέρασα στο Εθνικό και τα πράγματα πήραν τον δρόμο που πήραν».
Εκτός από χαρισματικός ηθοποιός, ωστόσο, φημίζεται και για την ικανότητά του να λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε χρόνο ρεκόρ. Υποστήριξε πως δεν είναι θέμα ευφυΐας, αλλά μεθοδολογίας: «Είναι κάτι το οποίο μπορεί να μάθει ο οποιοσδήποτε. Το έχω μάθει και σε μικρά παιδιά». Στην επίδειξη, πάντως, που κάνει στην εκπομπή, όπου τον λύνει σε λιγότερο από 15’’, δεν δείχνει εκ πρώτης όψης τόσο παιχνιδάκι.
Δείτε τη συνέντευξη του Μάκη Παπαδημητρίου:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Φωτό: Glomex