ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η (νεραϊδο)Φλόρενς Γουέλς επιβεβαιώνει τον τίτλο της σκληρά εργαζόμενης και ιέρειας του στυλ

Πάσχει από δυσλεξία και δυσμετρία και πιστεύει πως πάσχει και από αϋπνία. Επίσης, υπέφερε κι από κατάθλιψη. Μια σειρά δυσκολίες που την έκαναν να ξεχωρίσει.

Η (νεραϊδο)Φλόρενς Γουέλς επιβεβαιώνει τον τίτλο της σκληρά εργαζόμενης και ιέρειας του στυλ

Με το τρίτο της άλμπουμ, «How Big, How Blue, How Beautiful», η Florence Welch επιβεβαιώνει περίτρανα τη λάμψη της εμπορικότητας των δύο πλατινένιων προηγούμενων άλμπουμ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Παράλληλα δοξάζει τον τίτλο της σκληρά εργαζόμενης μουσικού και του σοφιστικέ θηλυκού ειδώλου. Κι όλα αυτά με το περίβλημα της διαχρονικής ιέρειας του στυλ.

Η (νεραϊδο)Φλόρενς Γουέλς επιβεβαιώνει τον τίτλο της σκληρά εργαζόμενης και ιέρειας του στυλ
«Αυτή η γυναίκα μπορεί να κινήσει τη Γη»

«Αυτή η γυναίκα μπορεί να κινήσει τη Γη» λέει μία νεαρή θαυμάστριά της σαν σχόλιο κάτω από κάποια ανάρτηση της Flo στο φέισμπουκ. Η Florence μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει καταφέρει όσα καμία σύγχρονή της δεν έχει ούτε καν φανταστεί. Με φανατικό κοινό που λατρεύει μεταξύ άλλων την ίδια την εικόνα της, μερικές φορές περισσότερο από την μουσική της. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο ορισμός του ινδάλματος;

H Florence φοίτησε στο Alleyn's School του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Η Florence Leontine Mary Welch (γεννημένη στις 28 Αυγούστου 1986 στο Λονδίνο) είναι κόρη της Evelyn Welch, απόφοιτος του Harvard και καθηγήτρια Αναγεννησιακών Σπουδών και Ακαδημαϊκή Kοσμήτωρ των Τεχνών στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και του Nick Welch. Η επιρροή του πατέρα της όσο και της μητέρας της, ήταν καθοριστικής σημασίας για την Florence. Μια επίσκεψη σε μία από τις διαλέξεις της μητέρας της εντυπωσίασε σε μεγάλο βαθμό την έφηβη Florence. «Προσβλέπω σε κάτι παρόμοιο με αυτό, αλλά με μουσική. Ελπίζω ότι η μουσική μου έχει κάποια μεγάλα θέματα - σεξ, θάνατος, αγάπη, βια - τα οποία θα παραμένουν κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας σε 200 χρόνια», δήλωσε χρόνια αργότερα, το 2010.

-Οι Florence and the Machine εμφανίστηκαν και στα 2010 MTV Video Music Awards, με το τραγούδι «Dog Days Are Over».

H Florence φοίτησε στο Alleyn's School του νοτιοανατολικού Λονδίνου. Η Welch πάσχει από δυσλεξία και δυσμετρία και πιστεύει πως πάσχει και από αϋπνία. Επίσης υπέφερε κι από κατάθλιψη. Με την ολοκλήρωση των εκεί σπουδών της, η Florence φοίτησε στο Camberwell College of Arts, προτού αποφασίσει να αφοσιωθεί στη μουσική της.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-To 2010, η Welch συμμετείχε στο album Here Lies Love των David Byrne και Fatboy Slim, ένα album γα την Imelda Marcos, πολιτικό από τις Φιλιππίνες.

-Τον Αύγουστο του 2010, η Welch αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόταση γάμου από τον βασικό τραγουδιστή των Libertines, Pete Doherty, την οποία αρνήθηκε ευγενικά.

-Οι Florence and the Machine εμφανίστηκαν και στα 2010 MTV Video Music Awards, με το τραγούδι «Dog Days Are Over».

-Το 2009, οι Times, περιέγραψαν την Florence ως «την πιο ιδιόμορφη και φημισμένη γυναίκα τραγουδίστρια αυτή τη στιγμή» και «η νέα άφιξη σε μια σειρά εξαιρετικών Άγγλων pop εκκεντρικών».

-Το περιοδικό Spin βαθμολόγησε το album «Lungs» με 4 στα 5 αστέρια και έγραψε, «οφείλεις να το παραδεχθείς αυτό το κορίτσι: Πάντα σε κάνει να νιώθεις κάτι» και συμπεριέλαβε το album στη θέση Νο8 των 40 Καλύτερων Album του 2009.

-Οι Florence and the Machine κέρδισαν το βραβείο Mastercard British Album στα 2010 BRIT Awards για το album «Lungs», ενώ ήταν υποψήφιοι και στις κατηγορίες «Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνιδας» και «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης».

-Στις 19 Φεβρουαρίου 2010, οι Florence and the Machine βραβεύθηκαν με το βραβείο του «Καλύτερου Διεθνούς Συγκροτήματος» στα 2010 Meteor Awards.

-Το συγκρότημα ήταν υποψήφιο για τέσσερα 2010 Mojo Awards, οι περισσότερες υποψηφιότητες από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη.

-Η συνεργασία των Florence and the Machine με τον Nicholas Jaar στο κομμάτι «What Kind of Man» έγραψε ιστορία το καλοκαίρι του 2015.

-Και ένα ωραίο βίντεο για το σπίτι της στο Λονδίνο

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".