ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα»

«Όταν ήμουν παιδί ένιωθα αμηχανία να μιλάω γι’ αυτήν, μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς»: Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα»

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Ρένος Χαραλαμπίδης, που κάθε συνέντευξή του είναι γεμάτη εκπλήξεις, μίλησε μεταξύ άλλων για την ιστορία της οικογένειάς τους αλλά και της δικής του γέννησης, που γονείς του απέδωσαν σε θαύμα.

Μοναχοπαίδι ο ίδιος, με τη μητέρα του ακόμα εν ζωή, σε ηλικία 91 ετών, αφηγήθηκε στο «The 2Night Show»: «Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Η μητέρα μου είχε ένα γυναικολογικό πρόβλημα, έκανε επεμβάσεις.

»Καταγόμασταν από ένα πανέμορφο χωριό από τον βόρειο Έβρο, το Σπήλαιο. Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Όταν ήρθαν τα τρακτέρια, που λένε, δεν είχε πια δουλειά. Πήγαν μετανάστες στη Γερμανία. Έκαναν προσπάθειες και με τους Γερμανούς γιατρούς, τους είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν παιδί, η μαμά μου δεν μπορούσε. Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί.

«Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί»

»Γυρνάνε στην Ελλάδα και τώρα αρχίζει η ιστορία της γέννησής μου, που οι γονείς μου απέδωσαν σε θαύμα. Ως παιδί ένιωθα αμηχανία να την αφηγηθώ, φοβόμουν μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς. Αφού όμως έγινα 50 χρονών, αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου χωρίς συμβιβασμούς.

»Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, η μητέρα μου ήταν ήδη 32 χρονών. Της λένε πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση, το ξεχνάς. Άρχισαν να σκέφτονται για υιοθεσία».

Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του δούλευε ως κηπουρός και η μητέρα του καθάριζε νοσοκομεία. Κάποιες γυναίκες της μίλησαν για την αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, ότι κάνει θαύματα σε στείρες γυναίκες. Και παρόλο που οι γονείς του Χαραλαμπίδη δεν ήταν θρησκόληπτοι («πίστευαν στον Θεό, αλλά όχι με φανατισμό»), η μητέρα του είδε ένα «προφητικό» όνειρο, με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο, που της έλεγε: Εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις.

«Αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος»

«Η μητέρα μου υπέθεσε ότι είναι αυτή και πήγε με τον πατέρα μου στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Εκεί υπήρχε μια ψυχική διαδικασία δύσκολη για μια γυναίκα που κάνει ένα τάμα. Είναι ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Μετά από αυτό δεν έγινε τίποτα, δεν έπιανε παιδί, ώσπου ξαφνικά, αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος. Τότε, βέβαια, δεν είχαμε υπέρηχους. Όταν έδωσα τα πρώτα σημάδια της πραγματικής μου παρουσίας, έπεσε μεγάλο σοκ στην ιατρική κοινότητα με τη γέννησή μου. Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην πουν ότι με υιοθέτησαν».

»Μετά η μητέρα μου προσπάθησε πάρα πολλές φορές να ξαναμείνει έγκυος, δεν τα κατάφερε».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".