ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δωροθέα Μερκούρη: «Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ με αντάλλαγμα έναν ρόλο»

Η σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από μεγάλο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Δωροθέα Μερκούρη: «Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ με αντάλλαγμα έναν ρόλο»

Η Δωροθέα Μερκούρη ήταν από τις πρώτες γυναίκες της εγχώριας showbiz που μίλησε ανοιχτά για #metoo πριν ακόμα προλάβει να εδραιωθεί και λάβει παγκόσμια αναγνώριση. Η δυσάρεστη προσωπική εμπειρία που είχε στο παρελθόν ήταν και ο λόγος που την ώθησε να μιλήσει για αυτό. Η ηθοποιός και μοντέλο αποκάλυψε πως συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων που παρενόχλησε σεξουαλικά ο παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει πλέον καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκιση, τόσο για βιασμό όσο και για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Ελληνοιταλίδα καλλιτέχνιδα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό, το οποίο συνέβη πριν 13 χρόνια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. «Ήξερε πολύ καλά πως να προσεγγίσει κάθε γυναίκα. Είχε σύστημα, όταν σου μιλούσε σε έκανε να νιώθεις αμέσως οικειότητα. Μου τον σύστησαν σε ένα party και εκείνος μου μιλούσε συνέχεια για το ελληνικό σινεμά. Έπειτα από λίγο ήρθε η γραμματέας του, μια πολύ σοβαρή κυρία, και μου έκλεισε εκείνη ραντεβού, ώστε να πάω την επόμενη μέρα το πρωί στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, όπου χρησιμοποιούσε και ως γραφείο του», είπε η ηθοποιός, σημειώνοντας πως ο λόγος που έκλεισαν το ραντεβού ήταν για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για έναν ρόλο σε ταινία που θα γυριζόταν τότε στην Ιταλία.

Έπειτα από λίγο ήρθε η γραμματέας του, μια πολύ σοβαρή κυρία, και μου έκλεισε εκείνη ραντεβού, ώστε να πάω την επόμενη μέρα το πρωί στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, όπου χρησιμοποιούσε και ως γραφείο του», είπε η ηθοποιός, σημειώνοντας πως ο λόγος που έκλεισαν το ραντεβού ήταν για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για έναν ρόλο σε ταινία που θα γυριζόταν τότε στην Ιταλία.

Εξιστορώντας τι ακριβώς συνέβη στη συνάντησή τους, η Δωροθέα Μερκούρη αποκάλυψε ότι ο Χάρβεϊ της υποσχέθηκε πως θα παίξει στην ταινία, με μοναδικό όρο να του κάνει ένα μασάζ. «Θα πάρω τηλέφωνο τον σκηνοθέτη τώρα, εδώ, μπροστά σου, αρκεί να περάσουμε μέσα να μου κάνεις ένα μασάζ», δήλωσε η ηθοποιός. Σοκαρισμένη και με αθώο πνεύμα του απάντησε πως «αυτά είναι βλακείες», υπενθυμίζοντας του πως είναι παντρεμένος. «Ξαφνικά, με ένα βήμα, το σώμα του βρέθηκε δίπλα στο δικό μου. Τον έσπρωξα, βάζοντας και τα δύο χέρια μου μπροστά στο στέρνο του. Μου ξεκαθάρισε πως εάν βγω από το δωμάτιο, η προσφορά παύει να ισχύει. Φοβήθηκα πάρα πολύ και το είπα στον πρώην σύζυγό μου. Το φθινόπωρο του 2017, όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες γυναικών εναντίον του, ο πρώτος που μου είπε να κινηθώ νομικά ήταν ο πρώην σύζυγος μου» περιέγραψε στην συνέχεια.

Δεν το είπα πουθενά αυτό που μου συνέβη, γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν πως εγώ έκανα κάτι λάθος

«Αισθάνθηκα μικρή. Κάνεις πολύ καιρό να εμπιστευθείς έναν σκηνοθέτη και να κλείσεις επαγγελματικό ραντεβού μαζί του. Δεν το είπα πουθενά αυτό που μου συνέβη, γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν πως εγώ έκανα κάτι λάθος» αποκάλυψε στο τέλος η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός.

Δείτε την συνέντευξη εδώ

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".