ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, θα εξαφανιστούμε»: To μήνυμα του Άρη Βεζενέ στους Έλληνες εστιάτορες

Ο γνωστός Έλληνας σεφ, με μία ανάρτηση του στο ίνσταγκραμ, καλεί τους συναδέφλους του να συνασπιστούν για να κρατήσουν τα εστιατόρια του ζωντανά.

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, θα εξαφανιστούμε»: To μήνυμα του Άρη Βεζενέ στους Έλληνες εστιάτορες

Με τα εστιατόρια στον περισσότερο κόσμο να παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες πολλοί σεφ στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή του κόσμου με το μαγαζί τους, ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές και worshops, εντάσσοντας το delivery στις δραστηριότητες του εστιατορίου τους, Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν έχουν γίνει γνωστές και έτσι ο γνωστός σεφ Άρης Βεζενές, ιδιοκτήτης του Vezene πίσω από το Hilton και της ιαπωνικής μπυραρίας Birdman αποφάσισε με μία ανάρτηση του στο ίνσταγκραμ να παρακινήσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν.

«Σπάνια ανοίγομαι στα social media. Συνήθως επιλέγω το χιούμορ για να ανταπεξέλθω μέσα στη μέρα. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει».

«Διαβάζω αναρτήσεις εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και βλέπω ότι προσπαθούν απεγνωσμένα με πρωτοβουλίες να σώσουν την επιχείρησή τους, τους εργαζόμενούς τους και κυρίως τις οικογένειές τους. Αλλά δεν βλέπω σχεδόν τίποτα αντίστοιχο να αναρτάται στη δική μας κοινότητα των ελληνικών εστιατορίων» έγραψε ο Άρης Βεζενές.

«Βλέπω ανθρώπους στο Instagram να μαγειρεύουν, να τρώνε, να ξοδεύουν χρήματα σε φαγητό λες και όλο αυτό θα τελειώσει ως το Πάσχα [..]. Φίλοι μου, προσδεθείτε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ας συνασπιστούμε και ας δούμε τι θα κάνουμε πριν να είναι πολύ αργά. Αν το delivery είναι διέξοδος, ας είναι μόνο και μόνο για να κρατήσει τις μηχανές ανοιχτές για το προσωπικό μας, τις οικογένειες και την ελάχιστη αυτοσυντήρησή μας. Δεν είναι επιχειρηματική ευκαιρία αυτό, αλλά προσφορά στην κοινότητα».

«Οπότε, ναι, ας πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για τους σωστούς λόγους αλλά χρειαζόμαστε από τους πελάτες μας το πράσινο φως ότι θα μας στηρίξουν, ώστε εμείς, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, να μην εξαφανιστούμε [...] μαζί με όλη την αλυσίδα των προμηθευτών, των αγροτών, των παραγωγών, των εκτροφέων, των ιχθυοπωλών και των οινοπαραγωγών, η σκληρή δουλειά και η οικονομική στήριξη των οποίων μας κρατά λειτουργικούς».

Δείτε την ανάρτηση του Άρη Βεζενέ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".