ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Zeus+Dione: Eπιμένουμε να κάνουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η Δήμητρα Κολοτούρα μίλησαν για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το Zeus+Dione και την επιμονή στο made in Greece.

Zeus+Dione: Eπιμένουμε να κάνουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα

Στη Μεγάλη Βρετάνια, το στέκι του ελληνικού brand των Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Δήμητρας Κολοτούρα "Zeus & Dione" βρέθηκε το TheTOC κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "break an egg". Ο λόγος για το event που βρήκε τις δυο εμπνεύστριές του οίκου να καλωσορίζουν εκεί φίλες και φίλους παρουσιάζοντάς τους τις νέες τους ιδέες και προτάσεις σε πασχαλινές διαθέσεις. Μεταξύ αυτών τα "τσολιαδάκια" (με πολλές χρήσεις), τα έσοδα από την πώληση των οποίων διατίθονται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, και το "κοσμικό αυγό". Και είναι οι δυο τελευταίες ιδέες τους που παίρνουν σάρκα και οστά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή για μια κουβέντα μαζί μας.

Zeus+Dione: Eπιμένουμε να κάνουμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα
Στη Μεγάλη Βρετάνια, το στέκι του ελληνικού brand των Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Δήμητρας Κολοτούρα "Zeus & Dione" βρέθηκε το TheTOC κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "break an egg".

Δείτε το βίντεο από την Μεγάλη Βρετάνια:

Το TheTOC, λοιπόν, συνομίλησε με τις δυο κυρίες - σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει η σύζυγος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη - οι οποίες μας είπαν, μεταξύ άλλων:

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Σ' όλη την προσπάθεια που κάνουμε, έχουμε πει να βοηθήσουμε διάφορα μουσεία σ' όλη τη χώρα - ειδικά τα μουσεία της περιφέρειας (όχι ότι δεν βοηθάμε κι εδώ)...Τα "τσολιαδάκια" είναι φτιαγμένα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους θα πάνε στο μουσείο αυτό. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθάει κανείς την περιφέρεια - είτε μέσα από τη δουλειά μας που έχει να κάνει με τα κεντήματα και τις παραδοσιακές τεχνικές ένδυσης, είτε με συνεργασίες με μουσεία - κι η αρχή γίνεται με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Το "τσολιαδάκι" μπορεί να φορεθεί ως κολιέ, το κρεμάμε στις τσάντες, το κρατάμε ως μπρελόκ αλλά και ως σκουλαρίκι. Εχει διάφορες χρήσεις κι ας μην ξεχνάμε ότι ο τσολιάς αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό σύμβολο - ιδιαίτερα αυτή την περίοδο».

Δήμητρα Κολοτούρα: «Κάνουμε μια μικρή παρουσίαση των πασχαλινών αυγών μας. Είναι κρεμαστά κολιέ - κάθε χρόνο κάνουμε κάτι διαφορετικό. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε το «κοσμικό αυγό», με ένα συμβολισμό ωραίο και σε αντιστοιχία με την άνοιξη, την εποχή που γεννιούνται ωραίες και καινούργιες ιδέες, καινούργιες καταστάσεις, την αναγέννηση της φύσης. Οπότε η μυθολογική ερμηνεία του «κοσμικού αυγού» έχει να κάνει με την αναγέννηση. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι θα ήταν μια ωραία αφορμή να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα και χαρά για κάτι καινούργιο. Και για ένα καινούργιο, έρωτα!»

Δήμητρα Κολοτούρα: «Αισίως διανύουμε τον 6ο χρόνο του "Zeus & Dion". Ξεκινήσαμε το 2012, τώρα είμαστε στο 2018. Πέρασαν έξι χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε, μέσα στη σκέψη και τη δημιουργία».

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Θεωρούμε ότι δίνουμε είναι σημαντικό μήνυμα στις γυναίκες. Αν δουν κάποιον να τα καταφέρνει θα πουν "μπορώ κι εγώ, μπορώ να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα"; Κι είμαστε πάντα πάρα πολύ πρόθυμες να βοηθήσουμε και να δώσουμε κάποια καθοδήγηση σ' όλες τις νεώτερες γυναίκες να μπορέσουν κι αυτές να δημιουργήσουν».

Δήμητρα Κολοτούρα: «Το θέμα της τιμής έχει να κάνει με την πρώτη ύλη, κι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε εμείς είναι ακριβή, το μετάξι είναι ακριβό. Συγχρόνως, όμως, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που είναι εφικτά, όπως το "τσολιαδάκι", τα t-shirts, τα φανταστικά (κατά τη γνώμη μου) καλάθια όπου "μεταφράζονται" διάφορες φορεσιές απ' όλη την Ελλάδα κι από την παράδοσή μας».

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Η τιμή διαμορφώνεται επίσης κι από το γεγονός ότι επιμένουμε να κάνουμε την παραγωγή στην Ελλάδα. Αν κάναμε την παραγωγή σ' άλλη χώρα όπως στην Ασία ή στην Τουρκία, η τιμή θα ήταν πολύ χαμηλότερη. Απλώς εμείς έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε δουλειές εδώ. Αν θέλεις να το πετύχεις αυτό, σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Βλέποντας, όμως, ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει πολύ τα πράγματά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε και κάτι πολύ προσιτό. Κι έτσι ξεκινήσαμε μ' αυτά που προαναφέρθηκαν και θα συνεχίσουμε με κάποια άλλη γραμμή. Θα έχουμε εκπλήξεις».

Τα καλάθια του Zeus+Dione
Νέες δημιουργίες του Zeus+Dione
«Ο τσολιάς είναι ένα πολύ σημαντικό σύμβολο».
Τα καλάθια του Zeus+Dione
Τα καλάθια του Zeus+Dione

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Μοντάζ: Βαγγέλης Παπουτσής

Read Next

16 Φεβ 2023

Stefania Vaidani: Ένα ελληνικό label με επώνυμες φαν

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια αποτυπώνει την αγάπη της για τη μόδα και τα ταξίδια στις βιώσιμες δημιουργίες της.

30 Ιαν 2023

240791 by Eleni Kavvada: Ένα νέο ελληνικό brand με αυθεντικό όραμα και ανατρεπτική δημιουργικότητα

Θεατρικότητα, εκφραστική δύναμη και couture δεξιοτεχνία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της πρωτοεμφανιζόμενης Ελένης Καββάδα.

Περισσότερα από

Made in Greece

21 Δεκ 2022

Laviate | Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο ελληνικό brand με την ξεχωριστή αισθητική και το ιδιαίτερο όνομα

Με ευαισθησία και φαντασία δύο ταλαντούχες αδελφές, μας καλωσορίζουν στο παραμυθένιο σύμπαν του ελληνικού βιώσιμου fashion label.

08 Δεκ 2022

Θεσ/νίκη: Νεαρό ζευγάρι εφηύρε και εμπορεύεται τα δικά του επιτραπέζια παιχνίδια

Με τα παιχνίδια μαθαίνουν παιδιά και γονείς μαζί, διασκεδάζοντας παρέα.

08 Δεκ 2022

"The Dreamers Point": το ρυζόγαλο της Χαλκιδικής που σε κάνει να ονειρεύεσαι

Το "ρυζόγαλο της Ελένης" παρασκευάζεται στην Αρναία με γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Όρους.

07 Δεκ 2022

Mia Papa: Ένα ελληνικό brand με οικουμενικές επιρροές.

Σοφιστικέ συλλογές από πολύτιμο μετάξι που υπακούουν στην conscious seasonless φιλοσοφία διότι η πραγματική πολυτέλεια ισοδυναμεί με την αειφορία και τις ηθικές παραγωγικές διαδικασίες.

07 Δεκ 2022

Klotho: Η πρώτη χειμερινή συλλογή του ελληνικού fashion label είναι εδώ

Κομψά fashion pieces φέρνουν το resort πνεύμα του brand στην καρδιά του χειμερινού στυλ.

28 Νοε 2022

Μια σύγχρονη "Πηνελόπη" επαναφέρει στο προσκήνιο την τέχνη της υφαντικής

Ο αργαλειός επανέρχεται- το αποδεικνύει με τα επιδέξια χέρια της η Μερόπη Βερβέρη στη Θεσσαλονίκη.

19 Οκτ 2022
19 Οκτ 2022

Αλεξάντρ Ντεσπλά: "Θέλω να γράψω μουσική για μία ελληνική ταινία"

Ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής ("Shape of Water", "The Grand Budapest Hotel") που έχει ρίζες ελληνικές θα εμφανιστεί αύριο στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσ/νικης.

01 Οκτ 2022

Το Anthophile Vintage θα σε κάνει να αγαπήσεις τα vintage ρούχα

H Νικολέττα Στρελτσόβα, ιδρύτρια του brand, μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της vintage μόδας.

22 Σεπ 2022

"Seraglio/Σαράι": Ρεμπέτικα στον λευκό καμβά στη νέα συλλογή Zeus & Dione

Σκιές, φιγούρες, αντανακλάσεις ξυπόλητων ηρώων που ζωντανεύουν στο φως και ρεμπέτικα τραγούδια που μιλούν για μια κρυφή αγάπη, εμπνέουν τη συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας ‘22-23 της Zeus+Δione.