Ίσως δεν υπάρχει πιο εύγλωττο fashion statement από ένα κόσμημα, που όχι μόνο στολίζει το σώμα αλλά, κυρίως, αντικατοπτρίζει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας. Αν και στο Popeye Loves Olive Art Space τα κοσμήματα δεν είναι μόδα αλλά τέχνη. Ο πολυλειτουργικός αυτός χώρος, που στεγάζεται σε ένα ισόγειο σε «μυστικό» δρομάκι κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, υπηρετεί αθόρυβα εδώ και εννέα χρόνια τις τέχνες του κοσμήματος και του τατουάζ, με στόχο την παρουσίαση της δουλειάς Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Συνιδρύτρια του Popeye Loves Olive είναι η Ερατώ Κουλουμπή, που ξεκίνησε τη διαδρομή της ως σχεδιάστρια κοσμήματος και τη συνέχισε ως επιμελήτρια, με παρουσία σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Η ίδια είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Anticlastics, που προωθεί το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα παγκοσμίως, διοργανωτή του φεστιβάλ Athens Jewelry Week.

Σήμερα το Popeye Loves Olive Art Space φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εκθέσεις, σεμινάρια και ένα πωλητήριο, φυσικό και online, που συγκεντρώνει ό,τι πιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα στην Ελλάδα. Επιλέξαμε μερικά από τα μοναδικά έργα τέχνης του, που αποτελούν αληθινή επένδυση. Στην κατηγορία Designer Jewelry του Popeye Loves Olive Art Space βρήκαμε και πιο προσιτά κοσμήματα, σε τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 50€, τα οποία όμως επίσης ξεφεύγουν από τη μαζικότητα.

Δες πέντε καλλιτεχνικά κοσμήματα:

Δες το εδώ

Χειροποίητο δερμάτινο κολιέ Playful Imitated in Blue, μοναδικό κομμάτι, Niki Stylianou, art.popeyelovesolive.com, €600.00

Δες το εδώ

Κολιέ σε ξύλο Don’t Let Me Sink, Antria Prasinou, μοναδικό κομμάτι, art.popeyelovesolive.com, €625.00

Δες το εδώ

Headpiece Pierce the Veil 4, μοναδικό κομμάτι, Yiota Vogli, art.popeyelovesolive.com, €550.00

Δες το εδώ

Καρφίτσα Bordered Square, Anna Vlahos, μοναδικό κομμάτι, art.popeyelovesolive.com, €740.00

Δες το εδώ

Καρφίτσα Round Cross, Anna Vlahos, μοναδικό κομμάτι, art.popeyelovesolive.com, €800.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Photography: George Economopoulos. Art Direction: Erato Kouloubi. Make up Artist: Vassilis Vlassopoulos. Hair Stylist: Constantinos Loukianos. Model: Alexia Pappa. Garment: Elli Kouloubi

TAGS