Μια εβδομάδα εκθέσεων, διαλέξεων και εργαστηρίων που φέρνει στο προσκήνιο τους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την τέχνη τους και τις αυθεντικές φωνές τους έρχεται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην Αθήνα, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου.

Η AJW 2019 αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει σε ό,τι καινούριο και πιο ενδιαφέρον συμβαίνει στο καλλιτεχνικό κόσμημα διεθνώς, έναν κόσμο όπου τα όρια ανάμεσα στο φορέσιμο αξεσουάρ και το έργο τέχνης καταργούνται και οι παραδοσιακές φόρμες ανατρέπονται, δίνοντας τη θέση τους σε μικρά, θαυμαστά πλάσματα της φαντασίας του δημιουργού, όπως βραχιόλια-γλυπτά και φτερωτά δαχτυλίδια.

Για μια ακόμα φορά η κεντρική έκθεση, με τίτλο «Τέχνη + Κόσμημα : Τεμνόμενοι Χώροι», φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, και παρουσιάζει το εξαιρετικό έργο 40 και πλέον καλλιτεχνών. Ο Ισραηλινός δημιουργός Attai Chen, προσκεκλημένος ως guest artist, θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του, εκθέτοντας το έργο του στoν χώρο της κεντρικής έκθεσης και ανοίγοντας το πρόγραμμα διαλέξεων. Καλεσμένοι είναι επίσης οι καλλιτέχνες Edu Tarin και Patricia Dominguez. Το κλείσιμο της AJW 2019 θα σηματοδοτηθεί από την τελετή απονομής βραβείων, τα οποία θα δοθούν από διεθνείς οργανισμούς/ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στον σύγχρονο χώρο του κοσμήματος.

Untitled, Attai Chen

Η Athens Jewelry Week 2019 περιλαμβάνει επίσης εξωτερικές εκδηλώσεις (ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, performances), που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, διαλέξεις και σεμινάρια. Σχολές κοσμήματος από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν το έργο των μαθητών τους στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Η AJW 2019 ξεκινά μια νέα συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που θα φιλοξενήσει τη συλλογική έκθεση Materio Talk, επιμελητής της οποίας είναι ο Γάλλος δημιουργός κοσμημάτων Sébastien Carré. Το Popeye Loves Olive Art Space καλωσορίζει τη Σουηδή καλλιτέχνιδα Hanna Hedman σε μια ατομική έκθεση.

Η Athens Jewelry Week, που διοργανώνεται από την ομάδα Anticlastics, στοχεύει στο να ξεκινήσει ένα διάλογο μεταξύ της σύγχρονης σκηνής καλλιτεχνικού κοσμήματος και της Αθήνας, να δημιουργήσει συνέργειες/συνεργασίες μεταξύ των πολιτιστικών οργανισμών και φορέων της πόλης και να δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη όπου επισκέπτες και κάτοικοι μπορούν να ανακαλύψουν εκ νέου την πόλη τους.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Δείτε κοσμήματα από την κεντρική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.

Βραχιόλι Armadillo Lizard, Alexis Zoe Pavlantos
Κολιέ Cage, Zoe Siu Yu
Donuts, τρία βραχιόλια του Cedric Chevalley
Δαχτυλίδι Something #1, Nikos Karakostas
Κολιέ Curio Keep, Brenda Schweder

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS