ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μοναστικό beauté; Πιο νέες, όμορφες και αδύνατες με τις ευλογίες του Άγιου Όρους

Είστε ματαιόδοξο και ατάσθαλο θήλυ; Δεν πειράζει. Τώρα το Άγιο Όρος σάς δίνει άφεση αμαρτιών με τα καλλυντικά «Made in Mount Athos». ΕΥΛΟΓΗCΟΝ.

Μοναστικό beauté; Πιο νέες, όμορφες και αδύνατες με τις ευλογίες του Άγιου Όρους
Είναι γνωστόν τοις πάσι πως από την αρχή της σύστασης της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, απαγορεύεται «η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων», λόγω της αφιέρωσης του Όρους στη Θεοτόκο και της διασφάλισης της παρθενίας των μοναχών. Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός (γνωστός ως «άβατον») έχει να κάνει αυστηρά με την είσοδο των θηλέων και όχι με την… έξοδο εμπορικών προϊόντων που απευθύνονται σε αυτά και τη ματαιοδοξία τους. Μα δεν είναι η ματαιοδοξία ένα από τα αμαρτήματα, που στέλνει στο πυρ το εξώτερον τα θήλεα που υποκύπτουν σε αυτό;
Τώρα όχι πια, αφού η μοναδική στον κόσμο Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία με τις 20 ιερές Μονές, αποφασίζει μεγαλόθυμα να ρίψει ύδωρ στον οίνο της, ευλογώντας κρέμες, αρώματα, αντικυτταριτιδικά και άλλα μέχρι πρότινος σκευάσματα του διαβόλου.

Εμπιστευτείτε τους μοναχούς που προσεύχονται για τη σωτηρία της ψυχής σας, αλλά –το κυριότερο- προσεύχονται/εργάζονται και για τη σωτηρία της ομορφιάς σας.

Εξάλλου, όταν η σύνθεσις τοιούτων σκευασμάτων βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε βότανα που εκφύονται σε άγια εδάφη, ενώ για την παρασκευή τους εργάζονται -κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Θεομήτορος- πρώην επιστήμονες που έχουν εγκαταλείψει τα κόσμια για να αφοσιωθούν στο μοναστικό βίο, η ματαιοδοξία λαμβάνει συγχωροχάρτι.
Αν διάγετε λοιπόν βίον ασκητικόν (ανήκετε δηλαδή σε εκείνα τα θήλεα που αποτάσσονται μετά βδελυγμίας την τρυφηλή, αντιχριστιανική ζωή στην οποία μας καλούν οι σειρήνες της σύγχρονης κοσμετολογίας), τώρα μπορείτε να ενδώσετε άφοβα στις χαρές της κοσμικής ζωής και να αφεθείτε σε μέχρι πρότινος απαγορευμένες ναρκισσιστικές απολαύσεις, όπως αυτές των καλλυντικών περιποιήσεων.
Εξακολουθείτε ακόμη να βασανίζεστε από αμφιβολίες για την ορθότητα μιας τέτοιας απόφασης; Φοβάστε πως η ενασχόληση με τα οπίσθιά σας και η εφαρμογή επ’ αυτών μιας αντικυτταριδικής κρέμας θα σας στείλει κατευθείαν στην Κόλαση; Προς Θεού, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Κάθε προϊόν από αυτά που σας προτείνουν τα πιστοποιημένα μοναστικά e-shops (έτσι αποκαλούνται τα ηλεκτρονικά καταστήματα) φέρει την υπογραφή της Ιεράς Μονής όπου και παρασκευάστηκε από αγνά βότανα, τα οποία περισυλλέγονται από χέρια ασκητών στο Περιβόλι της Παναγιάς. Επιπροσθέτως, το ιερό σύμβολο της ορθοδόξου Πίστεως, ο Σταυρός, κατέχει περίοπτη θέση επί του φιαλιδίου με το ευλογημένο σκεύασμα.
Εμπιστευτείτε τους μοναχούς που προσεύχονται για τη σωτηρία της ψυχής σας, αλλά –το κυριότερο- προσεύχονται/εργάζονται και για τη σωτηρία της ομορφιάς σας. Όποιο κι αν είναι το αισθητικό σας πρόβλημα (κυτταρίτιδα, πρόωρες ρυτίδες, ακμή, τριχόπτωση, περιττό πάχος, χαλαρή επιδερμίδα), οι Ιερές Μονές έχουν τη λύση.
Μοναστικό beauté; Πιο νέες, όμορφες και αδύνατες με τις ευλογίες του Άγιου Όρους
Η γνήσια μοναστηριακή κεραλοιφή με τριαντάφυλλο δρα κατά της κυτταρίτιδας, των ρυτίδων και των ραγάδων αφήνοντας μια πιο νεανική επιδερμίδα. Παράγεται και συσκευάζεται στο Ιερό Βατοπαιδινό Κελί Αγίου Νικολάου στις Καρυές. mountathos-eshop.com

Από το Ιερό Κουτλουμουσιανό Κελί Αγίου Νικολάου Χαλκιά στο Άγιο Όρος, αυτή η Αγιορείτικη κρέμα προσώπου με αγιόκλημα συσφίγγει το δέρμα ενώ μειώνει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους. mountathos-eshop.com
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Πριν προβείτε στην αγορά κάποιας ευλογημένης κεραλοιφής, βάμματος ή βοτάνου, επισκεφθείτε και τη σελίδα με τα προτεινόμενα κομποσχοίνια. Σε διάφορα χρώματα της μοδός, οι κόμποι προσευχής, δεμένοι περίτεχνα με λαμπερές χάντρες, σας χαρίζουν την ευλογία των Άγιων Πατέρων και ταυτόχρονα αποτελούν ένα θαυμάσιο στολίδι για τις χείρες σας.
  • Ενόσω εισάγετε τα επιθυμητά προϊόντα στον κάλαθο των αγορών σας, κάνετε το σταυρό σας τρεις φορές, ίνα ευλογηθούν έτι περαιτέρω.
    ΕΥΛΟΓΗCΟΝ!
Κομποσχοίνι μακρύ για το λαιμό και με τρέντι φούντα, για να είστε ευλογημένη και συνάμα τρέντι. Διατίθεται σε διάφορους χρωματισμούς. mountathos-eshop.com

Σε βεραμάν, ρουμπινί, μαύρο, τιρκουάζ... Τα κομποσχοίνια του Αγίου Όρους διατίθενται σε διάφορα χρώματα, για να συνδυάζονται με τα ρούχα σας (!)

Αντιγηραντική κηραλοιφή από την Ιερά Σκήτη Αγίας Άννας. 100% μοναστηριακό, αγνό προϊόν. Περιέχει 10 αιθέρια και 10 καλλυντικά έλαια που δίνουν λάμψη στην επιδερμίδα και επαναφέρουν την ελαστικότητα του δέρματος. mountathos-eshop.com

Με λάδι στρουθοκαμήλου (αυτό μάλλον δεν προέρχεται από το Άγιο Όρος), Cυσφιγκτική, αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση. Απευθείας από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. monastiriaka.gr

Το νέο αυτό σαμπουάν της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου με το θρησκευτικό όνομα "Δόκιμον" παρασκευάζεται από εκλεκτά βότανα τσουκνίδας, δενδρολίβανου και μέλι. Ενυδατώνει, προστατεύει και ενδυναμώνει τα ταλαιπωρημένα, λεπτά και αδύναμα μαλλιά, καταπολεμά την πιτυρίδα και τους χαρίζει απαλότητα και φρεσκάδα. mountathos-eshop.gr

Σύμφωνα με το athos-pharmacy.gr, η συχνή λήψη βάμματος πράσινου τσαγιού υποβοηθά στην αποτοξίνωση και τη μείωση του βάρους. Επιπλέον προστατεύει από τη χοληστερόλη, την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.