Οι καιροί αλλάζουν και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό γιατί η μεταβολή είναι νομοτελειακή και η συνέχεια της ροής αδιάκοπη. Όσο κι αν η κοσμική ζωή έχει γίνει ιδιωτική, όσο κι αν οι ευκαιρίες για γιορτή έχουν φρενάρει, όσο κι αν η παγκόσμια πανδημία μας έχει στρέψει προς τα μέσα, η τάση του σύγχρονου ανθρώπου είναι η επικοινωνία με κάθε τρόπο -και το ντύσιμο είναι κομμάτι αυτής της ζωτικής επικοινωνίας. Της συνάφειας μεταξύ της κατ’ οίκον γύμνιας και της δημόσιας παρουσίας. Τι αλλάζει, λοιπόν, στα outfit της εποχής; Ποιες ανάγκες καλούμαστε να καλύψουμε μαζί με το επιπρόσθετο κανάκεμα του εαυτού μας μέσα από μια στιλάτη εικόνα; Πόσο γερά αντανακλαστικά οφείλουμε να έχουμε για να νιώσουμε ασφαλείς μέσα στις νέες, φινετσάτες επιλογές των ρούχων μας; Μήπως η άνεση είναι η λέξη κλειδί;

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μου βλέποντας τη νέα, capsule συλλογή, Eight X Liana Camba, της Ελληνίδας σχδιάστριας Λιάνας Καμπά και του γιου της, επίσης σχεδιαστή, Χρήστου Μητρόπουλου.

«Ένιωθα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια σπορ σειρά, φρέσκια, ευκολοφόρετη, αλλά και με κάτι ιδιαίτερο συγχρόνως»

Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά μαζί και να παντρέψουμε το δικό μου σικ και πολυτελές ύφος με το stylish απλό, εκλεπτυσμένο, unisex δικό του.

«Ένιωθα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια σπορ σειρά, φρέσκια, ευκολοφόρετη, αλλά και με κάτι ιδιαίτερο συγχρόνως. Συζητώντας με τον Χρήστο, ο οποίος είναι ο ιθύνων νους της φιλοσοφίας των ρούχων, Eight, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά μαζί και να παντρέψουμε το δικό μου σικ και πολυτελές ύφος με το stylish απλό, εκλεπτυσμένο, unisex δικό του. Πάνω σε σχέδιο του Χρήστου, τυπώσαμε ένα νέο λογότυπο στο οποίο μπερδεύονται το Eight και το Liana Camba. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να τον πείσω να έχουμε ένα μαργαριτάρι ραμμένο πάνω στην φίρμα» εξηγεί η Λιάνα Καμπά και συνεχίζει: «Είναι μια σειρά κατασκευασμένη από απλά βαμβακερά υφάσματα, κυρίως φούτερ, είναι πιο οικονομική, με πιο σπορ χαρακτήρα, αυτό που λέμε, τελευταία, athlesure. Αποτελείται μόνο από τρία χρώματα, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους, και τα περισσότερα είναι one size».

«Πώς είναι να συνεργάζεσαι με το γιο σου; Πώς είναι να δουλεύουν δύο δημιουργικοί άνθρωποι μαζί με τόσο στενό βαθμό συγγένειας;» ρωτάω.

«Για μένα προσωπικά είναι δώρο. Μου δίνει χαρά και έμπνευση. Ήμασταν και είμαστε πάντα κοντά, έχουμε ίδια αισθητική, ευγένεια, και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, χρειάζομαι την ενέργεια του και την φρέσκια ματιά του στα πράγματα. Επίσης είναι πιο πρακτικός και μαζεύει λίγο τις σπατάλες μου. Φυσικά καμιά φορά ακούω, “τι βλακεία έκανες ρε μάνα;”» απαντάει η Λιάνα γελώντας, ενώ ο Χρήστος συμπληρώνει: «Εξ αρχής είχαμε καλή επικοινωνία σε διάφορα ζητήματα και θέματα εντός και εκτός εταιρείας. Δεν μας δυσκόλεψε στο να βρούμε μια γραμμή και να ταιριάξουμε δύο διαφορικών ειδών αισθητικής και αντίληψης στο χώρο της μόδας συλλογές, καθώς και οι δύο παίρνουμε το στυλ και το διαφορετικό στα σοβαρά».

«Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά μαζί και να παντρέψουμε το δικό μου σικ και πολυτελές ύφος με το stylish απλό, εκλεπτυσμένο, unisex δικό του»

-Σε ποια σημεία επηρεάζει ο ένας τον άλλο;

Χρήστος: «Στις γραμμές και στην εφαρμογή, που τα θέλω πιο απλά και χυτά, στα χρώματα, στο κόστος των υφασμάτων, διότι θεωρώ ότι πρέπει να είναι οικονομικά».

Λιάνα: «Εγώ ασχολούμαι πιο πολύ με το πατρόν, την κατάλληλη ραφή, το στόλισμα. Η φιλοσοφία είναι σπορ αλλά με ιδιαίτερες πινελιές, που θα μπορούσες να τις συναντήσεις και σε πιο απογευματινά ρούχα».

Και κάπως έτσι γεννήθηκε η συλλογή Eight X Liana Camba για να ορίσει την εποχή με το ύφος της. «Είναι εκλεπτυσμένο σπορ, ευκολοφόρετο, με ανατρεπτικές λεπτομέρειες. Είναι η συλλογή του 2020, με έμφαση στις ανάγκες της σημερινής γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας, η οποία προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, κυκλοφορεί λιγότερο, με λιγότερη κοινωνική ζωή, με ελάχιστα ταξίδια, δεξιώσεις, πάρτι...» θα σχολιάσει η Λιάνα και ο Χρήστος θα προσθέσει: «Το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς, είναι η άνεση, η ωραία αίσθηση υφής των υφασμάτων, με πολλές επιλογές στους συνδυασμούς».

«Είναι η συλλογή του 2020, με έμφαση στις ανάγκες της σημερινής γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας, η οποία προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, κυκλοφορεί λιγότερο, με λιγότερη κοινωνική ζωή, με ελάχιστα ταξίδια, δεξιώσεις, πάρτι...»

-Τι έχει αλλάξει η πανδημία της Covid 19 στις καθημερινές εμφανίσεις μας;

Χρήστος: «Τίποτα. Αυτοί που είχαν στυλ, θα το έχουν γιατί είναι στοιχείο του εαυτού τους».

Λιάνα: «Πιστεύω ότι έχουν μειωθεί οι κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν βγαίνουν τόσο συχνά όσο προ Covid, με αποτέλεσμα να ντύνονται πιο απλά, πιο σπορ. Μια γυναίκα όμως που σέβεται τον εαυτό της είναι περιποιημένη και στιλάτη σε όλες τις περιπτώσεις».

-Ποιες είναι οι τρεις βασικές ανάγκες μιας γυναίκας σε σχέση με το ντύσιμό της σήμερα;

Χρήστος: «Κολακευτικά ρούχα, εύκολα υφάσματα, άνετα για όλη την ημέρα, εύκολοι συνδυασμοί, οικονομικές τιμές».


Οι καιροί αλλάζουν -όπως είπαμε στην αρχή-, και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό, αλλά το στυλ οφείλει να κρατάει ψηλά το ηθικό μας. Αυτός είναι και ο ρόλος του, άλλωστε.

 

facebook.com

instagram.com

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Photographer: Ιωάννα Χατζηανδρέου  @shooterio
Stylist.: Φίλιππος Μίσσας @philippe_g_missas
Model:  Ελευθερία Σταμου @eleftherialiby Dancer with the Greek National Opera
Make up artist: Παναγιώτης Καρακάσης @panagiotis.karakasis

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram  

 

TAGS