ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

It's All Greek On Me: Καλοκαιρινές τσάντες και ρούχα με έμπνευση από την ελληνική κληρονομιά

Από τις πρώτες ύλες ως την τελευταία διακοσμητική λεπτομέρεια, είναι όλα ελληνικά. Και συνεπώς, το brand «It's All Greek On Me» αξίζει όλη την προσοχή μας.

It's All Greek On Me: Καλοκαιρινές τσάντες και ρούχα με έμπνευση από την ελληνική κληρονομιά

Το 2014, δύο νέες δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη Χαλκιά και η Μάγδα Μαυρίδου, με προϋπηρεσία στο μάρκετινγκ και την αρχιτεκτονική αντίστοιχα, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν τσάντες καθαρά ελληνικές με επιρροές από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μέχρι τώρα, μάλιστα, το brand «It's All Greek On Me» το οποίο σύστησαν, έχει επεκταθεί και στον τομέα των ρούχων.

Η Ειρήνη, λοιπόν, που είναι πλέον μοναδική ιδιοκτήτρια του brand, μίλησε πρόσφατα στο Woman TOC για την αρχική ιδέα της εταιρείας, τα μυστικά της επιτυχίας της εν μέσω κρίσης, τα σχέδια για το μέλλον, αλλά και μας πρότεινε τσάντες και ρούχα για το φετινό καλοκαίρι.

Πώς προέκυψε η ιδέα για το brand «Ιt's All Greek On Me» και τι διαφορετικό – συγκριτικά με τις άλλες τσάντες που υπάρχουν στην αγορά - είχατε στο μυαλό σας να προσφέρετε;

Το 2014 συνέβη κάτι απρόσμενο! Ένα παλιό οικογενειακό μπαούλο, κουβαλώντας την προίκα τριων γενεών, στάθηκε η αφορμή της σύλληψης μιας ιδέας παραγωγής τσαντών και ρούχων που θα ενστερνίζονταν την πλούσια ελληνική παράδοση. Κι έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του «Ιt's all Greek on me»!

It's All Greek On Me: Καλοκαιρινές τσάντες και ρούχα με έμπνευση από την ελληνική κληρονομιά

Η διαδικασία της παραγωγής πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα: Από τη συγκέντρωση των πρώτων υλών έως την τελευταία λεπτομέρεια που προστίθεται επάνω σε κάθε τσάντα. Τι δυσκολίες, αλλά και τι ευκαιρίες, εμπεριέχονται σε αυτήν και ειδικά στη σημερινή, δύσκολη οικονομικά, εποχή;

Τις ευκαιρίες δεν τις ... πολυσυναντούμε στη δουλειά μας! Αντιθέτως, οι δυσκολίες είναι πολλές. Η ανεύρεση πρώτων υλών έχει δυσκολέψει πάρα πολύ λόγω της κρίσης, οι μονάδες παραγωγής έχουν μειωθεί επικίνδυνα, με παράλληλη εκτόξευση του κόστους. Όλα αυτά δυσκολεύουν τα πράγματα.

Τι υλικά έχετε επιλέξει για να φτιάξετε τις τσάντες σας;

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η μάλλινη τσόχα και έπεται το καραβόπανο.

Επίσης, με τι σχέδια τις διακοσμείτε; Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;

Πηγή έμπνευσης αποτελεί όλη η ελληνική κληρονομιά, που εκτείνεται από τους αρχαίους χρόνους έως την πρόσφατη λαϊκή παραδοσιακή εποχή. Για παράδειγμα, η έμπνευση των τελευταίων clutches βασίζεται στα σκυριανά νυφικά πουκάμισα, που είναι πραγματικά έργα τέχνης, αλλά και ... επτασφράγιστα μυστικά κάθε τοπικής οικογένειας.

Παρατηρήσαμε ότι σε ορισμένα σχέδιά σας αναγράφονται και στίχοι του Ελύτη. Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι σας, τους οποίους επιλέξατε και για να διακοσμήσετε τις τσάντες σας;

Ο νομπελίστας Ελύτης ύμνησε τον τόπο όσο κανείς άλλος. Η ποίησή του αποπνέει την ιδιαίτερη αξία της χώρας και των ανθρώπων της. «Αξιον εστί», λοιπόν. Υπάρχει αξία εδώ.

Σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο μπορεί η τσάντα, ως αξεσουάρ, να δώσει μια διαφορετική «ταυτότητα» στην εμφάνιση μιας γυναίκας;

Η τσάντα είναι το ιδιαίτερο εκείνο αξεσουάρ που διαφοροποιεί την εμφάνιση της γυναίκας εκφράζοντας την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο της.

Σε μια εποχή κρίσης για την Ελλάδα, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός προϊόντος με 100% ελληνική υπογραφή; Με ποιους τρόπους, ως νέες δημιουργοί, αντιμετωπίζετε την υπάρχουσα κατάσταση;

Προσπαθώντας να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές της προσωπικότητας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που, φυσικά, είναι συνδεδεμένοι με την κληρονομιά τους. Μέσα από αυτήν, αισθάνονται οικειότητα και γαλήνη κι έτσι, αγκαλιάζουν το προϊόν με μεγάλη αγάπη.

Για το φετινό καλοκαίρι, τι τσάντες θα μας προτείνατε από την καινούρια σας συλλογή;

Τα clutches, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερα, με έντονη προσωπικότητα!

Τι άλλα σχέδια / όνειρα έχετε για το μέλλον; Π.χ., εκτός από τσάντες, σχεδιάζετε να επεκταθείτε και σε άλλα προϊόντα;

Ήδη, φέτος, δημιουργήσαμε και μια resort συλλογή ευκολοφόρετων ρούχων (τη συλλογή «Dorian line»), η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Δωρική γραμμή και αποτελεί τον προπομπό μας στον χώρο του ενδύματος. Η επέκταση ξεκίνησε δυναμικά και ελπίζουμε στην επιτυχημένη συνέχισή της.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς τα προϊόντα «Ιt's All Greek On Me»;

Από τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την επικράτεια (και, φυσικά, σε πολλά νησιά), το e-shop της εταιρείας μας που μπορείτε να βρείτε μέσω του site μας (www.itsallgreekonme.com), τη σελίδα μας το facebook (itsallgreekonme) ή τηλεφωνικά στον αριθμό 6976-651725. Επίσης, στον εμπoρικό αντιπρόσωπό μας, την κα. Εύη Αντωνιάδη, μέσω του σάιτ Fever Showroom ή της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook.

Read Next

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

Περισσότερα από

Made in Greece

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!