ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Fikos, ο καλλιτέχνης που αγαπούν οι δρόμοι και τα κτήρια έφτιαξε τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στο Κίεβο

Ο Fikos, ο διάσημος street art καλλιτέχνης που συνδυάζει την αγιογραφία με την μοντέρνα τέχνη, έφτιαξε τη μεγαλύτερη βυζαντινή τοιχογραφία στον κόσμο.

Fikos, ο καλλιτέχνης που αγαπούν οι δρόμοι και τα κτήρια έφτιαξε τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στο Κίεβο

Ο Fikos είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες που το τελευταίο διάστημα διαπρέπει σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω της βυζαντινής τέχνης.

Fikos, ο καλλιτέχνης που αγαπούν οι δρόμοι και τα κτήρια έφτιαξε τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στο Κίεβο
Ο Fikos την ώρα της δημιουργίας

Η δουλειά του αναλυτικά έχει παρουσιαστεί σε χώρες όπως: Βουλγαρία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Λιθουανία, Ελβετία, Νορβηγία, Ταϋλάνδη και Μεξικό, σε εκθεσιακούς χώρους - ένα από τα καλύτερα point of view στο εξαιρετικό βιογραφικό του ήταν όταν φιλοξενήθηκε στη διάσημη γκαλερί Sacred Space στο Notting Hill- και μουσεία, τηλεόραση και ραδιόφωνο, ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, αποσπώντας κάθε φορά διθυραμβικές κριτικές.Το τελευταίο του όμως έργο, με τίτλο «Γη και Ουρανός» στο Κίεβο που έχει ύψος 46 μ. και αποτελεί τη μεγαλύτερη τοιχογραφία στην ιστορία της ελληνικής τέχνης είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη το καλύτερό του μέχρι τώρα και μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για τα επόμενά του projects.

Μπροστά στο συγκλονιστικό του έργο «Γη και Ουρανός» στο Κίεβο, την μεγαλύτερη τοιχογραφία στην ιστορία της ελληνικής τέχνης

Ο Fikos δεν το είχε εμπνευστεί, απλά του βγήκε ωραία και αβίαστα μέσα από τη ζωγραφική διαδικασία. Καθοριστικό ρόλο όμως έπαξε και το σχήμα του τοίχου. Για την δημιουργία του χρησιμοποίησε χρώματα -πάνω από το 100 λίτρα- σε ένα διάστημα 13 ημερών.

Για την δημιουργία του χρησιμοποίησε χρώματα -πάνω από το 100 λίτρα- σε ένα διάστημα 13 ημερών

Ο ίδιος, λίγο μετά την εμπειρία του στο Κίεβο, έγραψε τα παρακάτω: «Κλήθηκα να ζωγραφίσω μια τοιχογραφία για το Mural Social Club, project υπό τη διοργάνωση του Sky Art Foundation. Ζωγράφισα ένα θέμα οικουμενικό, με χρώματα εμπνευσμένα από το ίδιο το κτήριο και τη γειτονιά. Φτάνοντας τα 46 μέτρα ύψος, το “Γη και Ουρανός” δημιουργήθηκε μέσα σε 13 μέρες και είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία που έγινε ποτέ στην ιστορία της ελληνικής τέχνης. Πολλά ευχαριστώ στον Oleg και το Mural Social Club team για τον υποδειγματικό επαγγελματισμό τους και τη βοήθεια σε όλα τα προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Ευχαριστώ επίσης και στον Maksim Belousov για τις φωτογραφίες της εξέλιξης του έργου».

H τέχνη είναι κομμάτι της ζωής μας. Ο μύθος του γεωργού και των παιδιών του στο 58ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Πώς άρχισε όμως το υπέροχό του ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής; Ήταν στα 13 του χρόνια όταν ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στη βυζαντινή ζωγραφική με δάσκαλο το Γιώργο Κόρδη, με τον οποίο συνεργάστηκε και επαγγελματικά 5 χρόνια στην εικονογράφηση ορθοδόξων ιερών ναών, ενώ παράλληλα κάνει μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα για να τον γνωρίσουν όλοι παρουσιάζοντας τα δικά του έργα -αρχικά ως graffiti artist- εξελίσσοντας το προσωπικό ζωγραφικό του ιδίωμα.

Η Λέσβια λυρική ποιήτρια, Γοργώ, το αντίπαλο δέος της Σαπφούς στη Λευκωσία, υπό τη διοργάνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Ο Ίκαρος που δημιούργησε για το Bloop, το μοναδικό international art proective festival στον κόσμο.

Η δημιουργία του «Wasted Love» σε τοίχο στον Ταύρο

Στο Κεράτερο στο Μεξικό μαζί με κοριτσια από το Κέντρο Κοινωνικού Προσανατολισμού Νεανίδων

H Sovann Macha, η γοργόνα της Ινδουιστικής πίστης που δημιούργησε στην Ταϋλάνδη και αποτελεί τη συμμετοχή του στο Bukruk festival

Στιγμιότυπο καθημερινότητας μπροστά σε έργο του στη Βαρκελώνη -αφιέρωμα στον Γκαουντί

Πληροφορίες για την εξαιρετική δουλειά του πρώτου street art καλλιτέχνη στον κόσμο που συνδυάζει μοναδικά την αγιογραφία με την μοντέρνα τέχνη, στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.fikos.gr

Read Next

11 Αυγ 2022
08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

Περισσότερα από

Made in Greece

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.