Μια πόλη της Βορείου Ελλάδας, το μεγαλύτερο από τα επτά Αραβικά εμιράτα και δύο σύμβολα. Τι μπορεί να ενώνει όλα τα παραπάνω; Ποια μυστική ύφανση έχει πλέξει με όρεξη και μεράκι, την ιστορία τους; Ποια κλωστή από μπρισίμι κέντησε την ύπαρξή τους;

Το Σουφλί, μια πόλη με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή μεταξιού, ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του [μεταξιού] κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής εποχής. 

Το Ντουμπάι, (αραβικά: دبيّ), η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο κρουνός της σύγχρονης υπερπολυτέλειας. 

Ο Δούρειος Ίππος, το σήμα κατατεθέν των φουλαριών Eireen, αποτελεί σύμβολο επινοητικότητας, ευστροφίας, αποφασιστικότητας, η επισφράγιση της ικανότητας των Ελλήνων να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, όχι αποφεύγοντάς τες, αλλά κυλώντας μέσα σε αυτές.

Η Καμήλα, διαχρονικό σύμβολο αντοχής, μεγάλων αποστάσεων, επιβίωσης, προνοητικότητας, υπομονής και ακάματης προσπάθειας.

«Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι ξένοι λαοί την ελληνική φινέτσα. Επέλεξα το μετάξι τόσο ως απόλυτα ελληνικό ύφασμα όσο και ως ύφασμα πολυτέλειας. Το μετάξι για μένα είναι η ελίτ των υφασμάτων» λέει η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου ενώ υπογράφει τη νέα σειρά των μεταξωτών μαντηλιών Eireen, ταξιδεύοντας το made in Greece μέχρι το Ντουμπάι, πάνω σε μια καμήλα.

Το καλοκαίρι του 2015 τα μεταξωτά μαντήλια Eireen είχαν ταξιδέψει στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου. Τελικά αυτά τα μεταξωτά αξεσουάρ έχουν βαλθεί να γυρίσουν τον κόσμο. 

INFO:

Facebook

http://eireen.gr/

TAGS