ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Annie P: Ένα ελληνικό brand που η ιστορία του ξεκινά από το ατελιέ του Roberto Cavalli

Δύο νέες γυναίκες μοιράζονται το κοινό τους όραμα για τη μόδα σε ένα brand που ξεχωρίζει για τα μοναδικά του prints. Όσο για τον Cavalli, η συνέχεια επί της οθόνης.

Annie P: Ένα ελληνικό brand που η ιστορία του ξεκινά από το ατελιέ του Roberto Cavalli

Η Άννη Παπαδημητρίου, σχεδιάστρια υφασμάτων, χρόνια πριν ξεκίνησε να φτιάχνει το portfolio της με μια συνεργασία που θα ζήλευαν πολλοί σχεδιαστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο: Αμέσως μετά τις σπουδές της στο Chelsea College και το Royal College of Art στο Λονδίνο, επιλέχθηκε ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας του Roberto Cavalli στη Φλωρεντία ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές του Ralph Lauren.

Το 2013 η Άννη αρχίζει να γράφει μόνη της την ιστορία του brand Annie P, παρουσιάζοντας μία καλοκαιρινή συλλογή το χρόνο, με τα δικά της ευφάνταστα prints. Φέτος, όμως εγκαταλείπει τη solo καριέρα και μοιράζεται την «ιστορία» της με μια παλιά της γνώριμη από το Λονδίνο, την Αφροδίτη Ζαφείρη, με σπουδές στο Management και εργασιακή εμπειρία στο χώρο της μόδας σε emerging brands στο Λονδίνο. Έχοντας μεγαλώσει μέσα στα υφάσματα (μιας και η οικογενειακή της δουλειά έχει να κάνει με εμπόριο υφασμάτων), λατρεύει τη δουλειά της Άννης και συμμετέχει δημιουργικά στο όραμά της, προσφέροντας τις πολύτιμες -επιχειρηματικές και διοικητικές- γνώσεις που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Annie P: Ένα ελληνικό brand που η ιστορία του ξεκινά από το ατελιέ του Roberto Cavalli
Οι γυναικείες φιγούρες, τα μοτίβα και τα χρώματα του μινωικού πολιτισμού είναι η βασική πηγή έμπνευσης για τη φετινή συλλογή της Annie P.

Τα μοναδικά τυπώματα της Annie P

Η σχεδιάστρια που κάποτε συμμετείχε στην ομάδα του Cavalli δεν θα μπορούσε να σχεδιάζει ρούχα με υφάσματα του εμπορίου. Άλλωστε, το ταλέντο της να δημιουργεί ιδιαίτερα prints ήταν και η αφορμή/αιτία για να υπογράψει το δικό της brand, με υφάσματα που σχεδιάζονται/τυπώνονται/παράγονται αποκλειστικά για τις ανάγκες κάθε συλλογής. Κάθε σεζόν, η Άννη αντλεί την έμπνευσή της από κάτι διαφορετικό: πέρσι ήταν τα πλακάκια μιας πισίνας, σε ένα άλλο project ήταν ο κήπος ενός ξενοδοχείου, ενώ για τη φετινή συλλογή (με τα 7 διαφορετικά prints) ανέτρεξε στην προϊστορία του ελληνικού πολιτισμού, τις περίτεχνες γυναικείες φιγούρες του μινωικού πολιτισμού. Βαμβάκι, βισκόζ και μετάξι, σε διάφορα βάρη και υφές, είναι οι κυρίαρχες πρώτες ύλες. Όσο για την παραγωγή, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, επιμένει ακόμη ελληνικά: από το τύπωμα των υφασμάτων μέχρι την κατασκευή των ρούχων, όλα γίνονται στην Ελλάδα.

Οι «εύκολες» γραμμές της Annie P

Το δίδυμο του brand Annie P: Αριστερά, η Αφροδίτη Ζαφείρη και δεξιά η Άννη Παπαδημητρίου. Φωτο: Πάνος Δάβιος

Οι συλλογές Annie P χαρακτηρίζονται για τις απλές, ευκολοφόρετες γραμμές και την προσαρμοστικότητά τους σε κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε τύπο γυναίκας. Από τη φούστα με λάστιχο την ολόσωμη φόρμα, τα ρούχα της Άννης κολακεύουν όλους τους σωματότυπους και δίνουν τη δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς μεταξύ τους. Όπως λέει η Αφροδίτη, «τα τοπ της συλλογής μπορούν να φορεθούν είτε με κάποιο μονόχρωμο ρούχο που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας είτε και σε συνδυασμό με τα τυπώματα της φούστας ή του σορτς». Επίσης, στις πιο τολμηρές, η Άννη προτείνει το mix and match των διαφορετικών prints.

Το Μεγάλο Νέο

Η υπογραφή Annie P ήδη βρίσκεται στις επετειακές στολές του ξενοδοχείου «Belvedere» στη Μύκονο και του εστιατορίου του «Nobu Matsuhisa». Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στο Woman TOC. Σύντομα, θα έχουμε αποκλειστικό θέμα γι’ αυτό το εντυπωσιακό project.

Πού θα βρούμε τα ρούχα Annie P

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των συλλογών, το δίκτυο καταστημάτων είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένο και, κατά συνέπεια, περιορισμένο. Προς το παρόν διατίθενται σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε κάποια pop-up stores του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα τα βρίσκουμε στα εξής καταστήματα:

  • Matchbox στο Ψυχικό
  • Pop Up στο Κολωνάκι
  • Giorgia P στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά
  • Enny di Monaco στη Μύκονο
  • Under the fig tree στη Σαντορίνη
  • Omberon στην Κόρινθο και στο Ναύπλιο.
  • On line μπορεί κανείς να τα αναζητήσει στο www.stylebubbles.com καθώς και στο www.wecreateharmony.com

Site

Fb page

Τα υφάσματα των ρούχων κατασκευάζονται στην Ελλάδα και είναι με prints που σχεδιάζει αποκλειστικά για το brand η Άννη Παπαδημητρίου.
Κάποια κομμάτια της συλλογής, όπως η ολόσωμη φόρμα και το μακρύ φόρεμα, μπορούν να φορεθούν και σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως σε γάμο ή βάφτιση.
Η Άννη Παπαδημητρίου πριν σχεδιάσει τα δικά της prints για το δικό της brand, σχεδίαζε υφάσματα για τον Roberto Cavalli στη Φλωρεντία.
Η καλοκαιρινή συλλογή Annie P καλύπτει όλες τις ανάγκες, προτείνοντας από ολόσωμες φόρμες και φούστες μέχρι σορτς και κοντά φορέματα.
Τα τοπ της συλλογής μπορούν να φορεθούν είτε με κάποιο μονόχρωμο ρούχο που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας είτε και σε συνδυασμό με τα τυπώματα της φούστας ή του σορτς.
Η φούστα με λάστιχο δημιουργεί μια θηλυκή αίσθηση που κολακεύει όλες τις φιγούρες.
Το σόρτς μπορεί να φορεθεί με ή χωρίς τη ζώνη, ανάλογα με τον σωματότυπο της κάθε γυναίκας.
H πουκαμίσα μπορεί να φορεθεί είτε μόνη της σαν φόρεμα είτε σαν cover-up πάνω από μαγιό είτε ακόμα με τζην παντελόνι και ανεβασμένα τα μανίκια.


Read Next

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

Περισσότερα από

Made in Greece

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!