ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Zenais: Η Ζωή Σκιαδοπούλου πιστεύει ότι το 2024 πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουμε την καρδιά μας

Το brand κοσμημάτων Zenais που ξεχωρίζει με τον μίνιμαλ και εστέτ χαρακτήρα του έχει ένα από το πιο τρυφερά γούρια για το 2024.

zenais

Το ελληνικό κόσμημα ζει τη μεγάλη του άνοιξη. Καινούργια brands νέων δημιουργών αναδύονται συνεχώς στην εν λόγω σκηνή και δίνουν το φιλί της ζωής στην εγχώρια αργυροχρυσοχοΐα. Οι νέοι σχεδιαστές και τεχνίτες αντλούν από την πλούσια παράδοση του ελληνικού κοσμήματος, αλλά το επανερμηνεύουν, αναζητώντας νέες φόρμες και σύμβολα.

Ένα σύμβολο δύναμης και αναγέννησης

Ένα από αυτά τα brands είναι και το Zenais της Ζωής Σκιαδοπούλου που κατέκτησε το διαδίκτυο με το πρώτο της σχέδιο, τον Πύθωνα, που αγάπησε από την πρώτη στιγμή και της έδειξε τον δρόμο της δημιουργίας. Η Ζωή μπορεί στην αρχή να ξεκίνησε από ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι, αυτό των σπουδών Νομικής, όμως το γεγονός ότι αναζητούσε μια δημιουργική διέξοδο την οδήγησε στο πάθος της για το κόσμημα.

Όπως λέει, χωρίς σχεδόν να το καταλάβει, ξεκίνησε να δουλεύει σε ελληνικά brands γνωρίζοντας τα πάντα για το κόσμημα και την τέχνη της παραγωγής στην Ελλάδα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την φωτογραφία, το styling και το creative direction και επειδή της ζητήθηκε, αλλά κυρίως, επειδή το ένιωθε ως "κομμάτι της”. Έτσι, το γεγονός ότι κάποια στιγμή θέλησε να εκφραστεί μέσω τους δικού της brand, το ένιωσε, ως φυσική εξέλιξη. Είχε όλα τα σωστή βέλη στη φαρέτρα της. Ένα νέο πάθος, εξαιρετική αισθητική, διεισδυτική ματιά και την έμπνευση να βασίσει την πρώτη της συλλογή σε ένα σύμβολο αναγέννησης και δύναμης - μέχρι που αυτό το σύμβολο έγινε το σήμα κατατεθέν του Zenais.

zenais

Γνωρίστε τα Zenais και τη δημιουργό τους

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand Zenais;

Το 2019 σχεδίασα το πρώτο μας κόσμημα, τον Πύθωνα, και με αυτό ως σύμβολο της αναγέννησης και της δύναμης ήξερα πως θέλω να ξεκινήσω το Zenais. Είναι ακόμα το αγαπημένο μου σχέδιο και ίσως θα είναι για πάντα.

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand Zenais με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Δύναμη, τόλμη, λάμψη.

zenais

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίζεσαι την εκάστοτε συλλογή και εν τέλει τη δημιουργείς;

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποτέ από που ακριβώς ξεκινάει μια ιδέα. Νομίζω πως είναι τόσες χιλιάδες σκέψεις καθημερινά που κάποια στιγμή συνθέτουν μια εικόνα του τι φαντάστηκα και αυτή μου έρχεται στο μυαλό. Κάπως έτσι ξεκινάει μια συλλογή. Στη συνέχεια την σχεδιάζουμε σε πρόγραμμα 3D, αυτά τα σχέδια βγαίνουν από 3D εκτυπωτή, πηγαίνουν στο χυτήριο και τα παίρνουμε στα χέρια μας σε ασήμι, όπου και γίνεται το τελικό φινίρισμα. Έτσι ξεκινούν τα πειράματα και οι αλλαγές. Για να ολοκληρωθεί κάθε συλλογή χρειάζονται μήνες, γιατί τα σχέδια αυτά περνούν από τα χέρια πολλών ανθρώπων, όμως αυτή είναι και η μαγεία του να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν.

Πώς εμπνεύστηκες το φετινό γούρι Zenais;

Νιώθω πως για να είμαστε ολοκληρωμένοι έχουμε ανάγκη να αγαπήσουμε πολύ, να αγαπηθούμε και να ζούμε με πάθος. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το γούρι Zenais 2024. Η γυάλινη καρδιά, ως σύμβολο της εύθραυστης καρδίας μας, που χρειάζεται να την ακούμε για να ζήσουμε μια ζωή με πάθος, ακολουθώντας τον δρόμο που θέλουμε.

zenais

zenais

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Στις προκλήσεις θεωρώ πως το πιο βασικό είναι οι δυσκολίες που έχει το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Δεν θα πω πως είναι δύσκολο στην Ελλάδα γιατί νομίζω πως παντού είναι δύσκολο. Από το να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες μέχρι το ότι καθημερινά συμβαίνουν πολλά έκτακτα ζητήματα τα οποία δεν προγραμμάτιζες από άποψη χρόνου. Στα προνόμια θα πω πως έχει αρχίσει να εκτιμάται η μοναδικότητα των δημιουργιών ενός σχεδιαστή και η διαφορετικότητα που μπορεί να σου προσφέρει η μόδα. Θεωρώ πως αυτό τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί και άλλο σαν λογική, επομένως είναι μια πολύ καλή εποχή να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας.

zenais

zenais

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Παρακολουθώ τη μόδα, επηρεάζομαι σίγουρα ως ένα σημείο, όμως μεγαλώνοντας έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό που με εκφράζει είναι να παίρνω κάτι από τη μόδα, ώστε να μη βαριέμαι, αλλά να κρατάω το προσωπικό μου στιλ.

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Είναι μια εικόνα του ποια είμαι, του ποιος είναι ο καθένας μας. Αν παρατηρήσεις καλά λέει πολλά για την προσωπικότητα μας. Και είναι πολύ όμορφο να είμαστε ο καθένας ξεχωριστός.

zenais

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Για μένα είναι η φύση. Όταν σχεδίασα τον Πύθωνα άρχισα ξαφνικά να παρατηρώ, τις καμπύλες, τις υφές και την τελειότητα που έχει η φύση ακόμα και εκεί που υπάρχουν "ατέλειες".

zenais

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία του ενδύματος. Τελικά, το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Αισθάνομαι πως η γενιά μας και οι γενιές που έρχονται εκτιμούν την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα και κυνηγούν τα όνειρα τους όσο μεγάλα και αν είναι. Σίγουρα θα αλλάξει το μέλλον της μόδας, γιατί δε μένει ποτέ στάσιμο. Όμως το μέλλον της βιομηχανίας της μόδας για εμένα είναι πολύ αισιόδοξο. Τίποτα δεν είναι εύκολο οπότε ασχολήσου με αυτό που αγαπάς.

zenais

Πού μπορούμε να βρούμε τα Zenais;

Τα Zenais μπορείτε να τα βρείτε στο zenaisofficial.com και σε επιλεγμένα καταστήματα που μπορείτε να δείτε στην κατηγορία stockists στο site μας.

Read Next

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

Περισσότερα από

Made in Greece

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.