Μια 36χρονη influencer εξαργύρωσε τη συγγένειά της με την Κάμαλα Χάρις για να προωθήσει το brand ρούχων και βιβλίων που έχει δημιουργήσει. Η Μίνα Χάρις, ανιψιά της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, έχει χρησιμοποιήσει το όνομα και την εικόνα της θείας της, αδερφής της μητέρας της, Μάγια Χάρις, τόσο στο εξώφυλλο παιδικού βιβλίου που έγραψε με τίτλο «Kamala and Maya's Big Idea» («Η σπουδαία ιδέα της Καμάλα και της Μάγια»), όσο και σε σειρά μαγιό με το σλόγκαν «Vice President Aunty» (Η θεία μου η αντιπρόεδρος») στην όψη τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Κάμαλα Χάρις δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της, καθώς μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου και της ομάδας του, η influencer προκάλεσε την παρέμβαση των δικηγόρων του Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι της ζήτησαν να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα της θείας της για εμπορικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, της επέτρεψαν να πουλήσει τα αποθέματα των προϊόντων που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, αλλά να μην προχωρήσει στην παραγωγή νέου στοκ.

Η Μίνα Χάρις, ανιψιά της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, έχει χρησιμοποιήσει το όνομα και την εικόνα της θείας της, αδερφής της μητέρας της, Μάγια Χάρις, τόσο στο εξώφυλλο παιδικού βιβλίου της όσο και σε σειρά μαγιό

Όπως σχολίασε εκπρόσωπος της αντιπροέδρου στους Los Angeles Times: «Είναι πολιτική του Λευκού Οίκου να μη χρησιμοποιείται το όνομά της σε σχέση με οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα».

Η παρατυπία της Instagramer ίσως ακούγεται υπερβολικά ασήμαντη για να προκαλέσει την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, όμως η αντίδραση του Λευκού Οίκου ακούγεται λογική αν σκεφτεί κανείς ότι η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από την τακτική κερδοφορίας που είχε ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του προωθούσε τα επιχειρηματικά συμφέροντά του. «Για χρόνια ασκούσαμε κριτική στον Τραμπ για τις χοντρές κομπίνες του» όπως σχολίασε πρώην σύμβουλος της Κάμαλα Χάρις. «Εμείς οφείλουμε λοιπόν να είμαστε πολύ πιο καθαροί».

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου ακούγεται λογική αν σκεφτεί κανείς ότι η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από την τακτική κερδοφορίας που είχε ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Η ίδια η Μίνα Χάρις, πάντως, έχει υποστηρίξει σε παλαιότερη συνέντευξή της, που είχε δώσει με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου της, «Ambitious Girl» («Φιλόδοξο κορίτσι»), ότι αντιμετωπίζει τη θεία της σαν πρότυπο για νέα κορίτσια: «Είναι απίστευτο συναίσθημα για ένα νέο κορίτσι να βλέπει μια γυναίκα σαν κι εκείνο να εκλέγεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση της χώρας. Αγωνιζόμασταν γι’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

Δείτε αναρτήσεις της ανιψιάς της Καμάλα Χάρις:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS