Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή της 56χρονης Καμάλα Χάρις, δικηγόρου και πρώην γενικής εισαγγελέα της Καλιφόρνια, που μετρά μία δεκαετία στην πολιτική. Αναδεικνύεται στην πρώτη γυναίκα, ασιατικής και αφροαμερικανικής καταγωγής που κατακτά το αξίωμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, καταρρίπτοντας με τη μία πολλαπλά στερεότυπα και κάνοντας θρύψαλα πολλές «γυάλινες οροφές» σύμφωνα με τον όρο που έχει καθιερωθεί για να περιγράψει τα αόρατα όρια που συναντούν συνήθως οι γυναίκες κατά την ανέλιξή τους.

Ανατρέπει όμως και ένα ακόμα κλισέ, μέσα από την προσωπική ζωή της αυτή τη φορά: της δύσκολης διαδρομής μιας μεικτής οικογένειας προς τη συνύπαρξη. Γιατί μπορεί η ίδια να μην έχει παιδιά, αλλά έχει κατά κάποιον τρόπο υιοθετήσει την οικογένεια του συζύγου της, Ντάγκλας Έμχοφ, από τον πρώτο γάμο του, τα παιδιά του Κόουλ και Έλλα, που όπως είχε γράψει η ίδια η Χάρις σε άρθρο της στο Elle, πήραν το όνομά τους από τους μουσικούς Τζον Κολτρέιν και Έλλα Φιτζέραλντ. Και οι δύο την αποκαλούν «Μομάλα», γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της πολιτικού, «συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν μας αρέσει ο χαρακτηρισμός “θετή μητέρα”».

Την αποκαλούν «Μομάλα», γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της πολιτικού, «συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν μας αρέσει ο χαρακτηρισμός “θετή μητέρα”».

Όταν η Χάρις γνωρίστηκε με τον Έμχοφ, όπως γράφει το Oprah Magazine, αποφάσισαν να περιμένουν να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι εκείνη να γνωρίσει τα παιδιά. Τη μεγάλη μέρα, εμφανίστηκε μπροστά τους με ένα κουτί με μπισκότα, δεμένο κομψά με μια κορδέλα. «Ήμουν αποφασισμένη να μην μπω στη ζωή τους μέχρι να βεβαιωθούμε με τον Νταγκ ότι η σχέση μας ήταν μακροχρόνια. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από τη σταθερότητα. Δεν ήθελα να γίνω μια περαστική φιγούρα στη ζωή τους, γιατί δεν ήθελα να τα απογοητεύσω. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να απογοητεύεις ένα παιδί» σχολίασε η νέα αντιπρόεδρος.

Το μόνο που γνωρίζουμε γι’ αυτούς είναι ότι ο Κόουλ, σύμφωνα με άρθρο της Vogue, έχει εργαστεί στην εταιρεία media και αναζήτησης ταλέντων William Morris Endeavor, ενώ η Έλλα είναι σχεδιάστρια, απόφοιτος της Σχολής Πάρσονς στη Νέα Υόρκη. «Είναι έξυπνα, ταλαντούχα, διασκεδαστικά παιδιά που εξελίχθηκαν σε αξιόλογους ενήλικες» έγραψε η Χάρις στο Elle. 

Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε ότι έγινε φίλη ακόμα και με την πρώην σύζυγο του Έμχοφ, όταν μπήκε στη ζωή της οικογένειας. «Γίναμε ένα ντουέτο από μαζορέτες στους αγώνες κολύμβησης και μπάσκετ της Έλλα, συχνά προκαλώντας της αμηχανία. Κάποιες φορές αστειευόμαστε ότι η μοντέρνα οικογένειά μας είναι λίγο παραπάνω λειτουργική από ό,τι θα έπρεπε».

Δείτε την Χάρις με τον σύζυγο και τα παιδιά του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS