ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μια γυναίκα δράσης»: Γιατί τα sneakers της υποψήφιας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις έγιναν viral

Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για το πρώτο ταξίδι της προεκλογικής περιοδείας της επέλεξε μια εμφάνιση που ανατρέπει όλα τα στιλιστικά στερεότυπα.

«Μια γυναίκα δράσης»: Γιατί τα sneakers της υποψήφιας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις έγιναν viral

Όταν η Καμάλα Χάρις ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, οι φωτογραφίες της έγιναν viral στα social media για μια σημαντική λεπτομέρεια στην εμφάνισή της: αντί για ψηλοτάκουνα, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις πολιτικούς, φόρεσε ένα ζευγάρι sneakers και μάλιστα τα Chuck Taylor Converse.

Η casual πλευρά του λουκ της ενισχύθηκε περαιτέρω από ένα μπλε τζιν παντελόνι, ενώ το μπλέιζερ που επέλεξε ως πανωφόρι επισήμανε την επισημότητα της περίστασης. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η πολιτικός ενδίδει στην άνεση των αθλητικών παπουτσιών της: τα φόρεσε και σε μια πρόσφατη επίσκεψή της σε σχολείο.

Πιθανότατα όμως δεν ήταν μόνο η άνεση που υπαγόρευσε τις αντισυμβατικές ενδυματολογικές επιλογές της αλλά τις χρησιμοποίησε και ως ένα statement, ως τη σημαία μιας πολιτικού που θέλει να ξεφορτωθεί τα στερεότυπα. Όπως σχολίασε και η Ελίζαμπεθ Σέμελχακ, συγγραφέας του βιβλίου «Sneaker X Culture: Collab», στον Guardian, τα παπούτσια της Χάρις υποδηλώνουν «μια γυναίκα δράσης»: «Τα sneakers είναι ένα στυλ παπουτσιών που βρίσκει τη θέση του στην ντουλάπα πολλών γυναικών στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης πρόκλησης ενάντια σε ξεπερασμένες αντιλήψεις περί θηλυκότητας… Τα sneakers είναι το ενδυματολογικό ανάλογο του να είσαι πρόθυμος να σηκώσεις τα μανίκια σου».

«Διασχίζω αεροδρόμια μέσα στα Converse sneakers μου» είχε πει η ίδια η Χάρις σε παλαιότερη συνέντευξή της. «Έχω μια ολόκληρη συλλογή από Chuck Taylors: ένα μαύρο δερμάτινο ζευγάρι, ένα λευκό ζευγάρι, χωρίς κορδόνια, με κορδόνια, για τη ζέστη, για το κρύο, και πλατφόρμες».

Οι στιλιστικές επιλογές της δεν είναι ωστόσο το μοναδικό χαρακτηριστικό της που καταφέρνει ένα ισχυρό πλήγμα στα στερεότυπα. Με καταγωγή από την Ινδία από την πλευρά της μητέρας της και από την Τζαμάικα από την πλευρά του πατέρα της, έγινε το 2016 η δεύτερη Αφροαμερικανίδα γερουσιαστής και η πρώτη γερουσιαστής ινδικής καταγωγής στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους σκοπούς που έχει προωθήσει είναι νόμοι που υποστηρίζουν τα παιδιά μεταναστών, η μείωση φόρων για τις εργαζόμενες και μεσαίες τάξεις και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση.

Δείτε φωτογραφίες της Καμίλα Χάρις με sneakers:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.