ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γνωρίστηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά: Η συγκινητική ιστορία της Καμάλα Χάρις και του συζύγου της

Η πρώτη, αδέξια απόπειρα του Νταγκ Έμχοφ να προσεγγίσει τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τότε που την υπερασπίστηκε από μια σωματική επίθεση.

Γνωρίστηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά: Η συγκινητική ιστορία της Καμάλα Χάρις και του συζύγου της

Η πρώτη γυναίκα, ασιατικής και αφροαμερικανικής καταγωγής που ετοιμάζεται να γίνει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, καταρρίπτοντας με τη μία πολλά κλισέ και κοινωνικά στεγανά, η Καμάλα Χάρις, έχει μια συγκινητική ιστορία αγάπης με τον σύζυγό της, Νταγκ Έμχοφ – προσεχώς τον πρώτο «Δεύτερο Κύριο» της χώρας.

Ο Έμχοφ, 55 ετών όπως και η σύζυγός του, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, όπου πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του προτού μετακομίσει με την οικογένειά του στο Νιου Τζέρσεϊ και αργότερα, στην εφηβεία, στο Λος Άντζελες. Αφού έκανε σπουδές Νομικής σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια της Καλιφόρνια, άρχισε τη θητεία του ως δικηγόρος. Παντρεύτηκε την Κέρστιν Έμχοφ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τους Κόουλ και Έλλα, ονόματα εμπνευσμένα από τους θρύλους της τζαζ Τζον Κολτρέιν και Έλλα Φιτζέραλντ. Ο πρώτος του γάμος κατέληξε σε διαζύγιο, αλλά το πρώην ζευγάρι διατήρησε καλές σχέσεις.

Παντρεύτηκε την Κέρστιν Έμχοφ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τους Κόουλ και Έλλα, ονόματα εμπνευσμένα από τους θρύλους της τζαζ Τζον Κολτρέιν και Έλλα Φιτζέραλντ.

Ο Έμχοφ γνώρισε τη Χάρις το 2013, μέσω ενός πελάτη του, του σκηνοθέτη Ρέτζιναλντ Χάντλιν, και της συζύγου τους, που έστησαν ένα ραντεβού στα τυφλά, για το οποίο το ζευγάρι συνηθίζει να αστειεύεται μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αφιέρωμα του NBC, σε ένα επαγγελματικό μίτινγκ με τον Ρέτζιναλντ Χάντλιν και τη σύζυγό του, Χρισέτ, η τελευταία του πρότεινε να του κανονίσει ένα «κονέ» με τη φίλη της. Μόλις ανέφερε το όνομα της Χάρις, ο Έμχοφ θυμήθηκε τη γενική εισαγγελέα και απάντησε: «Θεέ μου, αυτή είναι σέξι».

Παίρνοντας το πράσινο φως, ο Χάντλιν του έδωσε το τηλέφωνό της και το ίδιο βράδυ, ενώ παρακολουθούσε έναν αγώνα μπάσκετ, ο Έμχοφ της έστειλε ένα sms και μάλιστα την πήρε και τηλέφωνο – μια τολμηρή χειρονομία, όπως έγραψε η ίδια η Χάρις το 2019 στην αυτοβιογραφία της, «The Truths We Hold», την οποία η ίδια βρήκε «αξιαγάπητη».

Ο Έμχοφ της έστειλε ένα sms και μάλιστα την πήρε και τηλέφωνο – μια τολμηρή χειρονομία, την οποία η ίδια βρήκε «αξιαγάπητη».

Μετά το πρώτο τους ραντεβού, σύμφωνα με τη μαρτυρία της Χάρις, ο Νταγκ της έστειλε μέσω μέιλ μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες για ραντεβού μέσα στους επόμενους μήνες. «Είμαι υπερβολικά μεγάλος για να παίζω παιχνίδια ή να κρύβομαι», της εξηγούσε στο ηλεκτρονικό μήνυμα. «Μου αρέσεις πραγματικά και θέλω να δω αν μπορούμε να το προχωρήσουμε».

Το αρχικό ενδιαφέρον εξελίχθηκε σε έρωτα. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Μάρτιο του 2014 και παντρεύτηκε αργότερα, την ίδια χρονιά, σε μια μικρή τελετή.

Φυσικά, όταν ο Έμχοφ γνώρισε τη Χάρις, δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή της σε μια από τις κορυφαίες πολιτικές φιγούρες των ΗΠΑ. «Όταν γνωριστήκαμε ήταν γενικός εισαγγελέας. Ήμασταν απλά δύο πολυάσχολοι επαγγελματίες προσπαθώντας να συνδυάσουμε δύο δουλειές και δύο πόλεις» θυμάται ο ίδιος. Δεν ήταν προετοιμασμένος για την εκρηκτική άνοδό της στην πολιτική και, όπως θυμάται, όταν η Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο πλήθος, τον Ιανουάριο του 2019, ο Έμχοφ, απλά, «φρίκαρε».

Όταν η Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο πλήθος, τον Ιανουάριο του 2019, ο Έμχοφ, απλά, «φρίκαρε».

«Περιμέναμε 5.000 άτομα» είπε ο σύζυγος της Χάρις, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις, έδωσαν το «παρών» πάνω από 20.000. Πέρα από την αξιοσημείωτη υποστήριξη που της πρόσφερε συνοδεύοντάς τη στις προεκλογικές περιοδείες της, ο Έμχοφ δημιούργησε ένα προσιτό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό προφίλ στα social media, ανεβάζοντας φωτογραφίες του από την καμπάνια της συζύγου του, αλλά και ένα περιβόητο βίντεο, όπου χόρευε στο San Francisco Pride, προσπαθώντας να συγκεντρώσει πόρους για τον σκοπό.

Δεν ευνόησε μόνο την πολιτική καριέρα της, αλλά την υπερασπίστηκε ακόμα και από σωματικές επιθέσεις, όταν, για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2019 ένας άντρας ανέβηκε στο βήμα όπου μιλούσε η Χάρις και της άρπαξε το μικρόφωνο. Ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να την προστατεύσουν ήταν ο Έμχοφ, που όπως επιβεβαίωσε αργότερα σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αγαπώ την Καμάλα Χάρις και θα έκανα τα πάντα για εκείνη».

Τον Ιούνιο του 2019 ένας άντρας ανέβηκε στο βήμα όπου μιλούσε η Χάρις και της άρπαξε το μικρόφωνο. Ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να την προστατεύσουν ήταν ο Έμχοφ

Μερικές εβδομάδες αργότερα η Χάρις δέχτηκε άλλη επίθεση, διαδικτυακή αυτή τη φορά, από τον μεγαλύτερο γιο του Ντόναλντ Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, που έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο για την καταγωγή της υποψήφιας τότε αντιπροέδρου. Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στο post, το ίδιο βράδυ, ο Έμχοφ, μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter, ήταν «χυδαίο, επαίσχυντο, ρατσιστικό, σεξιστικό».

Ο Έμχοφ καταφέρνει να γίνεται αγαπητός χωρίς να επισκιάσει τη νέα αντιπρόεδρο και δίχως να αμελήσει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Όπως δήλωσε πρόσφατα: «Κάνω τη δουλειά μου ως δικηγόρος, αντιμετωπίζοντας τις υποθέσεις των πελατών μου ενώ εκείνη προσπαθεί να σώσει τον κόσμο».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:


Read Next

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.