ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τελικά, να βάλουμε κολλαγόνο στον καφέ;

Θέλεις να πάρεις περισσότερο κολλαγόνο; Το μυστικό είναι να εκμεταλλευτείς τον πρωινό καφέ.

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα πρωτεϊνών, που βρίσκονται σε αφθονία σε όλο το σώμα μας, κυρίως στους συνδετικούς ιστούς. Παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος, των οστών, των χόνδρων, των αρθρώσεων, των μυών και άλλων ιστών.

Υπάρχουν περίπου 20 διαφορετικά είδη κολλαγόνου στο σώμα μας, το καθένα με τις δικές του μοναδικές ιδιότητες και λειτουργίες.

Τα περισσότερα από τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι σε μορφή σκόνης και κάψουλες. Η ουσία συνήθως διατίθεται στο εμπόριο ως πεπτίδια κολλαγόνου όταν υπάρχουν παραλλαγές άλλων υγιεινών συστατικών όπως βιταμίνες και βιοτίνη.

Αυτά τα συστατικά, μαζί με το κολλαγόνο, είναι αποτελεσματικά για την υγεία των αρθρώσεων, για τη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος, για την υγεία των νυχιών και των μαλλιών.

Γιατί να προσθέσω κολλαγόνο στον καφέ μου;

Η προσθήκη συμπληρώματος κολλαγόνου στον καφέ σου έχει τρία πιθανά οφέλη.

1.Βελτιώνει την επιδερμίδα σου: Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και επηρεάζεται η ελαστικότητα και η ενυδάτωση του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ρυτίδες. Μελέτη διαπίστωσε ότι η από του στόματος λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου ενίσχυσε την ελαστικότητα του δέρματος, την ενυδάτωση και την πυκνότητα του κολλαγόνου. Μάλιστα, η δια στόματος λήψη του κολλαγόνου έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα από τις κρέμες με κολλαγόνο!

2. Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις: Ο χόνδρος που περιβάλλει τις αρθρώσεις μας αποτελείται από ίνες κολλαγόνου. Μαζί με την απώλεια κολλαγόνου συμβαίνουν δομικές αλλαγές στον χόνδρο σε όλο το σώμα μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του πόνου στις αρθρώσεις που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

3. Αποτρέπει την απώλεια οστικής πυκνότητας: Τα οστά μας αποτελούνται, επίσης, από πρωτεϊνικές ίνες κολλαγόνου. Καθώς η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με την ηλικία, η οστική μάζα μειώνεται σιγά-σιγά, οδηγώντας δυνητικά σε οστικές ασθένειες όπως η οστεοπόρωση. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου συμβάλλουν στην πρόληψη της οστικής διάσπασης.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

14 Ιουν 2024

Πόπη Καλαϊτζή: "Μέσα από τη lifestyle medicine αισθάνομαι πιο χρήσιμη στους ασθενείς μου αλλά και πιο ευτυχισμένη"

Η εξέχουσα γιατρός Πόπη Καλαϊτζή μας συστήνει την lifestyle medicine μιλώντας στο Shape για την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να στραφεί στην ιατρική του τρόπου ζωής.

14 Ιουν 2024

LPP Greece: Διπλό άνοιγμα Sinsay στην Αθήνα!

Τα νέα καταστήματα βρίσκονται σε δύο κομβικά σημεία της πόλης.

Περισσότερα από

Life

13 Ιουν 2024

30 χρόνια Madame Figaro: Όσα έγιναν στο private dinner στη λίμνη Βουλιαγμένης

Γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα και προσωπικότητες από τον χώρο του lifestyle, της μόδας, του πολιτισμού και της πολιτικής έδωσαν το παρών σε ένα exclusive dinner για τα 30ά γενέθλια της Madame Figaro.

12 Ιουν 2024

Α Βοήθειες στον καύσωνα: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει συμβουλές για τις Α Βοήθειες στον καύσωνα. Ακολούθησε τις οδηγίες αντιμετώπισης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.