Σε νέα τηλεοπτική εμφάνισή της στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», η Κατερίνα Τσάβαλου σχολίασε τις νέες υποθέσεις κακοποίησης στο θέατρο και μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία. Επιβεβαίωσε ότι είχε ακούσει για υποθέσεις εργασιακής βίας, όπως για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Ψάλτου στην παράσταση «Φον Δημητράκης», αλλά δεν γνώριζε περιστατικά όπως οι κατηγορίες παιδεραστίας που βαραίνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη. Και παραδέχεται ότι «έπεσε από τα σύννεφα»: «Στο θέατρο δεν λες πάω να δουλέψω, λες πάω να παίξω. Όταν έρχεσαι σε επαφή με τόσα αρχαία κείμενα, τόσα έργα, η ψυχή σου πρέπει να ανοίγει, να γίνεται καλύτερη».

«Στο θέατρο δεν λες πάω να δουλέψω, λες πάω να παίξω. Όταν έρχεσαι σε επαφή με τόσα αρχαία κείμενα, τόσα έργα, η ψυχή σου πρέπει να ανοίγει, να γίνεται καλύτερη».

Για την επίθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, τον οποίο χαρακτήρισε «μέτριο ηθοποιό», η ίδια είπε: «Ήταν τρελό φάουλ, όσο πιο ευγενικά μπορώ να το πω. Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Καταρχήν είναι πολύ καλός ηθοποιός, αυτό είναι αυτονόητο. Και ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ο άνθρωπος που βοηθάει κόσμο, βοηθάει συναδέλφους μας και χάρη σε αυτόν λειτουργεί το σωματείο και είμαστε όλοι ενωμένοι».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τον αριθμό των καταγγελιών, αποκάλυψε τα εξής: «Είναι πολλές οι καταγγελίες. Μιλάμε για 200. Νομίζω ότι θα βγουν άλλα 2-3 τουλάχιστον γνωστά ονόματα στη φόρα».

«Είναι πολλές οι καταγγελίες. Μιλάμε για 200. Νομίζω ότι θα βγουν άλλα 2-3 τουλάχιστον γνωστά ονόματα στη φόρα».

Και η ίδια έχει πέσει θύμα εργασιακής βίας, όπως πρόσθεσε. «Πάνω στη σκηνή γινόταν ο χαμός, δεν σε άφηνε να παίξεις. Μπορεί να έπαιζα και να άκουγα τον άλλο να λέει, πωπώ, πώς παίζει έτσι, βαριέμαι, σε παράσταση γεμάτη με κόσμο. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Σκέφτηκα να φύγω, αλλά μετά είπα, είμαι επαγγελματίας, να τελειώσω. Ήμουν δύο χρόνια με κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή, επειδή δεν μπορούσα να το εξωτερικεύσω».

Εμφανίζεται αισιόδοξη πάντως, μετά τις νέες εξελίξεις: «Πιστεύω ότι θα αλλάξει το θέατρο. Θα μπουν όρια, θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για τις νέες γενιές και για εμάς. Επειδή είσαι ηθοποιός δεν σημαίνει ότι ο άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί την εξουσία του στο όνομα της τέχνης».

«Πάνω στη σκηνή γινόταν ο χαμός, δεν σε άφηνε να παίξεις. Μπορεί να έπαιζα και να άκουγα τον άλλο να λέει, πωπώ, πώς παίζει έτσι, βαριέμαι, σε παράσταση γεμάτη με κόσμο»

Άραγε, της έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη κάποιος από αυτούς που την τραυμάτισαν, έστω και ψυχικά; Η απάντησή της ήταν αρνητική: «Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό δεν τους ενδιαφέρει να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά να μην αποκαλυφθούν ή να σώσουν ό,τι μπορούν να σώσουν, το οποίο είναι ό,τι χειρότερο».

Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση της Κατερίνας Τσάβαλου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex
 

TAGS