ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Πήγα στο νοσοκομείο»

«Στο κοινό γελούσαν ενώ με κακοποιούσε». Ο Γιώργος Ψάλτου καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για άγριο, συστηματικό ξυλοδαρμό, που τον οδήγησε μέχρι τα εφημερεύοντα.

«Κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Πήγα στο νοσοκομείο»

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του ηθοποιού Γιώργου Ψάλτου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», για άγριο ξυλοδαρμό στην παράσταση «Φον Δημητράκης». Η κινητοποίησή του ήρθε από την πρώτη καταγγελία, της Ζέτας Δούκα, που παρότι δεν γνώριζε προσωπικά, τον έκανε να αισθανθεί «ένα σφίξιμο στο στομάχι».

Η πρώτη ψυχρολουσία, όπως είπε στην εκπομπή, ήταν όταν, στη συνάντησή του με τον παραγωγό και τον Πέτρο Φιλιππίδη έμαθε ότι θα αμειβόταν καθαρά με 480 ευρώ, όχι μόνο αυτός αλλά και οι περισσότεροι ηθοποιοί, μάλιστα. Η δεύτερη ήρθε όταν, μια μέρα πριν από την πρεμιέρα, «μου ανακοινώθηκε ότι, ξέρεις, πάνω στη σκηνή θα έχει και ξύλο. Ακούς ξύλο και λες, θεατρικό ξύλο. Υπήρχε ένα τηλέφωνο πάνω στο γραφείο, στη συγκεκριμένη σκηνή. Αν φας μία με το ακουστικό στο κεφάλι, είναι πάρα πολύ βαρύ. Με αυτό με βαρούσε εδώ και εδώ [είπε δείχνοντας τις ωμοπλάτες] για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί. Βέβαια για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν ενώ με κακοποιούσε. Εγώ παραπονιόμουν στους συναδέλφους και κάποια στιγμή έφτασε στα αυτιά του. Σταμάτησε αυτό, αλλά παράλληλα είχε ξεκινήσει το χαστούκι. Όταν το έφαγα την πρώτη φορά, λέω, τι γίνεται; Αυτό συνεχίστηκε στη διάρκεια ενός μεγάλου διαστήματος την πρώτη χρονιά».

«Υπήρχε ένα τηλέφωνο πάνω στο γραφείο, στη συγκεκριμένη σκηνή. Αν φας μία με το ακουστικό στο κεφάλι, είναι πάρα πολύ βαρύ. Με αυτό με βαρούσε εδώ και εδώ [είπε δείχνοντας τις ωμοπλάτες] για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί»

Το χαστούκι του προκάλεσε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, πέρα από έντονο πόνο και τραυματισμούς. «Είχα αρχίσει να υποφέρω. Πήγα δύο φορές σε νοσοκομείο, στα εφημερεύοντα και μια φορά σε ιδιώτη, όπου πλήρωσα, φυσικά. Εκεί μου είπαν ότι υπάρχει θλάση, έχει δημιουργηθεί φλεγμονή και είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει. Κάθε μέρα παραστάσεις, κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Γιατί καθόμουν; Η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης είτε προς τον εαυτό μας είτε γενικότερα. Επειδή είχα περάσει δύσκολα και οικονομικά, το υπέμενα».

«Κάθε μέρα παραστάσεις, κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Γιατί καθόμουν; Η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης είτε προς τον εαυτό μας είτε γενικότερα»

Όπως συνέχισε ο ίδιος: «Μετά από 1-1,5 μήνα όταν τελείωσε η παράσταση βγήκαμε στα παρασκήνια για να κατεβούμε στα καμαρίνια. Το μάτι γυρισμένο, μου λέει, κάτσε να τις φας, θα σε χτυπήσω στη σκηνή πολύ άσχημα. Παγώνω. Του λέω, Πέτρο, τι εννοείς; Ότι δεν κάθομαι να τις φάω; Είναι έτοιμος να μου επιτεθεί και κατεβαίνει στο καμαρίνι βρίζοντάς με. Αυτό το έκανε πραγματικότητα. Πάνω στη σκηνή άρχισε να με χτυπάει ανελέητα. Δεν ξέρω πώς έβγαλα τη σκηνή. Εγώ αντιδρούσα, προσπαθούσα να μην τις φάω, και μου είπε να είμαι εκεί. Και όταν κάποια στιγμή πήγα στα νοσοκομεία και πήγα να του το πω, μου λέει, εγώ; Μήπως εσύ κάνεις κάτι λάθος;».

«Μετά από 1-1,5 μήνα όταν τελείωσε η παράσταση βγήκαμε στα παρασκήνια για να κατεβούμε στα καμαρίνια. Το μάτι γυρισμένο, μου λέει, κάτσε να τις φας, θα σε χτυπήσω στη σκηνή πολύ άσχημα. Παγώνω»

Κάποια στιγμή, όπως είπε, αναγκάστηκε να φορέσει επιθέματα. «Όταν το πήρε χαμπάρι την πρώτη φορά μου είπε να τα βγάλω, έγινε έξαλλος. Και μετά έβαζα χαρτιά από μέσα για να προστατεύομαι. Υπήρχαν μέρες που το κοινό από κάτω πάγωνε και υπήρχαν μέρες που υπέφερα και έβλεπα το κοινό να γελάει. Βέβαια η πρόθεση του κυρίου Φιλιππίδη αυτή ήταν, να γελάσει ο κόσμος με κάτι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, φτηνό, επιβαρύνοντας έναν άνθρωπο».

«Υπήρχαν μέρες που το κοινό από κάτω πάγωνε και υπήρχαν μέρες που υπέφερα και έβλεπα το κοινό να γελάει. Βέβαια η πρόθεση του κυρίου Φιλιππίδη αυτή ήταν, να γελάσει ο κόσμος με κάτι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, φτηνό, επιβαρύνοντας έναν άνθρωπο».

Σε ερώτηση των παρουσιαστών αν είχαν επαφές και εκτός θεάτρου, απάντησε πως «Ο κύριος Φιλιππίδης συμπεριφέρεται με ηγεμονικό τρόπο στο χώρο του θεάτρου και δεν υπάρχεις, δεν έχεις δικαίωμα λόγου. Μπορεί να σε “ακούσει” αλλά είναι έτοιμος να σου απαντήσει, ενδεχομένως με πολύ άσχημο τρόπο, ή δεν θα δεχθεί αυτό που του είπες».

Το αποκορύφωμα ήρθε, μάλλον, έναν μήνα πριν τελειώσει η πρώτη σεζόν, όταν πάνω στη σκηνή ο Ψάλτου έφαγε «μια γονατιά στη μέση. Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ. Δεν υπήρχε λόγος να συμβεί αυτό. Από εκεί μέχρι το τέλος των παραστάσεων παίζω κάνοντας τον κουτσό. Τον δεύτερο χρόνο μπήκε στον ρόλο να κάνω τον κουτσό. Ήταν η πρώτη φορά που βρήκα το θάρρος, κατέβηκα στο καμαρίνι και λέω, Πέτρο, εδώ ήρθα αρτιμελής και θα φύγω αρτιμελής. Αν δεν σου κάνω, αντικατέστησέ με τώρα. Από εκεί και μέχρι το τέλος των παραστάσεων, κάπως μαζεύτηκε».

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Ψάλτου:

«Κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Πήγα στο νοσοκομείο»Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.