Η Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε στη Ζωή Κρονάκη και την εκπομπή «Μαμά…δες» για τη δική της εμπειρία από τη μητρότητα, χωρίς ωραιοποιήσεις και ταμπού. Μητέρα σήμερα ενός τρίχρονου κοριτσιού, της Μαριμέλης ή Μαρίας-Μελίνας, νιώθει ότι η μητρότητα είναι ο μεγαλύτερος ρόλος της ζωής της, αλλά δεν κρύβει τις δυσκολίες της. 

Αποκαλύπτει επίσης ότι η εγκυμοσύνη της με τη Μαριμέλη δεν ήταν η πρώτη της ζωής της, καθώς είχε προηγηθεί μια παλίνδρομος κύηση, «δηλαδή ο σάκος μεγάλωνε, αλλά όχι το παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που έμενα έγκυος στη ζωή μου γενικότερα. Ήταν περίεργο, γιατί το είχα ανακοινώσει και το χειρότερο ήταν μετά που με ρωτούσαν τι έγινε και εγώ έλεγα, τελικά…».

Η 43χρονη ηθοποιός συνέχισε προσθέτοντας: «Η εγκυμοσύνη μου έβγαλε υποθυρεοειδισμό και ήμουν πρησμένη τέρμα παντού και δεν μπορούσα, εγώ που είμαι νευρόσπαστο και φημίζομαι γι’ αυτό, να σηκωθώ. Μου έλεγε ο γιατρός μου, περπάτα λίγο, δεν μπορούσα να περπατήσω. Έκανα τρία βήματα και ένιωθα χάλια. Πήρα 25 κιλά. Έτρωγα όπως πριν, αλλά έπαιρνα».

«Μου έλεγε ο γιατρός μου, περπάτα λίγο, δεν μπορούσα να περπατήσω. Έκανα τρία βήματα και ένιωθα χάλια. Πήρα 25 κιλά. Έτρωγα όπως πριν, αλλά έπαιρνα».

Δεν ένιωθε ανέκαθεν «γεννημένη μητέρα», ωστόσο, όπως παραδέχτηκε: «Από μικρή σκεφτόμουν να κάνω οικογένεια, αλλά ήμουν σίγουρη πως δεν θα έκανα παιδί. Με τη δουλειά μου, με κάποιες επιλογές μου, έλεγα, αποκλείεται. Το ήθελα, αλλά δεν ένιωθα ποτέ ότι είμαι γεννημένη μαμά».

Πώς διαχειρίζεται όμως σήμερα την επαφή της με τη δημοσιότητα, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τα social media; «Δεν μπορείς να φανταστείς τι ακούω στα social media. Για τα κιλά μου, αν τα ‘χασα. Κάποιες μέρες ανεβάζω φωτογραφία και μου λένε, βλέπουμε έχεις κοιλιά, περιμένουμε το δεύτερο; Είχα αναγκαστεί και ανέβασα ένα story και λέω συγγνώμη, έχω σπαστική κολίτιδα. Πιέζονται πολύ οι γυναίκες. Πήγαινα, ας πούμε, σε κάποια φάση γυμναστική και ερχόντουσαν οι γυναίκες και μου έλεγαν: “Δεν έχω χάσει ακόμα τα κιλά από τότε που γέννησα. Και η τάδε πώς τα έχασε;” Είναι πίεση όλο αυτό».

«Πήγαινα σε κάποια φάση γυμναστική και ερχόντουσαν οι γυναίκες και μου έλεγαν: “Δεν έχω χάσει ακόμα τα κιλά από τότε που γέννησα. Και η τάδε πώς τα έχασε;” Είναι πίεση όλο αυτό».

Πάντως ο ερχομός της κόρης της φαίνεται να έχει ωφελήσει τη σχέση με τον σύζυγό της: «Με τον σύζυγό μου έχουμε δεθεί περισσότερο. Μου έλεγαν ότι όταν έρχεται ένα παιδί μεγεθύνει είτε τα καλά είτε τα άσχημα. Οπότε έτσι φαίνεται ένα ζευγάρι αν είναι πραγματικά καλά. Με τον ερχομό της Μαριμέλης λοιπόν εμείς δεθήκαμε περισσότερο. Φυσικά υπάρχουν οι εντάσεις, τα νεύρα, που είναι φυσιολογικά για ένα ζευγάρι».

Δείτε τη συνέντευξη της Κατερίνας Τσάβαλου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS