ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21»

Όλοι μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας σε ώριμη ηλικία, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν έχει κάτι άλλο να προσθέσει, το οποίο αξίζει να ακουστεί.

«Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21»

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν έδωσε μια σπάνια συνέντευξη και αποκάλυψε ότι ένιωσε «αβοήθητη και τρομοκρατημένη» όταν γέννησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 21 ετών.

Συχνά, κάποιοι μιλούν για τις γυναίκες που αποκτούν παιδιά σε μεγάλη ηλικία και τι σημαίνει αυτό για εκείνα, ωστόσο η Μακρόν μίλησε από τη δική της εμπειρία, τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Elle, η Μακρόν έκανε μια σπάνια εκ βαθέων εξομολόγηση, όπου μίλησε για το πόσο δυσκολεύτηκε όταν έγινε μητέρα τόσο νέα.

Τρομοκρατημένη όταν έφυγε από το μαιευτήριο

Στη συνέντευξή της, η Μακρόν είπε ότι αισθάνθηκε αβοήθητη όταν έφυγε από το μαιευτήριο με το μωρό της.

«Στα 21 μου, αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, στεκόμουν μπροστά από το νοσοκομείο περιμένοντας τον πατέρα του να μας πάει σπίτι και ήθελα να κάνω μια στροφή και να τρέξω να κρυφτώ στο μαιευτήριο»

Ακόμα, η πρώτη κυρία της Γαλλίας εξήγησε ότι οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό ήταν δραματικές. Αφού το μωρό δεν σταμάτησε να ουρλιάζει επί τρεις εβδομάδες «μέρα και νύχτα», η Μακρόν τηλεφώνησε στον γιατρό γιατί φοβήθηκε για την υγεία του παιδιού.

Αν και ο γιατρός την καθησύχασε, αργότερα ανακάλυψε ότι ο γιος της, Σεμπαστιέν, υπέφερε από κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο αργότερα επιλύθηκε με εγχείρηση.

Ακόμα η Μακρόν πρόσθεσε ότι τότε τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά:

«Ανήκω σε μία γενιά που δεν μιλούσαμε πολύ. Ακόμα και ο γιος μου ο Sébastien και οι κόρες μου, Laurence και Tiphaine, δεν ήθελαν να μιλήσουν. Όταν όμως μίλησα για το πρόβλημά μου και όσα πέρασα είπαν: ”ναι, ξέρουμε, θυμόμαστε"».

Ακόμα πρόσθεσε ότι ακόμα δεν μιλάει κανείς για το πόσο άσχημα μπορεί να νιώσει μια νέα μητέρα:

«Δεν μιλάμε ποτέ για το πόσο μόνη και ανίσχυρη μπορεί να νιώσει μια μητέρα σε νεαρή ηλικία».

Να παραδεχτούμε ότι η μητρότητα είναι δύσκολη

Η Μπριζίτ Μακρόν τόνισε ότι το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο, και αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο τις μητέρες και να παραδεχτούμε ότι η μητρότητα είναι δύσκολη υπόθεση.

Η Μακρόν, η οποία προτιμά τον τίτλο «σύζυγος Προέδρου» κι όχι «Πρώτη Κυρία της Γαλλίας» έχει επτά εγγόνια από τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον πρώτο σύζυγό της, André-Louis Auzière. Την Τιφέν Οζιέρ, την Λοράνς Οζιέρ-Ζουρντάν και τον Σεμπαστιέν Οζιέρ. Ο γάμος τους διήρκεσε από το 1974 έως το 2006.

Ο πρωτότοκος γιος της, ο Σεμπαστιέν, είναι 45 ετών, μηχανικός ενώ η κόρη της Λοράνς είναι καρδιολόγος και η Τιφέν δικηγόρος.

Μάλιστα, η μικρότερη κόρη της Τιφέν ήταν συμμαθήτρια στο γυμνάσιο με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ο Μακρόν ήταν 15 ετών και η Μπριζίτ 39 ετών.

«Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21»

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝ:

Brigitte_Macron

brigitte_macron

Brigitte Macron

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.