Περίπου 190.000 Γάλλοι μέχρι σήμερα υπέγραψαν ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα, στο οποίο ζητούν να μην πληρώνεται η Μπριζίτ Μακρόν από τα δημόσια κονδύλια. Η Γαλλία επί του παρόντος δεν έχει «επίσημη πρώτη κυρία» με θεσμοθετημένες υποχρεώσεις. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξει επίσημο καθεστώς της θέσης.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας, ο Μακρόν δήλωσε ότι θα δημιουργήσει τη θέση για τη σύζυγό του και δεσμεύθηκε ότι δεν θα πληρωθεί με δημόσια κονδύλια. Στην ηλεκτρονική αναφορά ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει και ότι η Μπριζίτ Μακρόν θα πληρώνεται από το δημόσιο ταμείο. 

Μια απόφαση για το αν θα υπάρχει επισήμως μια «πρώτη κυρία» στη Γαλλία θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα και "όχι από ένα μόνο άτομο", γράφει ο δημιουργός της αναφοράς Thierry Paul Valette, καλλιτέχνης και ιδρυτής του Εθνικού Κινήματος Ισότητας, ο οποίος κάνει εκστρατεία ενάντια στη διαφθορά και τις διακρίσεις.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη γυναίκα του αρχηγού του κράτους να πληρώνεται με δημόσιους πόρους", έγραψε ο Valette. "Η Μπριζίτ Μακρόν έχει σήμερα μια ομάδα δύο ή τριών βοηθών, καθώς και δύο γραμματείς και δύο πράκτορες ασφαλείας. Αρκετά."

Πηγή: thetoc.gr

TAGS