Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε κάθε γυμναστήριο: Εκείνοι που έχουν μια αιώνια συνδρομή και δεν πηγαίνουν ποτέ ξανά μετά την πρώτη τους επίσκεψη και εκείνοι που έχουν κλείσει μέχρι και τρίωρο πάνω σε ένα διάδρομο, ένα ελλειπτικό, κάτω από τα βάρη. Ακόμα και αν ανήκεις στη μέση λύση, όπου πηγαίνεις συχνά – πυκνά στο γυμναστήριο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις (καμπανάκια κινδύνου) που μαρτυρούν ότι χάνεις τον χρόνο σου εκεί, αφού ουσιαστικά αποτελέσματα δεν βλέπεις εδώ και καιρό. Πριν προλάβεις να κατηγορήσεις το γυμναστήριο, ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του ή αδικήσεις τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι δεν προσπαθείς αρκετά. Διάβασε παρακάτω τι αποκαλύπτει ο Daine McDonald, εκπαιδευτής personal trainer και ιδρυτής του "Clean Health Fitness Institute".

Πριν προλάβεις να κατηγορήσεις το γυμναστήριο, ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του ή αδικήσεις τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι δεν προσπαθείς αρκετά. Διάβασε παρακάτω τι αποκαλύπτει ο Daine McDonald, εκπαιδευτής personal trainer και ιδρυτής του "Clean Health Fitness Institute".

1. Προπονείσαι πολύ και για πολύ καιρό

Ίσως έχεις σκεφτεί πως το να κάνεις χαλαρό τζόκινγκ για 50 λεπτά, θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από το να τρέξεις πάνω στο διάδρομο για 20 λεπτά. Όχι απαραίτητα, επισημαίνει ο McDonald και εξηγεί πως το να γυμνάζεσαι σε διπλάσιο χρόνο από αυτό που μπορείς, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα, αφού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και μυών. Αυτό ονομάζεται καταβολισμός. Στην ουσία πρόκειται για την διαδικασία που προκαλεί διάσπαση του μυϊκού ιστού για την παραγωγή ενέργειας και συμβαίνει στο σώμα όταν δεν υπάρχουν αποθέματα ενέργεια. Για αυτό και τα περισσότερα προγράμματα γυμναστικής υψηλής ή μέτριας έντασης, διαρκούν κατά μέσο όρο 45 λεπτά, ώστε να γίνεται σωστή δουλειά τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS