ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά

Mία Αυστραλέζα σύμβουλος καλής υγείας σου λέει τον σωστό τρόπο να αποκτήσεις γρήγορα ένα πιο λεπτό και υγιές κορμί.

Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά

Αν είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους που επηρεάζονται σοβαρά από την πτώση της θερμοκρασίας, τον μουντό καιρό, τις βροχές και τον χειμώνα, είτε ανήκεις σε όσους αισθάνονται άγχος μπροστά στον ερχομό του νέου έτους, κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως δεν είσαι η μόνη. Οι ορμόνες μας αλλά και ο τρόπος που τις διαχειριζόμαστε είναι μία από τις βασικότερες αιτίες των όσων συμβαίνουν στην εμφάνιση και στο σώμα μας. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τα δεδομένο όταν αυτά λειτουργούν εναντίον μας.

Σύμφωνα με την Αυστραλέζα σύμβουλο γονιμότητας και καλής υγείας, Nat Kringoudis, η οποία ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη οι ορμόνες μας είναι από τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την ζωή και την εμφάνιση μας. «Επηρεάζουν πραγματικά τα πάντα. Από το πώς ξυπνάμε και κοιμόμαστε μέχρι τον κύκλο της περιόδου μας, την διάθεση μας αλλά και τον τρόπο που χωνεύουμε το φαγητό μας,» λέει η Kringoudis.

Δεν είσαι λοιπόν ευχαριστημένη με κάτι από τα παραπάνω ή με κάποιο άλλα βασικά συστατικό της καθημερινότητας σου ένα πράγμα πρέπει κάνεις, σύμφωνα πάντα με την Kringoudis. Να χακάρεις τις ορμόνες σου.

Μιλώντας στη γυναικεία έκδοση της βρετανικής Daily Mail η σύμβουλος γονιμότητας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο προκειμένου να απολαύσουμε το 2019 ένα πιο υγειές, λεπτό και δυνατό σώμα. Επίσης αποκαλύπτει τον χρυσό κανόνα της με την ονομασία 8x8x8 που θα «επιδιορθώσει» τον μεταβολισμό σου.

Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά
Δεν είσαι λοιπόν ευχαριστημένη με κάτι από τα παραπάνω ή με κάποιο άλλα βασικά συστατικό της καθημερινότητας σου ένα πράγμα πρέπει κάνεις, σύμφωνα πάντα με την Kringoudis. Να χακάρεις τις ορμόνες σου.

Όπως αναφέρει η Nat όταν οι ορμόνες σου τεθούν εκτός ελέγχο είναι πολύ πιθανό να βιώσεις διάφορα προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σου από τον μηνιαίο κύκλο της περιόδου σου μέχρι την διάθεση σου. «Μπορεί ξαφνικά να αισθανθούμε πως η όρεξη μας αλλάζει πολύ απότομα ή ότι όλες οι δουλειές της καθημερινότητας χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνουν. Αντίθετα, όταν κρατάς καλά τον έλεγχο των ορμονών σου θα δεις ότι το σώμα σου ανταποκρίνεται στα πάντα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Είναι πολύ απλό να το καταλάβεις. Οι ορμόνες μας μάς έχουν πραγματικά ανάγκη και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να τις υποστηρίζουμε». Πώς μπορεί άρα κάποιος να «υποστηρίξει» τις ορμόνες του;

Πρώτα απ' όλα η Nat υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο των ορμονών σου είμαι μέσω του ύπνου, της δίαιτας και της τακτικής άσκησης. Και εδώ είναι που ο κανόνας 8x8x8 μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι. Ο οποίος μεταφράζεται ως εξής: 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ύπνου, 8 ώρες ξεκούρασης. Αν η παραπάνω αναλογία χαρακτηρίζει τη ζωή σου τότε σίγουρα αισθάνεσαι πολύ πιο υγιής και ισορροπημένος,

Στη συνέχεια αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις τη διατροφή σου και να βάλεις στην καθημερινότητα σου την τακτική άσκηση. Τότε και μόνο τότε θα δεις τις ορμόνες σου να σταθεροποιούνται και τον μεταβολισμό σου να ανταποκρίνεται καλύτερη στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Η Nat μας συμβουλεύει να αρχίσουμε να καταναλώνουμε σχεδόν σε κάθε γεύμα περισσότερα λιπαρά και πρωτεϊνες (όπως το κρέας καλής ποιότητας) γιατί αυτά είναι τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται οι ίδιες οι ορμόνες του σώματος μας. Την ίδια στιγμή τα ωμά και κρύα πιάτα είναι ιδανική επιλογή αν υποφέρεις από δυσπεψία, φουσκώματα και πόνους.

Τέλος το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να «χακάρεις» τις ορμόνες σου είναι να αλλάξεις την στάση σου απέναντι στο καθημερινό άγχος γενικότερα. Ένας σωστός τρόπος να αποβάλεις το στρες είναι να ρωτάς τον εαυτό σου αν η πηγή της αγωνίας σου είναι πραγματικά σημαντική. Αν δεν έχει να κάνει με κάποιο θέμα υγείας ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα ενός κοντινού, αγαπημένου σου ανθρώπου τότε, σύμφωνα με την Kingoudis, δεν αξίζει τον κόπο.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.