Το κοιλιακό λίπος δεν είναι ένα μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για διάφορες ασθένειες. Οι παρακάτω ασκήσεις είναι κορυφαίες για την περιοχή της κοιλιάς και του κορμού και απαιτούν μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο μας καθημερινά για να φέρουν αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να πάμε στο γυμναστήριο, ούτε καν να αγοράσουμε εξοπλισμό για να τις κάνουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη τους και να προστατευτούμε από τους τραυματισμούς:

1. Κοιλιακοί: Ξεκινάμε με ένα σετ 10-25 κοιλιακών και καθώς δυναμώνει η περιοχή, προσθέτουμε ένα ακόμα σετ.

2. Σανίδα: Αρχικά παραμένουμε σε αυτή τη θέση για 20’’ και σταδιακά αυξάνουμε το χρόνο στα 60’’. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, προσέχοντας να κρατάμε το σώμα μας σε ευθεία θέση σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

3. Bird dog: Μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για κοιλιακούς και κορμό, γνωστή και ως «τραπεζάκι». Σχηματίζουμε ένα Π, ρίχνοντας το βάρος στα χέρια και λυγίζοντας τα γόνατα. Σηκώνουμε και τεντώνουμε το αριστερό χέρι παράλληλα προς το έδαφος και ταυτόχρονα το δεξί πόδι, επίσης παράλληλα προς το έδαφος. Επαναλαμβάνουμε με τα αντίστροφα άκρα. Κάνουμε 5 επαναλήψεις ανά πλευρά, συνολικά 10 επαναλήψεις.

Δείτε τις τρεις κορυφαίες ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Rawan Yasser on Unsplash

 

TAGS