Ακόμα και λεπτές γυναίκες όπως η vlogger Jenny Mustard υποφέρουν από φούσκωμα στην κοιλιά – μάλιστα στην περίπτωσή τους αυτό μπορεί να διακρίνεται πιο έντονα. Ενοχλήσεις, πόνοι, κακή διάθεση, αμηχανία, αλλά και μη κολακευτική εφαρμογή των ρούχων είναι μερικά από τα προβλήματα που συνοδεύουν τις δυσκολίες του γαστρεντερικού συστήματος να χωνέψει την τροφή, δυσκολίες που εκδηλώνονται, μεταξύ άλλων, με πρήξιμο και αέρια. Δύο από τις τροφές που έχουν βοηθήσει την Jenny να αντιμετωπίσει το φούσκωμα είναι το κέιλ σε συνδυασμό με βρόμη – μπορεί μάλιστα να καταναλώσει ακόμα και 3 φλιτζάνια κέιλ κατανεμημένα σε διάφορα γεύματα μέσα στη μέρα.

Άλλοι τρόποι με τους οποίους εξασφαλίζει επίπεδη κοιλιά; Μασάει καλά την τροφή της, ώστε να μειωθεί η επεξεργασία που θα χρειαστεί μετά να γίνει από το γαστρεντερικό σύστημα. Αποφεύγει το ανθρακούχο νερό, τον αφρώδη οίνο και το κομπούτσα, τρία ροφήματα που αγαπά αλλά προκαλούν τη συσσώρευση αερίων. Επίσης έχει κόψει τα γαλακτοκομικά, άλλωστε όπως λέει δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τα καταναλώνουμε στην ενήλικη ζωή μας και, όταν το κάνουμε, αναστατώνουν το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Όπως υποστηρίζει, ακόμα, επειδή είμαστε πλάσματα της συνήθειας και το ίδιο και το στομάχι μας, καλό είναι όταν βρίσκουμε μια διατροφή που μας ταιριάζει να παραμένουμε πιστοί σε αυτήν. Κάθε φορά που τρώμε κάτι καινούριο, δυσκολευόμαστε να το χωνέψουμε καθώς το γαστρεντερικό σύστημά μας δεν έχει αναπτύξει την κατάλληλη μικροχλωρίδα.

Δες περισσότερους τρόπους να καταπολεμήσεις το φούσκωμα σύμφωνα με την Jenny:

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Φωτο: @jennymustard

TAGS