Υπάρχουν πολλά τεστ στο διαδίκτυο που μας «ψυχολογούν» σύμφωνα με τη στάση ύπνου που προτιμάμε, αλλά κανένα από αυτά δεν διευκρινίζει ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις ύπνου πιο ωφέλιμες και άλλες πιο επικίνδυνες για την υγεία. Η πιο επικίνδυνη φαίνεται να είναι η στάση μπρούμυτα, που έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας – κάποια, πιο σοβαρά.

Για παράδειγμα, αν αντιμετωπίζετε καρδιακά προβλήματα, η πίεση στο στομάχι επιβαρύνει περαιτέρω το καρδιαγγειακό σύστημα και έχει συνδεθεί με την άνοδο της αρτηριακής πίεσης. Αν έχετε δυσκολίες στην πέψη, ίσως να σχετίζονται με το γεγονός ότι κοιμάστε μπρούμυτα – μια συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Και ας μην ξεχνάμε τις γραμμές από το μαξιλάρι που αφήνει στην επιδερμίδα μας η συγκεκριμένη στάση ύπνου, που καθώς δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο το κάνει να δείχνει κουρασμένο και πρησμένο και μπορεί, σε βάθος χρόνου, να συντελέσει στη δημιουργία βαθύτερων ρυτίδων.

Ποια στάση ύπνου είναι η πλέον ωφέλιμη λοιπόν; Οι απαντήσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν, για παράδειγμα, έχετε μυοσκελετικά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, δοκιμάστε να κοιμηθείτε ανάσκελα, με ένα μαξιλάρι να στηρίζει τα πόδια σας. Ενώ αν ροχαλίζετε ή έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κοιμηθείτε στο πλάι αριστερά.

Δείτε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε μπρούμυτα και ποιες στάσεις ύπνου είναι οι καλύτερες:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

 

TAGS